Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacAlex

Medlem
 • Antal inlägg

  1 253
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av MacAlex

 1. Och så var det en person som fick webbhotellet! Ni var för sega. Kan moderator ta bort denna tråd? Det vore schysst. God Jul!
 2. Ger 1 års gratis webbhotell på Loopia.se! Det är så att man som kund på Loopia.se kan ge det till en person, vem som helst, så passa på nu! Domän ingår inte men har du något så är det ju lugnt eller så kan du ju köpa ett ganska billigt på Loopia.se. Skriv bara om du tänker använda det, onödigt annars. Skynda på, innan klockan 12 så ger jag nog det till någon! Skriv bara någon anledning till varför du vill ha, om du vill kan du göra det via PM i stället. Skriv också din email. Ju snabbare du skriver ju större chans! Lycka till! God Jul!
 3. Jo har faktiskt installerat nytt RAM på senaste tiden. Tack för tipset. Får fråga affären om det. Tack för allas tips!
 4. Går inte. För provade installaren och där fanns det ingen hårddisk man kunde välja o installerat OS:et på.
 5. Tack. Testar med RAM. Ingår hardware test med Leopard CDn? Tror det bara är en Leopard installationscd. Såg inget hardware test där tror jag. Provade också att starta en ny install och på destination så finns det ingen hårddisk man kunde välja att installera Leopard på.
 6. Får väl kolla hos nån Mac-affär. Tar gärna tips ändå.
 7. Hej. Jag har en bärbar Mac som jag nu ej kan starta. Den får kernel panic direkt innan den hunnit boota upp i OS:et. Helt plötsligt betedde sig den lite konstigt och vissa menyer och sånt kom ej fram som det skulle. Så jag stängde av datorn med knappen för att sätta på den och använda den som vanligt. Men då kom kernal panic, jag har provat starta om datorn flera gånger. Men den får bara kernel panic direkt när den försöker boota. Jag satte i installationsdisken och gick in i "Disk utility" och den kunde varken verifiera eller reparera hårdisken. Såhär stod det när man försökte göra det: "Disk utility stopped reparing "Macintosh HD" because the follow error was encountered Filesystem veryify or repair failed" När jag gick in på startdisk där så fanns det bara install CDn och Network Startup, tror att hårddisken också ska finnas där va. Fattar ej hur datorn kan sluta fungera såhär, verkar ej vara nån anledning som jag kommer på . Hårddisken hade några GB kvar ledig plats. Jag har ingen garanti kvar, men funderar på vad jag bör göra. Har tyvärr inte Techtool Pro lr vad dom nu heter och har ingen annan Mac som jag kan fixa sån till. Några tips hur man kan fixa det? Väldigt frustrerande är det. Och om man går till en macaffär, kan dom fixa det då och kolla på det? Vad kostar det tror ni?
 8. Kan man fixa så att man ser vilken länk man håller musen över i Safari där nere, har för mig att det fanns i Safari förut? Hittar ingen inställning. Dom flesta webläsare har väl det, och vore dumt om dom tagit bort det.
 9. Shockwave Player har äntligen stöd för Intel Mac! http://macupdate.com/info.php/id/513/shockwave-player
 10. Någon som vet en sida med gratis Pages och Keynote teman till iWork?
 11. Det gick inte att starta det i kontrollpanelen. Vet du hur man avinstallerar MYSQL?
 12. Någon som vet hur man använder Ruby On Rails i Mac OS X Leopard? Det är bara att använda i terminalen va? Dessutom, hur fixar man MYSQL på bästa sätt till Mac OS X?
 13. Tack, men ser inget man kan minska Windows-partionen med, hur gör man det?
 14. MacAlex

  Boot Camp frågor

  Hur minskar man Windows partitionen med Boot Camp för att göra mer plats åt Mac OS X? Hur tar bort man bort Windows partionen om man bara vill ha Mac?
 15. Hur gör man om man vill minska en Windows partition i Boot Camp för att få mer plats till Mac OS X?
 16. Låter som en ganska bra lösning. iPartition kostar ju. Finns det något gratis program eller man kanske kan göra det direkt i Mac OS X?
 17. Nope. Den har inte den där effekten som gör att man kan se hur långt man har laddat ner.
 18. MacAlex

  Download stacken

  Råkade ta bort Download stacken från Dockan. Och vet ej hur man får tillbaks den. Drog download mappen dit, men den har inte samma effekter som downloadstacken som ingick har. Något som vet hur man får tillbaks den? Apple måste ju förstå att folk kan råka dra bort den från docken.
 19. Först stod det "reformat required", sen ser det ut såhär: Japp det är MS-DOS FAT 32. Finns det något sätt att omformatera hårddisken utan att all information försvinner? Har ingen annan hårddisk.
 20. Om man redan har en hårddisk med data (formaterad) och sätter på Time Machine så står det att man måste radera allt på hårddisken och formatera om den för att använda Time Machine. Det är ju helt idiotiskt. Någon som vet om man kan använda Time Machine ändå? Den gör väl bara en mapp?
 21. Onödigt, för det första funkar Spotlight och Quicksilver väldigt bra (troligen bättre än Google Desktop) och vill du verkligen att Google ska söka igenom all din data? Kör med Spotlight och Quicksilver i stället, mycket bättre!
 22. Det var ett tag sen Intel Macar kommer ut. Fortfarande ingen Intel version av Shockwave Player från Adobe. Vad tusan håller dom på med? Någon som vet?
 23. Tittade på Quick Tips: http://www.apple.com/business/videotips/?sr=hotnews och Expose & Hot Corners. Så märkte jag en ikon i Systeminställningar som heter "Ink", vad är det för något? Videon gjordes tydligen i januari 2007. Den ligger under "Hardware - Hårdvara". Den finns i alla fall inte i Mac OS X Tiger. EDIT: Det var tydligen det här: http://www.apple.com/macosx/features/inkwell/ Tror ni Apple kommer med den Mac Tablet snart och kommer använda den funktionen?
×
×
 • Skapa nytt...