MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Semmelman

Medlem
 • Antal inlägg

  38 893
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  67

Semmelman vann dagen: 28 januari 2018

Semmelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 109 Fantastiskt!

Om Semmelman

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 325 profilvisningar
 1. Semmelman

  Språktråden

  Du kan ju ha flera plåtar eller stenar för en bild, en för varje färg, som efter tryck kanske förstörs för nya tryck, så då finns inget original, varje grafiskt blad som är färdigtryckt s a s är ju sitt eget original, alla lite lite olika men väldigt lika varann om inte konstnären testar olika färger. Men man ska nog inte snacka om original/kopior vad gäller grafik det kan bli förvirrande. Annars så en målad tavla som är kopierad utan signatur som träning är en kopia men är den kopierad med ursprungskonstnärens signatur är det en förfalskning precis som alix skriver.
 2. Semmelman

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Nästan värre att köra med dubbdäck på torr vägbana, speciellt asfalt med mycket steninblandning. Men har man tur är dubbarna då så slitna så gummit når banan, men det gummit är då å andra sidan mjukare..
 3. Semmelman

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Dubbdäck är nog bra när man hämtar skolbarn långt ut på landet tidiga vintermorgnar på snö-isiga skogsvägar, men tycker man inte de är viktiga så... Privat så har jag inte köpt dubbdäck på decennier men då kan man ju oftast välja om man ska ta bilen eller ej. Numer har jag inte råd med bil som jag kanske sagt, kommer bli fett najs slippa bekymra sig om däck, det är en kostnad som grävde djupa hål i plånboken.
 4. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Ja tack ska ni ha att ni raderar våra inlägg och mina inlägg och mina "bildbevis" fast jag inte varit ovettig nu har jag Lappen efter mig som skickar privata meddelanden och fortsätter kalla mig lögnare m m - han tror inte på att ni raderade nåt förra gången när ni både låste den där tråden och raderade flera sidor med inlägg, det går ju liksom inte se raderade sidor... Så detta kommer väl komma igen om några år när Lappen glömt igen, å efter några år igen å igen, å inga bevis finns ju då heller. Tack som fan. Detta är riktigt obehagligt så jag loggar ut även från detta forum. Ha det bra. Bye bye.
 5. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Kom inte å snacka när du inte vet nånting, som vanligt i o f s, vad gäller de där just hur skulle jag veta det, men många förmodligen, jag råka ha nånstans en lista på några hundratals mindre eller större misstag som ett konkurrerande företag som bara hade såna anställda gjorde sig skyldiga till, de gick i konkurs delvis för så mycket betalda böter, chefen sitter i fängelse men inte p g a det men av skötseln av företaget. Vi hade en handfull smärre misstag på samma tid (tror knappt vi behövde betala nån böter men osäker) med upplärda blandade chaufförer men mestadels svenskar - en hel del utbildning innan man får köra själv - och vi tog inte in brorsor som hoppa in för nån o s v. Och dels så har jag hört från kunder skräckhistorier, många såna, och det gäller bara om utländska, nästan aldrig nån svensk, så du snacka inte du har inte en susning. Men naturligtvis kan svenska chaufförer göra misstag, fast det där är för mycket för att vara misstag en vanlig tänkande och kännande människa skulle inte göra något sådant det går liksom inte om man har lite ansvarskänsla. Men sanningen suger och när man berättar den så blir man misstänkliggjord av de som inte vill se verkligheten.
 6. Semmelman

  Vad har du köpt idag?

  Fortsätter fynda på loppis, idag en bordslampa till nattduksbordet för 30 kr. Det blir 380 kr, fortfarande under 500, ska försöka hålla mig under 500 för inredning. Köpt konst - en skolaffisch med fåglar på - för 150 kr, men det är inte möbler. Shit köpte ju en taklampa för 200 kr på en annan loppis, där var femhundringen spräckt, då är vi uppe i 580 kr, nåja det bör jag väl klara. Man är tillbaka lite till när man var arton och flytta hemifrån, hitta så billigt som möjligt på loppisar med minimal budget. Vilken karriär man gjort, men det är som den där livstrappan, först går det upp, å sen går det ner. Synd bara min uppgång var så kort och nedgången så ända sen dess...
 7. Semmelman

  Klagomuren

  Ja jag var t o m tvungen att gå in i värmen å sätta mig på caféet för det var för "kallt" ute.
 8. Semmelman

  Trafiktråden

  Man kanske ska undvika prata om filer om skogsvägar. Men de är båda enfiliga, enl denna logik.
 9. Semmelman

  Trafiktråden

  Man kan säga så här, i Sverige är motorvägar oftast tvåfiliga, för man kan köra i endast två filer(körfält), inte i de två filerna på mötande sida, de får man inte köra i. Så man räknar de filer/körfält som man kan köra i.
 10. Semmelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Tänk vad vissa saker man tror ska va besvärliga nästan löses av sig självt, har gått i flera år i tankar att sälja en luftkompressor men det har inte blivit av som allting annat man planerar. Tänkte köra den till tippen men den fick åka med tillsammans med resten av skiten till nya lägenheten och eftersom den hamna på köksgolvet tog jag ett foto på den och la ut den på blocket, upptäckte t o m ett hål i tanken. Tänkte det här blir jobbigt, inte värt femti spänn, men nejdå det ringde/skrev nästan omedelbart tre personer som ville ha den. Hur fasen gör man nu då, äsch första personen som SMS:ade fick komma å köpa den å det gjorde han i ett nafs, så vart jag av med det problemet.
 11. Så gjorde de inte hemma hos oss när de var så noga, avloppsröret går i bågar upp å ner som bergådalbana. Läste nånstans det inte var så farligt om det skulle stå vatten i slangen, det pumpas ut nästa gång, om det blir cement ja då får man väl byta slangen om tjufem år, men då är nog dags å byta allt ändå av näste man.
 12. Ja i min Ex's lägenhet satte dom in ett sånt där slaskrör likt det hos Alix, de gjorde alltså ett extra hål i golvet och en anslutning till röret i golvet än som jag trodde de bara skulle dra en slang till tvättstället (som vi pratar i denna tråd hos mig nu) som stod precis bredvid, de krångla till det men så kanske man måste göra idag. Fördelen iMacKalle att sätta grenröret där uppe strax under tvättfatet är ju att du kan få den där böjen över 60 cm som man skulle ha, fast det verkar som en del maskiner sitter slangen fast upptill baktill så loopen är där. Ja vad grova tvättmaskinslangarna är - läs fula - jag trodde de såg ut som den från diskmaskinen, men den är tydligen klenare.
 13. Googlandet och förberedelserna fortsätter, hitta en bild som var intressant. Han hade en sån där pillesnopp att sätta avloppsslangen på (kort pil t v) men skrev att det skulle lukta (vilket inte jag riktigt förstår men) och "de" rekommendera sätta Y-muffen som på bilden ovanför vattenlåset (lång pil t h) (fast pipen är felvriden men det korrigerade han på senare bild). Det där förpreparerade hålet jag visade på högst upp den verkar va till för om man vill ha en bottenventil i fatet (cirkel) och hade inget med detta att göra.
 14. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Stekare och grillare... tur att vi kokare tar det lugnt, småsjuder mest.
 15. Behöver inte tänka på kranen, det är ung samma vattentryck på varmt å kallt nu, det var nån tillfällig dropp många som använde kallvattnet förut, så knicken verkar inte inverka. Men jag får leva med vetskapen att det är operfekt där bakom. Jag ska inte titta under diskhon.
×