Jump to content
Just nu i M3-nätverket

MacBooken sätter sig i viloläge!


Hasseblatte

Recommended Posts

Hej!

Sen i somras har jag haft ett problem med min MacBook White. Det är så att den sätter sig i viloläge då och då utan att jag "bett" om det (sladden brukar alltid vara i så det är inte batteriet det sitter i...). Då den gör detta tar det väl en tio sekunder att väcka den igen, men den brukar då ofta slå tillbaks till viloläge. Ibland brukar det bli så att den behöver starta om för att funka bra igen, men vissa gånger brukar den sätta sig i viloläge mitt i startskärmen. Då brukar jag ställa den åt sidan i nåt dygn. Detta är väldigt irriterande då jag är musiker och behöver min dator, för sitta med ett musikprogram och inte hinna spara innan man måste stänga av är inte det minsta kul.

 

Jag ringde apple-supporten i somras och de instruerade mig i hur man återställde "logik-kortet" och datorn fungerade problemfritt i en vecka. Jag har inte ringt sen dess fast jag kanske borde.

Kan ju tilläggas att snubben på supporten aldrig hade hört talas om problemet förrut, och jag hittar inget på något forum om det...

 

Tack på förhud, är tacksam för all hjälp som går att få.

 

//Anton

Link to comment
Share on other sites

Öppna Systemmeddelanden och kolla i loggen vad orsaken till vila var efter viloläget.

Undersök om kontakterna till batteri och magsafe är centrerade samt hur många dioder som lyser på batteriet efter att Macbook'en gått i vila.

Link to comment
Share on other sites

Kolla i loggen vad det står innan System sleep - om det finns en återkommande orsak till att datorn gått i vila.

Har du ett dåligt batteri så kan kan det hoppa från att alla lysdioder är tända till att bara en är tänd, på ett ögonblick.

Link to comment
Share on other sites

Jag ser inte att det står sleep mode nånstans där det borde göra det. Däremot står det ett flertal gånger i rad "debugger ( ) was called!" åtföjlt av nåt jag antar är väckningskommandon. Är det någon som vet vad det här debugger är för något?

Kan tilläggas att inga dioder lyser över huvudtaget på undersidan.

Link to comment
Share on other sites

Prova att göra en SMC-reset

 

Hjälper inte det så prova med en PRAM-reset

 

Alltid värt ett försök

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...