Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ramirez

Medlem
 • Antal inlägg

  217
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Ramirez vann dagen: 1 januari 2019

Ramirez hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

13 Neutralt

Om Ramirez

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1975-08-16

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13" 2.4 2010, iMac 20" 2.66 2009 m.fl.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag ville bara att Mac Pro:n skulle vara lite bättre än min Mac Book Pro, detta var min ursprungliga förväntan och den klarade det med råga 🙂 Det fanns även en Mac Pro 2013 6-core med 128GB ram men den gick för något över 2000€. Skulle säker ha varit mycket bättre men jag ville inte slänga för mycket pengar. Minnen får man i dagens läge oerhört förmånligt via eBay. 24GB borde räcka och minnena jag beställde kostade ju ca 30€ inklusive frakt. Budgeten min var omkring 1000€. Så jag är nöjd med tanke på pengarna i förhållande till vad jag fick. Även garanti för ett år ingick.
 2. Skaffade i förra veckan en begagnad Mac Pro 2013 Quad core med 12GB ram. Skaffade den för Logic Pro X för mina inspelningar och mixar. Min "riktiga" arbetshäst är en iMac Pro men den är upptagen med dedikerat videoarbete, och alla mina videoenheter är kopplat till den, så jag får inte lös den för mitt musikarbete. Musikstudion är också separerad från videohörnan. Hittills har jag använt en MacBook Pro 13 2017 touchbar. Den orkar dock inte riktigt bra med många ljudspår och effekter. Började då titta runt och fann en Mac Pro 2013 Quad för omkring 1000€. Hittade också eBay minnen för ca 30€ och kan utöka från 12GB till 24GB Ram. Sökte en något så när förmånlig lösning för en Logic Pro X dator. Här är mina första intryck (med bara 12GB, väntar ännu på eBay minnena): - Underskattad! Har ju läst så mycket negativt och stirrat på dåliga benchmark för Quad varianten... men det stämmer ju inte! - Denna dator är tyst - viktigt för ljudarbete! - Robust - jag jobbade med ett av mina musikprojekt i Logic (samma har jag jobbat med på MacBook Pro innan) - jag märkte skillnad! Med MacBook Pro så börjar det hacka lite när det handlar och mycket ljudspår och effekter, Mac Pro hackade inte... körde ljuden jämt och bra hela tiden! - Snabbare och responsivare överlag än vad jag tänkte innan efter alla negativa reviews... Jag vet att den inte är jämförbar med iMac Pro, men den får jag ju inte lös... MacBook Pro 2017 är också bara 2C/4T, vilket förklarar problemet med många ljudspår. Ville ha en Xeon arbetshäst så förmånligt som möjligt för just Logic Pro X... För ca 1000€ fick jag en 🐴... den duger absolut! Borde även klara av lite 4K som b-dator till iMac Pro 🖥 Jag är fullkomligt nöjd och rekommenderar de här begagnade förmånliga Mac Pro 2013! Man ska inte stirra sig blind på benchmarks... Jag tänker lite som att en Xeon utrustad Mac Pro är som en diesel motor jämför med i7 osv som är bensinvarianten. Den gamla Mac Pro:n slår inte de nya i7:orna i en spurt men de orkar jobba jämnare och längre vilket är en fördel i vissa typer av uppgifter. Benchmarks ger inte hela bilden. Allt beror på. Det borde mätas i marathon termer också när det gäller datorer och inte bara 100-meters löparna.
 3. Intressant. Jag satte just och lekte lite med iMovie på iPad Pro. Importerade några videoklipp i 4K upplösning (från Panasonic GH5). Enkelt att sätta ihop en enkel edit. Sen upp till iCloud. Jag ser att det verkligen kommer att fungera, mitt workflow. Jag kan nämligen göra redigeringar av korta videoklipp, sen ladda upp klippen på iCloud. Sedan är det bara att sätta igång iMac Pro för att hämta ner dem, sätta in dem i tidslinjen i Final Cut Pro X och göra slutredigeringen där. Tandem arbete mellan iOS och Mac OS X på ett smidigt sätt! Behöver dock mycket iCloud utrymme, vilket jag har - 2TB. Detta kommer verkligen att fungera! Apple tänk igen ’ 🙂
