Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gabbbahey

Medlem
 • Antal inlägg

  68
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om gabbbahey

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1978-03-30

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15" late 2013, 2,3 GHz Intel Core i7, 16 gb, Iphone 6s 32gb, iPad 3
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack! Jag har kikat lite på den där sidan, min macbook Pro verkar ju ligga på gränsen, men ska ju palla. (Är en late 2013) Däremot sämre ställt med sambons som är en modell äldre. Sen kanske det funkar ändå, men känns ju segt att hålla på och strula... Detta är en av anledningar till att jag kollar på lite lägre upplösning på skärm. Men samtidigt som jag nämnde tidigare, inom tt år har troligen vi båda bytt datorer och då kanske det kommer kännas segt att man inte köpte en fetare skärm. Börjar luta mot att köpa ett bra budgetalternativ nu, oklart vilket ännu. Men finns ju bra skärmar till billig peng. sSå kan man byta om nåt år...
 2. Skärmen jag länkade till ovan har grym färgåtergivning med 100% sRGB och 100% RGB 98, men frågan är om det är värt att lägga extra pengar på? Kanske dum fråga med tanke på att jag själv jobbar med grafisk design, bildredigering och prepress, men jag tänker att hoppandet mellan färgrymder är meckigt och att jag nästan alltid har jobbat på skärm med sRGB... Kanske mer värt att lägga pengar på 4k? Om nu min dator pallar... Ingen som har bra tips på alternativ till Dell-skärmarna som har avhandlats? Jag har kikat på skärmen jag länkade ovan (up2516d) och Ultrasharp U2515H och Ultrasharp U2518D, men det finns ju en mängd andra alternativ, men det blir lätt snurrigt med alla modeller och tillverkare. Tar gärna tips från någon som är riktigt nöjd med sin skärm...
 3. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte helt säker på om det är en för eller nackdel med 4k vid bildrredigering, men kan väl knappast vara en nackdel. Däremot lite osäker på om min dator pallar, är en late 2013 macbook pro, sambons är en modell äldre. Jag planerar att byta upp mig gällande dator inom ett år, så helst hade jag ju fläskat på skärmen, men den ska ju funka med nuvarande dator också...
 4. Hej, Jag söker en bra skärm för bildredigering, har just nu fastnat lite för https://www.dustinhome.se/product/5010891161/ultrasharp-up2516d?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146247 Även om den egentligen ligger lite över min budget på 5000.- Egentligen hade jag viljat sikta på typ Lg's ultra fine display, men då jag har en macbook pro late 2013 så får jag avvakta... Jag ska visserligen byta dator senare iår, men inköp av skärm kan tyvärr inte vänta, behöver en nu pga av jobb. Helst hade jag viljat hitta en riktigt billig skärm med helt ok spec så jag hade kunnat sälja den utan dåligt samvete den dagen jag bytt dator... Men, men, svårt att inte fastna för en bättre skärm när man ändå ska köpa. Så som nämnt tidigare, just nu har jag fastnat för Dell-skärmen ovan: 25" 16:9 2560 x 1440 och verkar ha fin färgåtergivning. Dock är jag lite fundersam om inte det kan kännas lite plottrigt med den upplösningen på en 25:a? Och då halkar jag över på motsvarande 27" skärm, men då börjar det rusa iväg med pengar. Lite för mkt faktiskt. Långt svamligt inlägg, men kontentan är: Har nån bra tips på typ 25-27" skärm till bra pris med grym färgåtergivning? tack och bock!
 5. Att logga ur App Store funkar inte då jag inte kan klicka på nåt inne i programmet. Men att installera om systemet via återställningspartitionen låter som att det skulle funka. Ska testa inom kort. Tack!
 6. Tack! Men allt ovan har redan testats utan att felet har försvunnit. Lättast hade ju varit att uppgradera kompisens operativ till senaste OS. Men hur sjutton gör jag det när Appstore inte funkar?
