MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Semmelman

Medlem
 • Antal inlägg

  38 962
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  67

Semmelman vann dagen: 28 januari 2018

Semmelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 127 Fantastiskt!

Om Semmelman

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 492 profilvisningar
 1. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Stelbent system då Raphael om man inte kan välja bo i sitt fritidshus, jag är inte insatt i reglerna i detalj men det är oavsett det väldigt onödigt att börja ljuga om husets skick, om det nu inte ens har med saken att göra varför gör han det? Han gör ju det för att få oss att tro att han inte kan bo där, men det är ju onödigt argument i så fall om det är så som du säger. Om man anklagar nån för att fara med osanning ska man ju inte fara med osanning själv.
 2. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Men om inte han bor där i fritidshuset ibland vem gör det då? Han äger ju huset eller rättare sagt hans morsa, men han ärver henne, det är väldigt fina trakter (går hitta via hitta.se) med sjö å fiskevatten å jakt etc så om inte han bor där ibland såsom fritidshus av rang vem gör det istället? Bara för han är politiker kanske han inte har råd med en stor herrgård på landet, ett mindre avskilt fritidshus i rätt strandläge är inte fy skam alls, inget jag nånsin kommer få råd med t ex, sunkigt är ju bara vad den personen skriver efter ha sett en bild ovanifrån han vet ju ingenting om husets skick så det är absolut INTE absurt att han skulle bo där emellanåt, så som Bengtzboe uppgett, vem bor annars där om inte B. det måste den som anklagar kunna redogöra för i så fall? Dessutom jobbade B. för moderaterna i Nyköping, började i Stockholm i höstas så han bodde ju säkert i Nyköping emellanåt såsom bördig från stan och har föräldrarhemmet där och arbete, så även om det är allvarligt att han inte bytt skrivningsadress på dessa månader kan jag tänka mig alla fall att för en politiker mitt uppe i smeten så kan det lätt glömmas bort allt vad man ska göra vid en flytt, själv glömde jag bort att anmäla mig för teveavgiften när jag flyttade, inget jag tänkte på, men blev påmind av dem om några månader senare. Inte för att försvara Bengtzboe för fel har han gjort men drevet går väl hårt mot honom, det måste inte va att han gjort allt medvetet det skulle kunna va slarv, det är inte förlåtligt men drevet går väldigt hårt åt honom, förmodligen bara för det är en moderat som dabbat sig, men så är det väldigt ovanligt iofs att en moderat gör så så jag förstår eran iver och skadeglädje att riktigt sätta dit honom det tycker ni nog är väldigt roligt att för en gång skull kunna göra.
 3. Semmelman

