Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Facebook 3.0 appen försämrar tillgängligheten


jonkanon

Rekommendera Poster

Liten miss men det är nog inte medvetet. Man har helt enkelt inte tänkt på det. Att den gamla appen funkade bättre var nog ren tillfällighet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ursäkta om jag är korkad, men vad har de tagit bort i den nya versionen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är väl hur den spelar ihop med voice over i iPhonen. Dvs, de som inte ser utan förlitar sig på att få all information uppläst av telefonen inte längre kan hantera den. För ser man inget så är det ju svårt att känna sig fram och få taktil information.

 

Detta är väl just inget som de flesta ens reagerar på. Men många synskadade är mycket glada i mac som fått ett allt bättre stöd för allehanda hjälpande funktioner. Så när stödet försvinner ur en app helt plötsligt så drabbar det en klick med människor som få ens tänker på. Inte att de är få eller har lite pengar, men de flesta ser funktionshinder först efter att de själv eller en anhörig blivit drabbad. På samma sätt som man ser alla gula fiats om man själv köpt en.

 

Det gäller helt enkelt att vara lite mer framåt när man utvecklar och tänka bortom sin egen lilla sfär. Tänk om de glömt å ä ö i varje uppdatering. Det skulle ju bara beröra en liten klick människor i Sverige så varför ska de bry sig om det?

 

/j

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...