 7. Ingen som har råkat ut för detta? Eller som kan ha en aning om vad som är fel? mvh
 8. Hej, En vän har problem med sin mac och har bett mig om hjälp. Dock kommer jag ingen vart med det hela... Problemet: App Store funkar inte som det ska. Det går igång när man öppnar programmet, men väl igång så kan man inte göra några val, man kan inte klicka på produkter, inte klicka på uppdatera etc etc... Jag har gjort kollat det mesta som jag kan komma på, skivbehörigheter osv. Han kör med en version gammal OSx och min slutsats är att genom en uppdatering av operativsystem så borde problemet med App Store bli avhjälpt. Haken är bara den att man ju behöver just App Store för att göra en uppdatering... Eller? Finns det någon väg runt detta? Eller vet någon kanske vad det är som gör att App Store krånglar? Tack på förhand!
 9. Som jag nämnde tidigare så gjorde "säker start" susen. Men det visade sig bara funka ett tag... Problemet med kursiverad text i alla webbläsare (på viss text) återkommer ganska snart igen. Nån som har nån aning om vad det kan bero på? Kan ju nämna att jag hanterar ganska många olika typsnitt dagligen på datorn då jag jobbar med grafisk form. Använder FontExplorer X Pro som typsnittshanterare. Den har alltid funkat finfint för mig tidigare. Jag aktiverar och avaktiverar typsnitt ganska ofta, men så vitt jag vet kan man inte röra eller påverka systemtypsnitt?
 10. Tack för tipset, men nej, det hjälper inte... Förutom att jag hade inställt times 16 så var det annars helt i sin ordning. Jag får känslan av att nåt har hänt med systemtypsnitt. Är jag helt ute och cyklar?
 11. Hej! För ett par dagar sedan dök ett för mig nytt problem upp. Mycket av den text som visas i webbläsaren har blivit kursiv. Detta gäller både safari och chrome, det är de webbläsare jag har testat. Se skärmdump för exempel. Jag har inte ändrat några inställningar, och jag kan inte heller påminna mig om att jag har raderat eller avaktiverat några typsnitt. Någon som känner igen problemet elelr har en aning om vad som kan ha hänt? tack på förhand! mvh
 12. Jag testade det, men det dyker inte upp några hårddiskar, är inte det underligt?
 13. Hej! Jag bytte för nån månad sen dator. Jag gjorde mig av med den gamla datorn ett tag innan jag fick den nya. När den gamla såldes så lade jag över allt jag ville spara på en backupdisk. Detta lades sedan in på den nya datorn när den levererades. Jag har en time capsule, så egentligen kunde jag ju kört igång den nya datorn från den, men då det bara var en mapp med lite grejer som behövde sparas, så kändes det enkelt med att bara låta den flytta över via backupdisken. Till problemet. Jag skulle nu börja jobba i ett gammalt indesigndokument och ser då att jag någon gång, troligen innan jag bytte dator, har kastat fel dokument ipapperskorgen. Dokumentet jag nu öppnar är i princip tomt, vilket inte är så bra... I normala fall hade jag ju nu dragit igång min time capsule och rullat tillbaka i tiden tills jag hittade dokumentet innan min tabbe. Men hur gör jag nu? Jag verkar ju inte kunna komma in på förra datorns time capsule-backup. Jag testade att köra igång flyttassistenten och valde att endast flytta filer. 6,6gb ville den flytta. Men nu när den är klar så hittar jag inget nytt på datorn förutom följande mappar: "Adobe (från den gamla mac-datorn)" "Canon (från den gamla mac-datorn)" "Library (från den gamla mac-datorn)" Men några nya filer verkar jag inte hitta. Nån som har kolla på detta och kan hjälpa mig att dels bena ut hur flyttassistenten funkar och dels hur jag hittar mitt gamla korrekta dokument? Tack på förhand!
 14. Kolla på etsy.com. Sök på "macbook + sleeve" så får man upp mycket kul. Bland annat stickade varianter.
×
×
 • Skapa nytt...