Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

appe

Medlem
 • Antal inlägg

  652
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om appe

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1974-07-24

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Arboga

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15" 2.6GHZ Intel Core i7
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

323 profilvisningar
 1. Tjoho. Hade könummer 39. Fick nyss SMS från Halebop att telefonen är hos posten. Undrar hur många telefoner de fick? Vem hade "högst" könummer här?
 2. Hopp... fortfarande inget nytt för småföretag och moms på applikationer på app store? Blir småpengar att skita i att dra av moms på det jag täntke köpa förstås, men bokföringen blir så ful...
 3. Tack för snabba svar Dia2, och tack för utförligt svar thewalrus. Då försvinner några kronor ur argumenthögen för att uppdatera något.
 4. Har förstått att man nu får pages, numbers och keynote gratis om man köper ny Mac eller iOS-apparat. Men... om jag köper en mac, får jag iOS-versionerna, och tvärt om, om jag köper en iPad, får jag mac versionerna?
 5. SKÄRMAR!!! HOPPAS!!! Men de har väl aldrig uppdaterat sortiment en fredag förr, eller vid den här tiden.
 6. Hur funkade skärmen? Fick du problem med suddig text som många verkar få med externa skärmar?
 7. Hej! Löste sig detta någonsin? Jag har liknande problem själv. Det verkar vara macen som får för sig att kantutjämna texten felaktigt på vissa externa skärmar. Om jag fattar rätt tror mac-os att det är en tv och optimerar kantutjämningen på texten felaktigt. Det ska tydligen blivit värre sedan denna tråd var aktuell, då de inställningar som behövs justeras inte längre visas i inställningspanelen. Detta rubyskript verkar ha löst det för många: http://www.ireckon.net/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor Dock inte mig! Startar ny tråd med mitt specifika problem...
 8. Uppdatering! Till slut kom ju Brother ut med nya färglaserskrivare med AirPrint. Köpte slutligen en Brother DCP-9020CDW. Helnöjd än så länge, men har inte behövt köpa nya patroner ännu... priset på dessa blir avgörande.
 9. Ungefär som "hur mycket bensin drar en disel-bil per mil?". Men jag menar att det kanske är samma med toner om det är så med bläck. Hutlösa priser för nytt, medans skrivarna är billiga. Men det var länge sen jag hade en HP, och jag antar att alla är lika onda. Ja, jag såg Samsungskrivarna på prisjakt. Men läste lite recensioner och de verkar inte ha topputskrifter (dock helt OK), och de verkar kunna ligga lite efter i macsupport vid nya os. Det är för min lilla lilla firma. Skriver mest ut bokföringen, kontrakt och fakturor. Den skrivare jag använder nu (Brothern) har som sagt börjat klumpa ihop punkter, och det ser riktigt oproffsigt ut när fakturorna ser ut så. Låter fånigt, men jag vill "genomsyra kvalité. Jag tror även att om man betalar lite mer håller grejorna lite längre och lönar sig således. Brother är jag som sagt mycket nöjd med, men deras färglasrar saknar som konstaterat märkligt nog AirPrint. Ja det har varit ett antal tillfällen senaste tiden då jag tänkt "o vad smidigt om jag kunde skriva ut direkt från telefonen nu". Då jag ändå ska köpa ny skrivare tycker jag det är bättre att ha det kravet, än att blanda in tredjepartsprogram som är dömda att börja krångla med tiden. Då måste man ju även ha datorn på? Kan man? Som nån skrev, kanske med de nyare, men inte med min Airport Extreme. Det lutar nu åt denna: http://www.netonnet.se/art/dator/skrivare-och-scanner/laserfarg/multifunktion/hp-ljpro400colormfpm475dw/182980.6386/ Inte så snygg. Men bra recensioner och överkomligt pris... Några åsikter om HP?
 10. Stort tack för tipset! Missade skriva att jag vill nog klara färgutskrifter med. Ingen Brother-färg-färg-laser verkar ha stöd för Airprint? Konstigt då de svartvita verkar klara det. Verkar bara finnas Samsung och HP som har "mest" stöd för det (om man kollar med prisjakts verktyg). Min erfarenhet av HP är ganska bra, men dyrt bläck... Någon som har en HP eller Samsung?
 11. Det är hög tid för en ny skrivare för mig. Kraven är Laser, airprint och inbyggd scanner. Gärna att man kopiera utan att ha dator igång. Budgeten är för omväxlingskull ganska bra, men utrymmet är dåligt (därför behöver den ersätta de jag har). Vad jag oroar mig för är att vissa skrivartillverkare ger lite halvtaskigt mac-stöd. Så jag tänkte höra om någon har en skrivare de är riktigt nöjd med? Svara gärna även om ni inte har samma krav som jag. Jag har kvar en gammal Brother laserskrivare HL-1430 som bara går och går. Den har börjat klibba ihop punkter om upplösningen är för låg, och jag skulle vilja ha kopieringsfunktion/skanner. Har aldrig haft problem med drivrutiner och installation med denna. Jag hade en gång (den finns kvar i källaren) en Canon LBP 5050 laser. Det var det sämsta jag haft. Allt krångla, den lät i ett par minuter innan den behagade spotta ut utskrifter, kunde börja låta mitt i natten, slutade fungera vid varje ny OS-X version (tog ~6 månader innan ny drivrutin fick det att fungera igen). installationen är nått konstigt tillägg till utskrifter så även det krånglar. När en av färgerna tar slut vägrar den skriva ut till och med svartvitt utan handpåläggning vid varje utskrift. Har en Lexmark S300 multiiskrivare med bläck. Fungerar hyffsat smidigt förutom att bläcket kleggar igen fort, så som skrivare är den ganska dålig. Fungerar klockrent som skanner dock. Vad ska jag ersätta allt detta med?
 12. Hej alla! Något som vet om något har hänt i denna fråga, samt för itunes store? Tycker mig ha läst att lösningar var på gång för småföretagare, men ej sett hur det blev.
 13. Hej! Ledsen för sent svar. Man ska inte kunna skriva siffror i inloggningen, så om du lyckades med det en gång är det lite skumt. Prova gärna igen med ett annat usernamn.
 14. Kul att du hittade spelet, och även tycks ha hittat motståndare.
 15. Postar lite regler för den intresserade: Det finns städer och trupper. En av städerna är din huvudstad. Man ska försvara sin huvudstad samt erövra de övriga spelarnas huvudstäder. Vinner gör den som har kvar sin huvudstad sist. Blir man av med sin huvudstad förlorar man direkt. Städer genererar fler trupper (det finns en maxgräns på 30 trupper per spelare) Det finns även neutrala städer som man kan erövra för att få ökad truppgenerering. Dessa kan man naturligtvis erövra från andra spelare som erövrat dem först. En detalj är att städer självläker och trupper självläker när de står nära egna städer. Det ger ett vist taktiskt övertag för försvarare. Trupper strider automatsikt om de kommer nära fienden. "line of fight" = den inre cirkeln runt städer och trupper). VIKTIGT Du ser bara fiendetrupper som är inom dina truppers "line of sight", den yttre cirkeln runt dina enheter. Du ser alltid alla städer och vilka som äger dem.
×
×
 • Skapa nytt...