Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Semmelman

Medlem
 • Antal inlägg

  38 980
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  67

Allt postat av Semmelman

 1. Jodå kan va lätt hänt. Men jag ber om ursäkt om jag råka förolämpa någon så grovt på fel grunder.
 2. Sorry för det. Ber om ursäkt om jag bunta ihop dig med dom.
 3. Nej jag implicerade inte någonting angående Malin, det är bara ni på vänstersidan som läser in saker som inte finns, vore så mycket enklare om alla bara läste och replikerar på vad som skrivs och inte applicerar på andra sina egna inbillningar. Men om du nu missuppfattade mig så bör du väl vid det här laget förstått att jag inte har någon synpunkt på Malin, inte det minsta.
 4. I så fall kanske du försöker flytta fokus från vad det handlar om. Det handlade - kan jag påminna om - huruvida något fel kan rättfärdigas om man senare är osjälvisk, och jag kan ta om det med ett annat exempel så kanske det får dig och andra att förstå: OM JAG rånar en person på alla pengar och sen ger pengarna till min brorson, blir rånet okej då bara för att jag osjälviskt ger bort pengarna? - Såklart inte. Och antyder jag nånstans i detta exempel att Malin har rånat någon person? Nej inte med ett ord har jag antytt det, står inte Malin nånstans, eller hur? Förstår du nu? Använde en tydligare ställd på sin spets liknelse för att det felaktiga i denna tes skulle bli tydligare. Men ni läser in saker i det man skriver som inte finns, det är inte mitt fel. Edit: Jag skulle kunna faktiskt skriva in Malin för den delen och det betyder ändå inte att jag antyder att hon gjort nåt, det är det OM betyder. T ex: OM Malin rånar en person och sen ger pengarna till Rädda Barnen... Ja det betyder inte heller att jag anser att Malin har rånat nån, det står ju faktiskt bara OM hon rånar nån. Fattar ni nu vad OM betyder??? Det är ju på en dagisnivå det här forumet man får förklara det allra enklaste.
 5. Så är det mitt fel att du inte vad OM och JAG betyder? Roligt.
 6. Då skulle jag väl skriva nåt om att Malin fuska, det gjorde jag inte, jag skrev OM JAG fuskade. Jag har inte torgfört någon uppfattning alls huruvida hon har felat, det var inte det mitt inlägg handla om utan huruvida ja det har jag redan skrivit.
 7. Nope, jag har inte skrivit nånting alls om att hon har fuskat, läs om, läs rätt. Inte "rasat" det minsta. Det jag replikera på gällde huruvida något fel blir rätt bara för att man skänker pengarna till nåt efter egen vilja.
 8. Jag skrev om jag skulle fuska, om Malin gjort det vet jag ej. Vet ej vilka som fuskar mest.
 9. Det var inte det i huvudsak jag ställde mig emot. Säger ingenting om ev skuldfråga.
 10. Jaha, så om jag lyckas fuska till mig ett bostadsbidrag eller liknande och ger bort pengarna - som kunde delbekosta en sjuksköterskelön - till min lokala aikido-klubb att köpa gummimattor för så är det okej, vad bra då vet jag.
 11. Jag trodde hennes resonemang var att hon ville representera sin hembygd och behålla kontakten med partiet hemmavid. Kan ha fel förstås. VI vet bara att Oscarsson anser att hon betalade mera skatt, inte som kritiken påstår göda sin girigbuk - eftersom hon förlorade pengar, då faller väl liksom underlaget till skandalrubrikerna oavsett hur hon tänkte? Eller tycker du att hon borde avgå ändå för att hon följde reglerna och tog emot bidrag hon var berättigad till? Det är väl Oscarssons budskap som jag läser? Verkar krångligt alla fall reglerna om allt, tror det är dem det är mest fel på, inte Svantesson. Bengtzboe är ett osäkert kort, han kanske föll på att han försökte dölja ett misstag som kanske inte var ett misstag, han ville ju också behålla hemmakontakten? Ja jag vet inte, men de är relaterade till samma bidrag och regler.
