Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Delning av modem via Airport fungerar inte efter vila


Observatör

Recommended Posts

Observatör

10.5.8 fixade inte buggen i Internetdelning vid vila/efter vila. Ändå påstår Apple att de har fixat Airport-grejer. :superirriterad:

Link to comment
Share on other sites

10.5.8 fixade inte buggen i Internetdelning vid vila/efter vila. Ändå påstår Apple att de har fixat Airport-grejer. :superirriterad:

 

Vilken bugg är detta?

Link to comment
Share on other sites

Observatör
Vilken bugg är detta?

Jo, om jag delar ut Internet via Airport, och låter denna dator gå i vila, då fungerar inte Internetdelning när man väcker datorn ur vila. De datorer som tar del av Internetdelningen hittar nätverket, men kan inte ansluta till det, trots att rätt uppgifter ligger inlagda. Men om man startar om Internetdelning på den utdelande datorn, då hittar de mottagande datorerna nätverket igen och kan logga in som vanligt. Jobbig grej i längden. :(

Link to comment
Share on other sites

marcushedenstrom
10.5.8 fixade inte buggen i Internetdelning vid vila/efter vila. Ändå påstår Apple att de har fixat Airport-grejer. :superirriterad:

 

Händer det även om du försöker dela ut över ethernet? Det behöver ju inte vara ett problem med Airport i sig, utan kanske mer med internetdelningen.

Link to comment
Share on other sites

Observatör
Händer det även om du försöker dela ut över ethernet? Det behöver ju inte vara ett problem med Airport i sig, utan kanske mer med internetdelningen.

Har inte kollat ethernet, känns liksom korkat att koppla en stationär dator så till en bärbar... :P

 

Hur buggen än ser ut är det fortfarande en bugg. :D

 

istockphoto_2051305-computer-bug.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har inte kollat ethernet, känns liksom korkat att koppla en stationär dator så till en bärbar... :P

Kan ju vara bra att testa för att isolera var problemet är och då få lättare att fixa till det?

Link to comment
Share on other sites

Jo, om jag delar ut Internet via Airport, och låter denna dator gå i vila, då fungerar inte Internetdelning när man väcker datorn ur vila. De datorer som tar del av Internetdelningen hittar nätverket, men kan inte ansluta till det, trots att rätt uppgifter ligger inlagda. Men om man startar om Internetdelning på den utdelande datorn, då hittar de mottagande datorerna nätverket igen och kan logga in som vanligt. Jobbig grej i längden. :(

 

Om jag förstår saken rätt rör det sig om ett Wifi Adhoc nätverk alltså?

Link to comment
Share on other sites

Observatör
Kan ju vara bra att testa för att isolera var problemet är och då få lättare att fixa till det?

Kanske det du! Fast vad gör jag om det fungerar som det ska??? :huh:

 

Om jag förstår saken rätt rör det sig om ett Wifi Adhoc nätverk alltså?

Du menar ett upprättat nätverk i syfte att skapa Internetdelning? I så fall är svaret ja. Se skärmdumpar:

 

post-42946-1249577716.png

 

Airport-alternativ:

 

post-42946-1249577731_thumb.png

 

Jag har testat alla möjliga WEP-varianter plus lösenordslöst, men det blir alltid samma resultat. Nätverks- och datornamn är desamma.

Link to comment
Share on other sites

Observatör

PS. Jag får en svag men ändå tydlig känsla att mitt Internetdelninsproblem (vilket fler i detta forum har) absolut inte får kasta någon skugga på Mac OS X förträfflighet, utan att problemet sannolikt har med användarens inkompetens att göra. Är det rätt uppfattat? :fundersam:

Link to comment
Share on other sites

PS. Jag får en svag men ändå tydlig känsla att mitt Internetdelninsproblem (vilket fler i detta forum har) absolut inte får kasta någon skugga på Mac OS X förträfflighet, utan att problemet sannolikt har med användarens inkompetens att göra. Är det rätt uppfattat? :fundersam:

Håller inte alls med dig. Inte vad jag kan utläsa i denna tråd iaf...

Link to comment
Share on other sites

Kanske det du! Fast vad gör jag om det fungerar som det ska??? :huh:

 

 

Du menar ett upprättat nätverk i syfte att skapa Internetdelning? I så fall är svaret ja. Se skärmdumpar:

 

 

 

Airport-alternativ:

 

 

 

Jag har testat alla möjliga WEP-varianter plus lösenordslöst, men det blir alltid samma resultat. Nätverks- och datornamn är desamma.

 

Det är ett mobilt bredband du försöker dela ut?

Om det är så, så kan jag tänka mig att ditt modem får problem att koppla upp sig igen.

Eftersom uppkopplingen bara avbryts abrupt när datorn går i vila så kan den få problem att koppla upp sig direkt.

Hur fungerar det på datorn som delar ut internet? Får den uppkoppling och ip direkt efter vilan?

Link to comment
Share on other sites

Observatör
Det är ett mobilt bredband du försöker dela ut?

Om det är så, så kan jag tänka mig att ditt modem får problem att koppla upp sig igen.

Eftersom uppkopplingen bara avbryts abrupt när datorn går i vila så kan den få problem att koppla upp sig direkt.

Hur fungerar det på datorn som delar ut internet? Får den uppkoppling och ip direkt efter vilan?

Modemet ansluter sig automatiskt efter vila. Det är inställt så i PPP, och gör det också i verkligheten. Den utdelande datorn har inga problem med att själv surfa efter vila, det är de andra datorerna som inte tillåts dela denna surf. Felet härrör uppenbarligen från den utdelande datorn (de är ju lika för de andra).

