Balooba Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Men vi har redan så många tillsatser i mat. Så innan vi accepterar nya tillsatser och former så borde vi få bukt med maten som den ser ut idag. Glutamat, onödiga konserveringsmedel, för mycket socker och mättat fett osv. Av beskrivningen på nyheterna så verkar klistret vara en ren naturprodukt, och sånt anses ju vara bra? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Av beskrivningen på nyheterna så verkar klistret vara en ren naturprodukt, och sånt anses ju vara bra? Arsenik är en ren naturprodukt också...... ... Jag vill inte ha min mat mer manipulerad. Jag vill ha mindre manipulation. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iMatte Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Jag tror nog inte att ni asätare behöver oroa er. Av all smörja ni stoppar i er så är det där köttklistret långt ifrån det värsta. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iMarc Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Tacka vet jag viltkött, fritt från tillsatser och djuren har fått leva i sin naturliga miljö, dock funderar jag på att gå över till vegetariskt då jag har lite svårt för tanken att ett djur fått sätta livet till för att bli mat på bordet då det finns vegetarisk mat som innehåller alla näringsämnen man behöver och dessutom smakar gott . Frågan är om människan är köttätare egentligen? Vi har ju inga huggtänder att slita kött med som rovdjuren har... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Jag tror nog inte att ni asätare behöver oroa er. Av all smörja ni stoppar i er så är det där köttklistret långt ifrån det värsta. Jag är rädd för det......................... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Matrix Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Det här är ju ses som ett naturligt språng till in vitro-kött. Visst, magkänslan att man just ätit odlade celler av Bisamråtta, kan ju få vem som helst att reflektera över om det inte kan leda till långtgående genetiska förändringar. Som en tilltagande framväxt av framtänder, vilka allt mer antar en form, som påminner om den hos Bisamråttan. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Tatari Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Frågan är om människan är köttätare egentligen? Vi har ju inga huggtänder att slita kött med som rovdjuren har... Och inte heller har vi de kvarnar riktiga växtätare har. Däremot har vi kombination av de bägge... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 9 februari, 2010 Författare Share Postad 9 februari, 2010 Konstig tråd detta. Ingen talar om vad det skulle vara för negativt med detta klister och den produkt man kan åstadkomma av detta. Innan vi gnäller måste det väl formuleras nån form av hot eller skadlighet? Om jag börjar med fördelarna så är det väl att bitar som annars skulle malas till köttfärs i stället kan bli till en billigare form av biff. Nu någon om nackdelarna? .... Men det är väl inte "äkta vara" om du tänkt köpa en fransyska för att göra en härlig ugnstek och fått hem en HPD-bit med okänt ursprung. Kan ju ha suttit var fan som helst på djuret. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jungell Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Tacka vet jag viltkött, fritt från tillsatser och djuren har fått leva i sin naturliga miljö, dock funderar jag på att gå över till vegetariskt då jag har lite svårt för tanken att ett djur fått sätta livet till för att bli mat på bordet då det finns vegetarisk mat som innehåller alla näringsämnen man behöver och dessutom smakar gott .Frågan är om människan är köttätare egentligen? Vi har ju inga huggtänder att slita kött med som rovdjuren har... Vi är omnivorer. Kortfattat, vi är inte rovdjur men vi kan äta kött om vi måste. Hade vi varit ämnade att äta så mycket kött vi gör hade vi varit snabba som tusan, haft klor och vassa tänder. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 9 februari, 2010 Författare Share Postad 9 februari, 2010 Vi är omnivorer. Kortfattat, vi är inte rovdjur men vi kan äta kött om vi måste. Hade vi varit ämnade att äta så mycket kött vi gör hade vi varit snabba som tusan, haft klor och vassa tänder. De flesta människor är idisslare vet du väl...lata Finns en och annan vessla... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iMatte Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Frågan är om människan är köttätare egentligen? Vi har ju inga huggtänder att slita kött med som rovdjuren har... Det är en meningslös fråga. Fundera en stund på om människan är skapad att sitta inomhus... Slutsatsen är att vi är skapta att både sova utomhus och att röra oss ute en stor del av dygnet. Vi är definitivt inte gjorda att sitta på stolar eller att sova i sängar. Faktum är att det är ganska få saker av de vi sysslar med som vi är skapta för som vi gör. Den värld som vi är biologiskt anpassade till att leva i är borta. Det finns inga stora slätter att vandra över och kunskaperna om hur vi hittar föda där är sedan länge borta. Flocken vi lever i och antalet relationer vi skapar borde inte vara större än något tiotal individer - trots det har vi ofta sociala relationer till bekanta, grannar, arbetskamrater, ungarnas kompisars föräldrar och glasskioskens ägare för att nämna några - ett förhållande som skapar psykologisk stress och osäkerhet kring social rang. Kort sagt: Vi är skapta att vandra omkring på savannliknande områden i grupper om tjugo till femtio personer. Vi är skapta att vara misstänksamma mot främlingar och att anfalla vid minsta misstanke om fientlighet. Vi är skapta att dominera de som står under oss i rang, gärna med hjälp av våld om så är nödvändigt. Vi är skapta att äta det vi hittar, att röra oss under en stor del av det vakna dygnet samt att vila mycket. Vi är skapta att leva i ca trettiofem år. Mycket av detta skiter de flesta i. De bor i hus, vistas stillasittande inomhus och lever betydligt längre än trettiofem år. Men när kosthållningen kommer på tal, då ska man äta kött för att "människan är skapt för det" - oavsett hur levnadsmiljön har förändrats. Visst är människan skapt att äta kött - små mängder viltkött utan miljögifter. Inte stora mängder industrikött dagligen, med en helt annan sammansättning och ett innehåll av diverse guck. