Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stalkermac

Medlem
 • Antal inlägg

  48
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om stalkermac

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.definitivt.com

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2002
 • Appleprylar
  PM G4, PM Cube, PM G5, PB G4 15
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Som sagt, hur byter man tangentbord på en Powerbook G4? Någon som vet?
 2. Ja, kanske för att 97% av världen sitter på PC och gillar inte QT. Tyvärr.
 3. Vi sitter på en G5 och en MacPro och jobbar med HDV 1080 50i från Sony Z1 i Final Cut. Att exportera WMV från DV-PAL direkt ur FC funkar klockrent. Men när vi försöker exportera WMV från HDV ser det fördjävligt ut eftersom Flip4Mac componenten inte är intelligent nog att Deinterlaca HDV material rätt. Vilket resulterar i att alla rörelser i bilden blir helt randiga. Vi har provat olika presets och valt rätt interlaceinställningar (Upper Field First) o.s.v. men det funkar inte. Vår workaround är att exportera en masterfil av hela timelinen och deinterlacea den för att sedan exportera till WMV. Detta tar en sjuhelsikes tid och är allmänt bökigt. Därför tänkte jag höra om någon annan upplevt samma sak och kanske har någon bättre smidigare lösning?
 4. Jag använder flitigt och enbart dessa två program för att konvertera mina filmer, funkar riktigt bra. Handbrake använder du om du vill rippa direkt från DVD till iPod format och iSquint om du vill rippa DivX till iPod format. Båda programmen är freeware! iSquint 1.5 på Version Tracker Handbrake 0.7.1 på Version Tracker När du sedan konverterat filmen är det bara att slänga in den i iTunes och sedan över på iPod.
 5. Även iPod video, bra men långsamt..
 6. Det funkar helt utmärk för mig att bara plugga in vanlig 3.5 mm mellan stereon & iMacen. Utgången är ju en helt vanlig minitele utgång som på vilken dator som helst. Prova at höja volymen vettja!
 7. Microsoft slutar ju aldrig med sina copycatfasoner. Gränssnittet i Zune är en stöld, liksom alla 'finesser' i deras Vista. Microsoft har insett att dom ligger hästlängder efter Apple, både när det gäller teknik och marknadsstrategier. Så vad gör dom? Kopierar. Ärligt talat, hur i h-vete ser Vista ut?! Det ser ju bedrövligt ut. Men det blir väl lite så när man försöker kopiera utan att ha någon aning om vad man håller på med. Det blir aldrig bättre än orginalet..
 8. OK, men det gäller väl bara utrymmet vid sidan av hemsidan? Det var hemsidan jag syftade på att jag skulle vilja kunna ha så, då måste man väl ha ett ftp program? Får prova när jag komemr hem.
 9. Mac.se funkar finfint nu! Den enda minimala saken man har att klaga på är väl att man inte kan mounta som en disk på skrivbordet, eller det kan man väl med tredjepartsprogram men man får väl aldrig enkelheten med iDisk. Men å andra sidan prioriterar man väl hastighet framför sånna bagateller. Tack för hjälpen gott folk!
 10. Men HUUUR ansluter jag till FTPn? Har provat fytriofyra olika sätt men lyckas inte. vad är det för adress som gäller oh hur skriver jag i loginen? Har kommit in på något ett flertal gånger men där har jag bara läsberhörighet..
 11. Men den ska ju inte broadcasta hhela bostadsföreningen! Den ska broadcasta det LOKALA NÄTVERKET. Och felet comhem har begått är att deras bredbandsstation blivit att på något sätt fungera som ett enda stort gemytligt LAN. Kikade i Network nu och hittade två okända datorer (se dumpen). Nyss låg en annan där.. Sjukt? JA! När man dubbelklickar startar nån seg afp connection.. Bra jobbat comhem.
 12. Låter super, litar på dig Marcus. Beställde mac.se igår!
 13. Har provat .Mac, det funkar rätt bra, ser bra ut & iDisk är ju mega. men det är tokdyrt och går sakta. Däröfr började jag kika på mac.se. Någon som provat det och har en synpunkt? Man får ju mer för pengarna men hur meckigt är det att t.ex. sköta sin hemsida? .Mac mac.se Tacksam för svar!
 14. Tackar, så nära man kanske kan komma. Men 129 dollar för ett tangentbord känns rätt mastigt. Får väl leva med min defekta 4:a..
 15. Frustrerande nog så har knapp 4 på min powerbook gått sönder. Funkar sådär halvdant men irriterande när skiten lossnar. Är det någon som vet om man kan beställa endast en tangent eller måste man byta ut hela tangentbordet? Kanske tillochmed är så att någon har en pensionerad 2 tangent hemma?
×
×
 • Skapa nytt...