 12. Nej hon är troligen inte förståndshandikappad, å inte girig så som vissa hävdar alla fall - hon har ju betalat mera skatt med detta upplägg, och har kanske inte ens gjort nåt fel, alla fall inte enligt Oscarsson nedan, huruvida han har rätt i allt kan inte jag avgöra det får kanske tiden avgöra så jag skriver inte under på detta. Men vi ute i landet vill väl ha representanter i riksdagen eller ska det bara sitta Stockholmare där? Då kan man ju börja undra varför medierna börjar driva det här drevet om ingenting, vad annat är det de vill dölja eller skymma, nåt inför EU-valet, kostnaderna för invandringsbidragen, etc? Och Bengtzboe då, hur mycket fel gjorde han då exakt?
 13. Lite mer om fallet som verkar intressera er, ovanligt faktafyllt: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awO0QO/m-topp-brot-mot-regler--om-han-bodde-i-fritidshuset
 14. Stelbent system då Raphael om man inte kan välja bo i sitt fritidshus, jag är inte insatt i reglerna i detalj men det är oavsett det väldigt onödigt att börja ljuga om husets skick, om det nu inte ens har med saken att göra varför gör han det? Han gör ju det för att få oss att tro att han inte kan bo där, men det är ju onödigt argument i så fall om det är så som du säger. Om man anklagar nån för att fara med osanning ska man ju inte fara med osanning själv.
 15. Men om inte han bor där i fritidshuset ibland vem gör det då? Han äger ju huset eller rättare sagt hans morsa, men han ärver henne, det är väldigt fina trakter (går hitta via hitta.se) med sjö å fiskevatten å jakt etc så om inte han bor där ibland såsom fritidshus av rang vem gör det istället? Bara för han är politiker kanske han inte har råd med en stor herrgård på landet, ett mindre avskilt fritidshus i rätt strandläge är inte fy skam alls, inget jag nånsin kommer få råd med t ex, sunkigt är ju bara vad den personen skriver efter ha sett en bild ovanifrån han vet ju ingenting om husets skick så det är absolut INTE absurt att han skulle bo där emellanåt, så som Bengtzboe uppgett, vem bor annars där om inte B. det måste den som anklagar kunna redogöra för i så fall? Dessutom jobbade B. för moderaterna i Nyköping, började i Stockholm i höstas så han bodde ju säkert i Nyköping emellanåt såsom bördig från stan och har föräldrarhemmet där och arbete, så även om det är allvarligt att han inte bytt skrivningsadress på dessa månader kan jag tänka mig alla fall att för en politiker mitt uppe i smeten så kan det lätt glömmas bort allt vad man ska göra vid en flytt, själv glömde jag bort att anmäla mig för teveavgiften när jag flyttade, inget jag tänkte på, men blev påmind av dem om några månader senare. Inte för att försvara Bengtzboe för fel har han gjort men drevet går väl hårt mot honom, det måste inte va att han gjort allt medvetet det skulle kunna va slarv, det är inte förlåtligt men drevet går väldigt hårt åt honom, förmodligen bara för det är en moderat som dabbat sig, men så är det väldigt ovanligt iofs att en moderat gör så så jag förstår eran iver och skadeglädje att riktigt sätta dit honom det tycker ni nog är väldigt roligt att för en gång skull kunna göra.
 16. Så rätt vore alltså Polisen bötte bilister som körde i bussfilen?
 17. Det beror lite på skeden, är det ett finbestick i silver de är ju rätt stora så de skulle jag sörpla ur från sidan, normala Ikea-bestick sticker jag in spetsen som en gaffel.