  Språktråden

  Så rätt vore alltså Polisen bötte bilister som körde i bussfilen?
 4. Det beror lite på skeden, är det ett finbestick i silver de är ju rätt stora så de skulle jag sörpla ur från sidan, normala Ikea-bestick sticker jag in spetsen som en gaffel.
 5. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Ni krånglar till det bara, mycket stämmer men Lööf lovade innan valet att stödja Kristersson d v s Alliansen, förvisso med ett litet förbehåll att de inte skulle samarbeta med SD (det jag kallade mobbning förut men vi kan väl säga inte samarbeta) men de gick in i valet som Alliansen, och svenska folket röstade och då fanns Alliansen det var ett av de valbara alternativen, det är inget snack om saken att Alliansen existerade då alla var fullständigt klara på att Alliansen fanns, de som röstade på partier inom Alliansen röstade på Alliansen, Alliansen fanns. Och Alliansen ihop med SD som ändå står klart på höger sida å är väl alla överens om inte vänster så blev det en klar majoritet för högern å inte för Löfven, så röstade svenska folket. MEN Alliansen ville inte samarbeta med SD för de var rasister och det hade Lööf iofs kommunicerat innan men folket röstade så här så ja då alla fall utan SD's 17,5% av rösterna hade inget block majoritet, men folket röstade som de gjorde, bara det jag menade, skulle man gå efter vad folket röstade skulle vi haft en klar majoritetsregering på en gång, Allians+SD, det var så det röstades, helt enkelt, men sen ville inte politikerna göra så och så drar ni in GALTAN å grejer för att jag vet inte men det var få som pratade om GALTAN och att Alliansen skulle spricka innan valet det var inte premisserna riktigt folket röstade på. Förvisso är S+M också ett alternativ men inte så mycket demokrati då kan man ju liksom nästan slå ihop alla partier till ett.
 6. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Nej det var inte det jag menade var en tolkningsfråga, utan "vems fel" det var, Kristersson ville bara ha stöd i några frågor som de hade liknande syn på som SD, det gillade inte Lööf, då tyckte hon det var viktigare sak än att hålla ihop alliansen, jag tror inte alla som röstade på Lööf trodde att hon skulle låta den frågan splittra alliansen, hon hade ju sagt båda sakerna att inte samarbeta med SD och jobba för Kristersson/Alliansen, men så gick det. Alltså om inte alla mobbade SD skulle ju alliansen haft majoritet tillsammans med SD, SD tillhör ändå högerblocket, men nu vill ingen räkna med dom så det blev jämnt skägg å så hoppa Lööf å Björkis över för de var maktsugna, eller bara ville ha ett slut på velandet beroende på vem du frågar. Hur som helst har vi inte regering som vi röstade, eftersom alla bestämde att SD skulle hållas utanför. Och några spelare bytte team, det fanns ytterst få väljare som kunde ana innan valet att C+L skulle hoppa över till oppositionen, så det är inte helt rent spel, men det var nån sorts pragmatism att lösa knuten som uppstod om man vill va snäll.
 7. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Nja, hela valet med efterspel handlade så gott som om vem som tog mest avstånd från SD, det var inte så mycket annat som diskuterades lika flitigt egentligen. Och du vet lika väl som jag att Alliansen gick in i valet med fyra partier i teamet, så som de gjort tre valperioder innan, efter valet så av kända skäl så bytte två partier lag till det motsatta laget t o m, det hade de inte sagt nåt om innan valet, förutom det du skrev, men det är en tolkningsfråga och högst subjektivt beroende på var man står på den politiska skalan vad och vems fel det var, men C och L har ju förlorat en del väljare, gissningsvis håller de inte med om din historiebeskrivning 100 procent. En sak är säker alla fall, majoriteten röstade inte på Löfven som statsminister, ändå har vi honom nu, det fixade Lööf å Björklund till i efterhand.
 8. Semmelman

  Läste i tidningen idag...

  Alltså två spelare bytte plötsligt lag under pågående match, sen frös alla ut en annan spelare, alla som hade lagt bet hade krävt insatserna tillbaka om det hade gällt hockey bocki. Så är inte så säker på att det är svenska folkets val.
 9. Semmelman

  Avskaffa sommartiden NU!

  Gått upp halvsex hela veckan, i verkligheten normaltid blir det halvfem, det är fortfarande mörkt när jag sömndrucken går ut till bilen, veckorna innan var det solsken och fåglarna kvittrade. Tack EU.
 10. Ja ska inte gå i polemik om det.
 11. Lite grann... Se där ett etikettsbrott?
 12. Semmelman

  Avskaffa sommartiden NU!

  Nej varför skulle det va bra, bara svårare att somna om det är ljust, sen bör man tänka på alla som måste börja jobba tidigt på morgonen, de får ju gå upp onaturligt tidigt, ofta i mörker, bara för att sydeuropeerna vill ha ljust längre på kvällarna så de kan sitta ute å pimpla rödvin, vilket ju inte heller är bra för dem. Nej låt klockan va vad den är och de som vill utnyttja solen längre på kvällen är fria att göra det, de kan gå till jobbet en timme tidigare om de vill, det står dem helt fritt att göra, men jag kan slå vad om att ingen skulle vilja göra det då, nej det går bara bra om man tvingar alla att göra det.
 13. Ja eller om det är skaftet...
 14. Ja gafflars konstruktion innebär ju oxå att man får höja armen lite extra om man ska köra konkav gaffel, mindre energiåtgång att köra konvex gaffel.
 15. Har bara de senaste åren lärt mig äta pizza på det korrekta amerikanska - kanske italienska sättet - d v s skär en stor trekant, skär av innersta spetsen ca fem-sex-sju cm och äter upp den med gaffeln, sen tar jag om kanten på pizzan (ibland viker jag ihop från kanterna) och för den trubbiga spetsen som nu är till munnen och äter upp pizzaslicen därifrån, mycket gott. Om man inte skär bort spetsen först lär den dippa ner för den är så tunn och fylld med saker och kan liksom göra att man kan tappa hela slicen. Hur gör ni? Eller ska det kräva en ytterligare frågetråd? Onödigt imho.
×