 4. Gott nytt år till er alla! Det har varit ett tag sedan jag var aktiv här. Mycket har berott på att jag i ett antal år kört Windows 10 som primärt system. Jag upptäckte Macen omkring 2005 när jag började använda en iBook. Den gyllene eran med Steve Jobs och alla dessa fantastiska Keynotes Sedan efter den eran och tillkomsten av Windows 10 flyttade jag över till WIndows PC. Jag har använt mig av Surface Pro och liknande Windows 2 in 1:s samt stationära datorer. Jag har ändå alltid kört Mac/iOS enheter vid sidan av eftersom jag jobbar bl.a. med musik, fotografering och video. Men Windows har varit mitt primära system under lång tid, jag har också gillat Microsofts Surface produkter. Svängen tillbaka; jag köpte iPad Pro 12.9 2018. Wow vilken fantastisk platta! Jag ser nu att jag kan lämna bort Surface Pro och köra Mac samt iPad i tandem i mitt workflow. Ett annat skäl är ju kostnadsfrågan; att uppdatera både Windows maskinerna samt Mac/iOS enheterna blir dyrt. Sedan är det fokus. De primära redskapen för mig är ju ändå Final Cut Pro X och Logic Pro X. Dessa behöver köras på Mac-sidan. Sedan har jag använt mig av Affinity Photo (fungerar ju på Windows, iOS och Mac OS X) men det funkar väldigt fint med nya iPad Pro 12.9! För satt få in rätt fokus i mitt arbete på nytt kommer jag att välja att fokusera på Apples utbud framöver. Kommer att ha kvar existerande Windows datorer men kommer inte att uppdatera dem lika snabbt som Apple produkterna. Så detta år blir det en switch tillbaka till Apple Än en gång önskar jag er ett trevligt nytt (Apple) år!
 5. Tackar, roligt att det finns andra som gillar Touch Bar. Jag använder mig av Yamaha AG06 som portabel mixer. Den är förmånlig men tar in ljudet bra. Jag spelar ofta in ett instrument i taget så den räcker bra till för mig. Min arbetsprocess ungefär: - Tar in en trumloop från Drummer i Logic Pro som matchar takten jag vill spela in i, ställer tempot. - Spelar in första komp gitarren och bas. - Sedan trummar jag in takterna jag vill ha med Alesis Samplepad (2-3 spår), tar bort trumloopen. - Fyller ut med andra gitarrer (ofta från min Telecaster), sätter in piano etc. - Använder ofta munspel, så det blir lite munspel i de flesta av mina låtar - Sjunger in - Till sist blir det sologitarrer ofta två till tre spår... (gillar att spela gitarrsolon i stämmor!) Allt detta klara jag med den lilla USB mixern, och Touch Bar är verkligen en hjälp på fältet när man använder bara den lilla 13 tums skärmen
 6. Jag har läst under tiden som MacBook Pro med Touch Bar funnits mestadels negativa recensioner. Nu vill jag berätta ur mitt perspektiv varför Touch Bar är väldigt bra att ha! Jag använder MacBook Pro med Touch Bar för musikinspelningar i Logic Pro X. Jag använder mig av en portalen studiolösning eftersom jag spelar in på olika platser, till exempel kyrkor för att få "akustisk" levande ekoeffekter. MacBook Pro 13 tum med Touch Bar är en perfekt lösning kopplat till en liten USB mixer. När jag då inte har så mycket extra med mig för att till exempel spela in lite sång (slutmixningen gör jag alltid senare i dedikerat rum), är Touch Bar en verklig hjälp. Jag har hela tidslinjen synlig på Touch Bar och jag ser det aktuella området där jag jobbar för stunden på skärmen. Jag har även Play/Stop etc knappar på Touch Bar. Kan ställa in effekter med mera. Ifall man tänker om sitt workflow kan Touch Bar verkligen förenkla. Sedan finns det även bra snabbknappar till Final Cut Pro X med mera. Jag vill slå ett slag för Touch Bar och skriva min positiva erfarenhet efter att jag haft MBP med Touch Bar ett bra tag! Jag har sett fördelarna när man inkluderar Touch Bar i sitt workflow. Idag skulle jag inte kunna gå tillbaka till Non Touch Bar varianten. Jag hoppas verkligen att Apple fortsätter med Touch Bar.