 

PS. Jag är 99 procent säker på att detta är en bugg.

Link to comment
Share on other sites

Observatör
PS. Jag får en svag men ändå tydlig känsla att mitt Internetdelninsproblem (vilket fler i detta forum har) absolut inte får kasta någon skugga på Mac OS X förträfflighet, utan att problemet sannolikt har med användarens inkompetens att göra. Är det rätt uppfattat? :fundersam:

Hmm, nu ska vi se...alla inlägg om denna bugg, och att det inte fixades i 10.5.8, är numera utlyft i en egen tråd, utan förvarning för min del, och tråden är stendöd på grund av bristande intresse och förmåga. O, nej, då, inte får jag intrycket av att ingen skugga ska kastas över Mac OS X förträfflighet, nej då... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, nu ska vi se...alla inlägg om denna bugg, och att det inte fixades i 10.5.8, är numera utlyft i en egen tråd, utan förvarning för min del, och tråden är stendöd på grund av bristande intresse och förmåga. O, nej, då, inte får jag intrycket av att ingen skugga ska kastas över Mac OS X förträfflighet, nej då... :rolleyes:

Vad jag kan se så har du fått ett antal svar med förslag på vad det kan bero på, eller åtminstone dialoger för att försöka utröna vari problemet ligger. Du har däremot inte fått en massa mothugg med folk som försvarar OS X, vilket skulle vara fallet om vi skulle försöka mörka eventuella problem med systemet. Det är dessutom semestertider, så aktiviteten på forumet är kanske inte riktigt normal...

 

Sorry för OT... :borstatanderna:

Link to comment
Share on other sites

PS. Jag får en svag men ändå tydlig känsla att mitt Internetdelninsproblem (vilket fler i detta forum har) absolut inte får kasta någon skugga på Mac OS X förträfflighet, utan att problemet sannolikt har med användarens inkompetens att göra. Är det rätt uppfattat? :fundersam:

 

Man får inte precis lust att hjälpa dig...

Link to comment
Share on other sites

Vad jag kan se så har du fått ett antal svar med förslag på vad det kan bero på, eller åtminstone dialoger för att försöka utröna vari problemet ligger.

Lite grann.

 

Du har däremot inte fått en massa mothugg med folk som försvarar OS X, vilket skulle vara fallet om vi skulle försöka mörka eventuella problem med systemet.

Nej, men inte har jag vill skrivit att jag har fått mothugg? Det var i så fall inte meningen. Nej, ihjältigen snarare. :P

 

Det är dessutom semestertider, så aktiviteten på forumet är kanske inte riktigt normal...

Så kan det vara.

 

Sorry för OT... :borstatanderna:

Tack för att du tar dig tid att svgara, i alla fall.

 

Man får inte precis lust att hjälpa dig...

Som om du skulle kunna det då, haha! :D

Link to comment
Share on other sites

Är inte säker på att det som hände för mig har med detta att göra men efter det att jag genomförde senaste uppdateringen från Apple började mitt trådlösa bredband bli mycket långsamt. Hämtade, efter stort besvär ned en uppgradering av min D-link 524 (som fungerat bra i flera år) och nu verkar det fungera bättre men inte riktigt bra. Fladdrar lite mellan Ethernet och Airport, hittar inte ibland etc.

Undrade i alla fall om det var något i uppgraderingen som gjorde att rautern inte längre klarade av kommunikationen!

Link to comment
Share on other sites

Är inte säker på att det som hände för mig har med detta att göra men efter det att jag genomförde senaste uppdateringen från Apple började mitt trådlösa bredband bli mycket långsamt. Hämtade, efter stort besvär ned en uppgradering av min D-link 524 (som fungerat bra i flera år) och nu verkar det fungera bättre men inte riktigt bra. Fladdrar lite mellan Ethernet och Airport, hittar inte ibland etc.

Undrade i alla fall om det var något i uppgraderingen som gjorde att rautern inte längre klarade av kommunikationen!

Ja, det låter i alla fall som att Mac OS X har svårt att hantera Internetdelning. Man kan ju alltid säga att det beror på andra tillverkares hårdvara, men de har ju Apple tillgång till när de ska konstruera sina program. De flesta hårdvaror uppfyller för övrigt offentliga standarder för trådlös överföring.

Link to comment
Share on other sites

Undrade i alla fall om det var något i uppgraderingen som gjorde att rautern inte längre klarade av kommunikationen!

Jo, en sak till: Jag får inget ljud när jag ska lyssna på sr.se???

Link to comment
Share on other sites

När jag kollar med bredbandskollen visar den på att det är dåligt resultat via wireless router. Jag har Telia bredband 6-8 Mb/s.

Hur ska man snabba upp kommunikationen?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Observatör

... PS. Jag är 99 procent säker på att detta är en bugg.

Vilket jag nu är 100 procent säker på. Varför? Jo, problemet kvarstår i Mac OS X 10.5.8, medan problemet inte finns i Mac OS X 10.6.2!* Där kopplas allt upp som det ska, oavsett vila hit eller dit! Fast i ärlighetens namn hittade min bärbara inte ens nätverket i version 10.6, så något förträffligt hände på vägen. Skönt att veta att jag inte var någon PEMTOS. :P

 

 

 

*Den utdelande datorn har 10.6.2, den mottagande 10.5.8. Jag uppdaterade den utdelande datorn häromdagen till snöleopard.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...