 18. Ni krånglar till det bara, mycket stämmer men Lööf lovade innan valet att stödja Kristersson d v s Alliansen, förvisso med ett litet förbehåll att de inte skulle samarbeta med SD (det jag kallade mobbning förut men vi kan väl säga inte samarbeta) men de gick in i valet som Alliansen, och svenska folket röstade och då fanns Alliansen det var ett av de valbara alternativen, det är inget snack om saken att Alliansen existerade då alla var fullständigt klara på att Alliansen fanns, de som röstade på partier inom Alliansen röstade på Alliansen, Alliansen fanns. Och Alliansen ihop med SD som ändå står klart på höger sida å är väl alla överens om inte vänster så blev det en klar majoritet för högern å inte för Löfven, så röstade svenska folket. MEN Alliansen ville inte samarbeta med SD för de var rasister och det hade Lööf iofs kommunicerat innan men folket röstade så här så ja då alla fall utan SD's 17,5% av rösterna hade inget block majoritet, men folket röstade som de gjorde, bara det jag menade, skulle man gå efter vad folket röstade skulle vi haft en klar majoritetsregering på en gång, Allians+SD, det var så det röstades, helt enkelt, men sen ville inte politikerna göra så och så drar ni in GALTAN å grejer för att jag vet inte men det var få som pratade om GALTAN och att Alliansen skulle spricka innan valet det var inte premisserna riktigt folket röstade på. Förvisso är S+M också ett alternativ men inte så mycket demokrati då kan man ju liksom nästan slå ihop alla partier till ett.
 19. Nej det var inte det jag menade var en tolkningsfråga, utan "vems fel" det var, Kristersson ville bara ha stöd i några frågor som de hade liknande syn på som SD, det gillade inte Lööf, då tyckte hon det var viktigare sak än att hålla ihop alliansen, jag tror inte alla som röstade på Lööf trodde att hon skulle låta den frågan splittra alliansen, hon hade ju sagt båda sakerna att inte samarbeta med SD och jobba för Kristersson/Alliansen, men så gick det. Alltså om inte alla mobbade SD skulle ju alliansen haft majoritet tillsammans med SD, SD tillhör ändå högerblocket, men nu vill ingen räkna med dom så det blev jämnt skägg å så hoppa Lööf å Björkis över för de var maktsugna, eller bara ville ha ett slut på velandet beroende på vem du frågar. Hur som helst har vi inte regering som vi röstade, eftersom alla bestämde att SD skulle hållas utanför. Och några spelare bytte team, det fanns ytterst få väljare som kunde ana innan valet att C+L skulle hoppa över till oppositionen, så det är inte helt rent spel, men det var nån sorts pragmatism att lösa knuten som uppstod om man vill va snäll.
 20. Nja, hela valet med efterspel handlade så gott som om vem som tog mest avstånd från SD, det var inte så mycket annat som diskuterades lika flitigt egentligen. Och du vet lika väl som jag att Alliansen gick in i valet med fyra partier i teamet, så som de gjort tre valperioder innan, efter valet så av kända skäl så bytte två partier lag till det motsatta laget t o m, det hade de inte sagt nåt om innan valet, förutom det du skrev, men det är en tolkningsfråga och högst subjektivt beroende på var man står på den politiska skalan vad och vems fel det var, men C och L har ju förlorat en del väljare, gissningsvis håller de inte med om din historiebeskrivning 100 procent. En sak är säker alla fall, majoriteten röstade inte på Löfven som statsminister, ändå har vi honom nu, det fixade Lööf å Björklund till i efterhand.
 21. Alltså två spelare bytte plötsligt lag under pågående match, sen frös alla ut en annan spelare, alla som hade lagt bet hade krävt insatserna tillbaka om det hade gällt hockey bocki. Så är inte så säker på att det är svenska folkets val.
 22. Gått upp halvsex hela veckan, i verkligheten normaltid blir det halvfem, det är fortfarande mörkt när jag sömndrucken går ut till bilen, veckorna innan var det solsken och fåglarna kvittrade. Tack EU.
 23. Ja ska inte gå i polemik om det.
×
×
 • Skapa nytt...