Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Bakgrundsbelysningsproblem


izzon

Recommended Posts

Hej

 

Jag har ett problem med min Mac book Pro ibland när jag drar ut laddaren från datorn dör bakrundsbelysningen på skärmen och går inte att få tillbaka utan jag måste starta om datorn. Datorn är fortfarande igång när belysningen dör. Jag har ingen garanti kvar på datorn men jag ringde Apple de sa att jag har en MacBook Pro 15 tum med NVIDIA GeForce 8600M GT grafikkort och det kunde vara problemet och då skulle det gå på garantin. Men när jag ringde den lokala Apple premium store som lagar datorer så han att han inte trodde det var grafik kortet utan att de var något glapp i bakgrunds belysningslampan när datorn förlorar växel strömmen och det skulle inte gå på garantin de skulle kosta 700 i undersöknings avgift + reparationskostnad.

 

Känns tråkigt då min dator bara är 1,5 år gammal någon som har haft samma problem? Tor ni det är grafikkortet och att det går på garantin?

 

Tack på förhand

MVH / Robin

Link to comment
Share on other sites

Thomas Ytterberg

Dött grafikkort betyder förvrängd eller ingen bild alls och inte ens på extern skärm. Så beskedet från din lokala ÅF kan mycket väl stämma:

 

http://support.apple.com/kb/TS2377?viewlocale=sv_SE

 

Det finns två saker att testa innan du tar den till reparation:

 

1. stäng locket, låt datorn gå ned i vila och öppna locket på nytt. Nu kan belysningen mycket väl tändas igen.

2. nollställ SMC, http://support.apple.com/kb/HT1411

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...