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
wall7 Postad 9 februari, 2010 Share Postad 9 februari, 2010 Det är en meningslös fråga. Fundera en stund på om människan är skapad att sitta inomhus... Slutsatsen är att vi är skapta att både sova utomhus och att röra oss ute en stor del av dygnet. Vi är definitivt inte gjorda att sitta på stolar eller att sova i sängar. Faktum är att det är ganska få saker av de vi sysslar med som vi är skapta för som vi gör. Den värld som vi är biologiskt anpassade till att leva i är borta. Det finns inga stora slätter att vandra över och kunskaperna om hur vi hittar föda där är sedan länge borta. Flocken vi lever i och antalet relationer vi skapar borde inte vara större än något tiotal individer - trots det har vi ofta sociala relationer till bekanta, grannar, arbetskamrater, ungarnas kompisars föräldrar och glasskioskens ägare för att nämna några - ett förhållande som skapar psykologisk stress och osäkerhet kring social rang. Kort sagt: Vi är skapta att vandra omkring på savannliknande områden i grupper om tjugo till femtio personer. Vi är skapta att vara misstänksamma mot främlingar och att anfalla vid minsta misstanke om fientlighet. Vi är skapta att dominera de som står under oss i rang, gärna med hjälp av våld om så är nödvändigt. Vi är skapta att äta det vi hittar, att röra oss under en stor del av det vakna dygnet samt att vila mycket. Vi är skapta att leva i ca trettiofem år. Mycket av detta skiter de flesta i. De bor i hus, vistas stillasittande inomhus och lever betydligt längre än trettiofem år. Men när kosthållningen kommer på tal, då ska man äta kött för att "människan är skapt för det" - oavsett hur levnadsmiljön har förändrats. Visst är människan skapt att äta kött - små mängder viltkött utan miljögifter. Inte stora mängder industrikött dagligen, med en helt annan sammansättning och ett innehåll av diverse guck. Fint skrivet iMatte. Ibland uttrycker du dig väldigt bra. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iMarc Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 Det är en meningslös fråga. Fundera en stund på om människan är skapad att sitta inomhus... Slutsatsen är att vi är skapta att både sova utomhus och att röra oss ute en stor del av dygnet. Vi är definitivt inte gjorda att sitta på stolar eller att sova i sängar. Faktum är att det är ganska få saker av de vi sysslar med som vi är skapta för som vi gör. Den värld som vi är biologiskt anpassade till att leva i är borta. Det finns inga stora slätter att vandra över och kunskaperna om hur vi hittar föda där är sedan länge borta. Flocken vi lever i och antalet relationer vi skapar borde inte vara större än något tiotal individer - trots det har vi ofta sociala relationer till bekanta, grannar, arbetskamrater, ungarnas kompisars föräldrar och glasskioskens ägare för att nämna några - ett förhållande som skapar psykologisk stress och osäkerhet kring social rang. Kort sagt: Vi är skapta att vandra omkring på savannliknande områden i grupper om tjugo till femtio personer. Vi är skapta att vara misstänksamma mot främlingar och att anfalla vid minsta misstanke om fientlighet. Vi är skapta att dominera de som står under oss i rang, gärna med hjälp av våld om så är nödvändigt. Vi är skapta att äta det vi hittar, att röra oss under en stor del av det vakna dygnet samt att vila mycket. Vi är skapta att leva i ca trettiofem år. Mycket av detta skiter de flesta i. De bor i hus, vistas stillasittande inomhus och lever betydligt längre än trettiofem år. Men när kosthållningen kommer på tal, då ska man äta kött för att "människan är skapt för det" - oavsett hur levnadsmiljön har förändrats. Visst är människan skapt att äta kött - små mängder viltkött utan miljögifter. Inte stora mängder industrikött dagligen, med en helt annan sammansättning och ett innehåll av diverse guck. Briljans med glans Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ztrodel Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 Bra inlägg det där Är själv "köttätare" men jag skulle kunna tänka mig att prova klistret för att se hur det smakar. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jarting Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 Bryr mig inte så mycket, jag äter det mesta. Bara jag blir mätt Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikaellq Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 Frågan är om människan är köttätare egentligen? Vi har ju inga huggtänder att slita kött med som rovdjuren har... Vi är likt grisar allätare. Det är en meningslös fråga. Fundera en stund på om människan är skapad att sitta inomhus... Slutsatsen är att vi är skapta att både sova utomhus och att röra oss ute en stor del av dygnet. Vi är definitivt inte gjorda att sitta på stolar eller att sova i sängar. Faktum är att det är ganska få saker av de vi sysslar med som vi är skapta för som vi gör. Den värld som vi är biologiskt anpassade till att leva i är borta. Det finns inga stora slätter att vandra över och kunskaperna om hur vi hittar föda där är sedan länge borta. Flocken vi lever i och antalet relationer vi skapar borde inte vara större än något tiotal individer - trots det har vi ofta sociala relationer till bekanta, grannar, arbetskamrater, ungarnas kompisars föräldrar och glasskioskens ägare för att nämna några - ett förhållande som skapar psykologisk stress och osäkerhet kring social rang. Kort sagt: Vi är skapta att vandra omkring på savannliknande områden i grupper om tjugo till femtio personer. Vi är skapta att vara misstänksamma mot främlingar och att anfalla vid minsta misstanke om fientlighet. Vi är skapta att dominera de som står under oss i rang, gärna med hjälp av våld om så är nödvändigt. Vi är skapta att äta det vi hittar, att röra oss under en stor del av det vakna dygnet samt att vila mycket. Vi är skapta att leva i ca trettiofem år. Mycket av detta skiter de flesta i. De bor i hus, vistas stillasittande inomhus och lever betydligt längre än trettiofem år. Men när kosthållningen kommer på tal, då ska man äta kött för att "människan är skapt för det" - oavsett hur levnadsmiljön har förändrats. Visst är människan skapt att äta kött - små mängder viltkött utan miljögifter. Inte stora mängder industrikött dagligen, med en helt annan sammansättning och ett innehåll av diverse guck. Jomenvisst så är det. Det finns säkert de som vill argumentera att den moderna människan har utvecklats, men för evolutionen är några tusen år inte mycket alls. Det jag reflekterat över är snarare konsumtion av kolhydrater som orsak till välfärdsproblemet fetma. Vi äter mängder av potatis, ris, pasta och bröd, trots att behovet av energi har minskat ganska dramatiskt. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
marian Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 På ett sätt är det ju 'bättre' att de röstade ja eftersom konsumenten nu i alla fall har en chans att se vad produkten innehåller innan köpet. Hade det däremot bara blivit tillgängligt via restaurang/catering har man ju ingen chans att veta vad det är man äter. Det bästa med det hela är dock att allt fler blir skeptiska till att äta det smutsiga köttet. Kanske till och med skeptiska till att äta kött. Men som Michael Storåkers säger: "Man får inte vara så skitnödig inför förändringar!" Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
nabben Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 Man kan vara helt övertygad om att man kommer att få hopklistrade köttslamsor på restauranger men få betala fullt pris. -Jämför Sveriges import av Antilopkött och detaljhandelns försäljning av antilopkött. Jämför man däremot importen av antilop med försäljningen av rådjurssadel på restauranger så stämmer de väl överens Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 10 februari, 2010 Share Postad 10 februari, 2010 De matkjedjor som uttalat sig hittills verkar vara helt kallsinniga till klistrat kött. Bra. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Så länge det tydligt framgår att maten är nitad/klistrad/sydd/svetsad så får den gärna vara det. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Balooba Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Här finns det ju plats för lite innovationer och kreativitet. Kombinerade kombinationsbiffar. Idag finns Black and White, och det är ju två separata bitar. Varför inte ett ihopklipp av struts-häst-kalv-spädgris-ox-kombinationsfilé? Succé! De fina köken kommer att tävla om den finaste kombinationen med variationer som tidigare ej varit möjligt. Som kund kommer vi att fnysa åt en simpel oxfilé! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jungell Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Här finns det ju plats för lite innovationer och kreativitet. Kombinerade kombinationsbiffar. Idag finns Black and White, och det är ju två separata bitar. Varför inte ett ihopklipp av struts-häst-kalv-spädgris-ox-kombinationsfilé? Succé! De fina köken kommer att tävla om den finaste kombinationen med variationer som tidigare ej varit möjligt. Som kund kommer vi att fnysa åt en simpel oxfilé! Man borde väl också kunna slipa bort lite hud och limma fast en biff i pannan? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Balooba Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Man borde väl också kunna slipa bort lite hud och limma fast en biff i pannan? Ja, jättebra! Varför inte se efter möjligheterna och inte bara dysterkvista sig genom livet. Möjligheterna är obegränsade, det är bara fantasin som sätter gränser? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
iMarc Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Ja, jättebra! Varför inte se efter möjligheterna och inte bara dysterkvista sig genom livet. Möjligheterna är obegränsade, det är bara fantasin som sätter gränser? Är ju småperverst med detta äckliga köttklister Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Justitia Postad 11 februari, 2010 Share Postad 11 februari, 2010 Man borde väl också kunna slipa bort lite hud och limma fast en biff i pannan? Blir den inte väl well-done om man klistrar fast den i stekpannan? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rekommendera Poster
Arkiverat
Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.