MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Semmelman

Medlem
 • Antal inlägg

  38 616
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  67

Semmelman vann dagen: 28 januari

Semmelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 069 Fantastiskt!

Om Semmelman

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

986 profilvisningar
 1. Semmelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Haft en bra dag på jobbet idag, körde en gubbe med hemvårdare till en kyrkogård utanför Stockholm, första gången jag kört bil inne på en kyrkogård, bara det var kul, sen när vi skulle ut så körde vi fel, grusgången blev smalare å smalare och vid en kurva eller vad det heter på en grusgång vart det stopp mellan buskarna, så backade vi och vårdaren en bastant högbröstad kvinna sprang före å viftade hur jag skulle köra och jag efter med gubben i baksätet plirandes ut genom sidorutan som försökte hjälpa med gester så gott han kunde, och kyrkogårdsarbetare och besökare titta upp från sina göromål och stirrade på den udda karavanen. Det kunde vart en scen ur vilken svensk sjuttitalsfilmkomedi som helst. Sen åkte vi och skulle äta lunch vid kusten men ett nedblåst träd hindrade färden så vi vände och åkte in mot centrum och åt röding på ett ställe, sen åkte vi och kolla på vart gubben hade bott i sin krafts dar och han visade vart några kändisar - alla nu döda - hade bott och så kollade vi in några nya bostadsområden. En mycket givande dag på det hela.
 2. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Jag skrev här om aprikoser för något år sen, det innehöll något som var bra mot något, om det var cancer kommer inte ihåg och det var nog tveksamt, men den innehåller en massa nyttigheter inkl c-vitamin. Fast mer A och E-vitamin och kalium, just C kanske inte var dens bästa sida men den har det oxå. F ö har jag ätit C-vitamintillskott som tog slut i dagarna nu, med Q10 oxå. För jag äter inte så mycket frukt som jag kanske borde.
 3. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Här är nåt annat liknande, en cysta som kan utvecklas i den andra gälen, som jag fattar det har vi fyra anlag för gälar varav den första översta blir själva öronkanalen, den andra kan ibland uppstå en cysta i, de andra två verkar aldrig kunna bli nåt av utan förblir dolda för det mesta, typ ungefär. https://en.wikipedia.org/wiki/Branchial_cleft_cyst Det är väl det förresten som du har med i din videolänk ovan, nu förstår jag färgerna.
 4. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Här är gälhålet, obs mycket äcklig video: https://www.youtube.com/watch?v=ZKoV2HU5QV4 Men det där organet under örat på halsen hittar jag inte nu, återkommer, kanske.
 5. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Jag får om jag inte tvättar fötterna på några dar så bildas en liten illaluktande svart klump (ca 5x3x1 mm) mellan lilltån och tån intill, aldrig mellan de andra tårna, och det gör det alltid året om. Jag undrar om det bara är så smutsen råkar hamna där eller om jag har nån rudimentär/atavistisk körtel där men vet inte vem jag ska fråga.
 6. Semmelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Jo, här: http://www.frokenur.com/aad/aktuell-tid Mitt casio armbandsur går 10 sek efter. Min mobil går 2 minuter före... Å ja just det datorn går exakt samma vad man kan se.
 7. Semmelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Android... vet inte hur man ställer in den, men det borde va den som skenar. Datorn borde visa rätt. Nu är den inställd på automatisk och visar samma tid som innan.
 8. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Vi alla människor ska ha nåt organ inne i halsen under örat som är en rest efter gälarna, på vissa individer finns även gälhålen så de kan klämma ut sekret från nämnda organ därigenom.
 9. Semmelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Min mobiltelefon visar 2 minuter före datorn, vilken visar rätt tid, datorn eller mobilen?? Jag trodde ju båda var uppkopplad mot nätet så de skulle visa rätt på tusendelen men det verkar inte så.
 10. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Märkligt att en del människor kan sakna en kroppsdel så där utan att det är fel liksom, då måste nerver oxå saknas å senfästen etc. Undrar om denna saknad är random eller om det är olika ickeförekommande bland vita, svarta å asiater? Det är alla fall inte i den jag har ont, kan vinkla ankeln.
 11. Semmelman

  Trafiktråden

  Ja näe som bilist så är det svårt ibland med cyklister som kommer från sidan i höga farter såsom en del gör, det är liksom omöjligt att hinna med å se och bromsa 1 å ett halvt ton plåt, de kan ibland oxå tro att de har förkörsrätt, eller så riskerar de livet för att komma fort fram. Cyklister som cyklar i normal hastighet, ja då om bilisten oxå kör normalt å uppmärksamt ska det inte vara några problem. Så cyklister som inte kör för fort har jag inga som helst problem med, de brukar hålla sig till höger eller på cykelbana så inga problem alls.
 12. Semmelman

  Trafiktråden

  Jag har kört många f d cyklister till vårdcentralen och lasarettet, ofta med cykelolyckor med bilar såsom andra cyklar eller bara omkullkörningar så kan det bli axel och armbågsskador, en axel är en mycket komplicerad konstruktion så de som drabbas av en större sådan skada kan få allvarliga men för resten av livet, inte alltid doktorerna kan få till alla ben å fästen å muskler rätt. Armbågar känns också otrevligt att stöta i hårt underlag det räcker ju med att nudda nåt med armbågen så smärtar det våldsamt, armbågsskydd borde egentligen va lag på men då vill väl ingen cykla längre...
 13. Semmelman

  Trafiktråden

  Uj! Skönt det inte vart värre! Kan ju gå hur illa som helst. Nej det är sant, ofta ligger cykelöverfarter direkt i anslutning till en rondell t ex och då blir det för mycket för en del bilister att spana både efter en lucka i biltrafiken såsom snabbt anfallande cyklister från sidan. Det är nog lika mycket planerarnas ansvar, fast å andra sidan är farten ofta relativt låg i en korsning så det är väl det de tänker på kanske därför de placerar dem där.
 14. Semmelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Ja, men en rörelse är många muskler inblandade i, i mitt fall är jag inte säker på om det bara är utåtroterande rörelser som gör ont, även benlyft och böjningar. Men med det sagt kan mitt problem ha med din muskel att göra också/istället, inget är uteslutet. Men när man studerar konstruktionen med alla olika muskler och fästen å allt för alla möjliga rörelser så är det häpnadsväckande att slumpen kunnat konstruera allt detta intill perfektion, som om slumpen vetat vart den skulle, det gör en nästan religiös.
 15. Semmelman

  Trafiktråden

  Jo men det är lättare sagt bakom tangentbordet än gjort, jag anpassar visst farten till väglaget men sen kan det ju på en liten fläck bakom en kurva va ren svartis och då hjälper det inte om jag så kör i tretti km/t, har jag otur då kanar jag ut, och då har jag kört 30 på motorväg, å det går ju inte det är ännu mer livsfarligt. Så man måste ju ta nån sorts rimlig medelväg å anpassa farten rimligen efter det väglag den har till största del, å så kan man sakta ner där man tror det kan va halare än annars, men man kan inte köra på landsvägen hela tiden som om det vore isfläckar överallt när det inte är det för då kommer man aldrig fram och orsakar dessutom fler olyckor när alla ska köra om.
×