 7. Jo, den tabellen säger mycket. Jag är glad att jag satsade på iMacen med 2 gigas kortet framför 1 GB kortet. Säkert skulle det funkat med 1 GB grafikkort med men ville satsa så mycket jag kunde för att få en dator som håller ett tag i alla fall.
 8. Tackar! Jag gillar såna här musikprojekt! Man lever in i musiken när man redigerar. Jo, Power Park är trevligt.
 9. Tackar! Det var kul att datorn räckte till. Här är en länk till videoklippen jag filmat och redigerat: https://vimeo.com/126641761
 10. Uppdatering Har fått min nya iMac 27 med 3,4 Ghz i5. Installerade med detsamma 16 GB till för totala 24 GB arbetsminne (ville inte kasta de två 4:orna, så jag provar hur långt 24 räcker). Min setup just nu är att jag har två likadana 27 tums skärmar till upplösning (Thunderbolt också), vilket känns skönt. Jag hade ett långrandigt projekt att göra i Final Cut Pro X; en lång konsert som jag filmade. Använde mig av tre kameror och skild extern bandare kopplat till mixerbordet för ljud (Zoom H4n). Färggradering och små övergångseffekter fanns med i detta projekt. Låtarna skulle klippas ut en och en och laddas upp på Vimeo. Oj vad det gick utan mot vad jag var van med Mac Mini 2,5 Ghz i5 med 16 GB arbetsminne. Allting, renderingar, kodningar var ungefär 5-6 gånger snabbare. Hade inte problem med tålamodet nu (med att vänta på renderingar länge...) Så jag är nöjd... denna dator verkar räcka för mitt behov. Vet inte vad som gör den så ruskigt snabbare; kanske nyare generation i5 och 4-kärning mot 2? Grafikkortet... Min projekt disk är en extern USB3 hd på 7200 varv, samma har jag använt när jag jobbade med Minin. Skönt i alla fall att jag kan jobba utan att tappa tålamodet; då kan jag blir klar med alla filmprojekten
 11. Jo, det verkar vara en prima idé. Det ska jag titta på.
 12. Jo, det är inte lätt att alltid begripa sig på processorer och Apple Vad jag dock tog i beräkningen var Nvidia kortet på 2GB mot den delade grafikkretsen i Mini. Sen något snabbare standard HD. Och så får jag en ny 27:a bredvid min Thunderbolt display; fördubblad arbetsyta. Edit: glömde ju bort de 4 minnesplatserna, mera arbetsminne är ju ett stort plus för iMac jfr med Mini.
 13. Uppdatering. Beställde just den dyrare "normala" iMac 27 (alltså ej 5K). Tog den framförallt för grafikkortet på 2GB. Kommer att lägga till 2*16 GB arbetsårminne för totalt 24GB arbetsminne. Köpte den från ett ställe där jag inte har möjlighet att ändra på så mycket (lönade sig för mig att handla där) - så det är alltså standard 1TB 7200 varvare; men ändå bättre än Minins 5400 varvare. Sen har jag ju möjlighet med Thunderbolt diskar. Och i5 quad core är säkert lite bättre än dual (läste nånstans att FCPX nyttjar fler kärnor). Har en Thunderbolt skärm hemma, så det ska bli skönt med två 27 tummare sida vid sida. Nog borde jag lägga märke till nån skillnad mot min Mini 2012, eller? Känns nöjd över detta då projekten haglar in
 14. Kanske mitten versionen av Mac Mini med i7, 16GB och en TB fusiondrive som tillval vore vettigt.
 15. Jo, det verkar vettigt. Jag renderar en hel del. Tog mig en vecka att rendera en film jag gjorde med Mac Minin... Hoppades hela tiden att inget strömavbrott skulle komma.
×
×
 • Skapa nytt...