MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

iSwitch

Medlem
 • Content count

  667
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About iSwitch

 • Rank
  Utmärkt
 • Birthday 10/18/1970

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Plats
  Norrbottens inland

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  iMac G5 och MacBook 2,4 Alu
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ska du köpa en ny Mac?

  Hej på er gott folk. Jag behöver lite synpunkter och råd av er. Jag har kört mac i några år oc har en iMac G5 som i realiteten är pensionerad och en MacBook unibody som börjar kännas lite trött. Dessutom är den numera bara stationär sedan iPaden får vara min resekompanjon. Sambon kör PC men den är inne på sista versen och strular mest. Hon är inte motvillig till att testa Mac och gillar min MacBook. Barnen kör enklare PC-spel på hennes burk men annars är de ännu inga riktiga datoranvändare. Nu behöver vi en vettig datorlösning som passar oss. Jag har flera olika funderingar som jag väger mot varandra och vänder mig hit för synpunkter. 1/ En ny eller nästan ny fläskig 27" iMac med stor HD och mycket minne skulle kanske funka. Olika användare för mig och sambon och barnen. Kanske en partition med Windows för PC-spelen. Minst 2 TB Hd för vi har mycket filmer och jag massor av musik dessutom. iMacen är ju fin och smidig men allt hamnar i samma burk med de akilleshälar det medför. Dessutom är jag skeptisk till vad som kan hända på sikt med barnens spel/nätvanor på en dator när jag annars brukar vara lite mer restriktiv med hur jag använder datorn... 2/ En lösning med ett par Mac Minis och en Cinema Display som man enkelt växlar mellan minisarna. Då kan man köra lite mer strikt var sin dator med de för och nackdelar det innebär. Sårbarheten torde vara lägre. Windows kan då läggas på sambons burk eller så skaffar man en liten pc som barnen kan köra med. Är Mac Mini Server ett alternativ? Jag har precis noll erfarenheter av servers och har ingen aning om huruvida en sådan skulle gynna oss och hur. 3/ En Mac Pro med flera diskar i. Då finns utrymme för mycket minne, flera diskar mm. Man skulle tex kunna ha OS X på en disk och lagra på andra? Kanske kan man styra det så att barnen, jag och sambon kör på olika diskar? Nackdelen är att Pron är klumpigare, dyrare och begagnatutbudet av bra maskiner ganska begränsat. Tanken var i så fall att koppla den till en Cinema Display 24" eller 27" Jag är den mest vana datoranvändaren av oss och har mest material. I synnerhet foton. Jag kör dock inga tunga applikationer mer än lite foto och film och Call of Duty då och då. Sambon behöver bara Office och iTunes, Safari, Mail och iPhoto kan man säga. Barnen surfar begränsat och spelar (än så länge) enkla spel som tyvärr är för Windows. Så ser bilden ut gott folk. Ge mig gärna synpunkter och infallsvinklar kring valmöjligheterna!
 2. Bilder i Mail "försvinner"

  Thanks.
 3. Bilder i Mail "försvinner"

  Finfint. Var gör jag det? Under inställningar i Mail eller?
 4. Bilder i Mail "försvinner"

  Om jag har POP el IMAP vet jag inte. Hur kollar jag det? Har vanligt gmail i alla fall.. Kollar jag mailen på iPad/iPhone så finns de kvar och laddas ner när min dator kommer online men om datorn har läst mailen försvinner de från iPad/iPhone, om det nu är någon ledtråd. Testade att surfa in på gmail.com och den vägen kunde jag med lätthet se bilderna.
 5. Bilder i Mail "försvinner"

  Men symbolen återkommer efter att man klickat på den. När jag klickar på symbolen med den nedåtriktade pilen så kommer en sådan där nedladdningssnurra igång under en kort stund varpå pilsymbolen åter framträder när snurrande slutat men någon bild laddas inte ner. Detta sker bara på bilder jag redan kollat på. Av din förklaring så står det klart att detta inte har att göra med "visa bilder från server" utan det måste vara något annat spök.
 6. Bilder i Mail "försvinner"

  Hej. Har sökt lite på detta men hittar inget relevant. Kanske har sökt fel för jag antar att jag inte är ensam om detta fenomen. När jag får bilder i mail och har tittat på dem och kanske även öppnat mailet på hemdatorn så uppstår följande fenomen: Om jag går in på min iPad eller iPhone och väljer "Alla Mail" så att även äldre, tidigare lästa, mail visas så går det inte att se bifogade bilder. De visas då bara som en symbol med en nedåtpekande pil och när man klickar på symbolen så visasbeata samma symbol igen. Som om filen redan var nerladdad eller något. Under inställningar har jag ibockat att jag vill visa bilder från server eller vad det heter. Är det fel att ha det? Jag vill helst kunna öppna äldre mail och då fortfarande se bifogade bilder. Någon som vet hur man skall gå till väga?
 7. Då var det dags att införskaffa en multifunktionsskrivare då min nuvarande skrivare havererat. Inför detta köp vill jag mycket gärna ha synpunkter från er andra. Nuvarande skrivare är en Samsung laser vars arkmatning totalt gett upp efter en tids strul. Då jag vill ha både skanner och möjlighet till fotoutskrifter är det inte längre aktuellt med en laser. Samsungen har haft ganska enkla drivrutiner för Macen. Kvaliteten har inte heller den imponerat. Så jag vet inte om Samsung lockar mig alls. Innan Samsungen hade jag en HP multifunktionsskrivare från omkring kanske 2004, kanske äldre. Den spökade en hel del med min iMac G5 då det begav sig så jag bär med mig en erfarenhet av att HP och Mac inte är en bra mix. Samtidigt har man ju hört mycket om att Epson historiskt sett funkat ypperligt till Mac. Vidare har jag läst en hel del negativt om Canon och deras drivrutiner för Mac så jag vet inte riktigt vad jag skall tro... Men så läser man tester och synpunkter här inne och på nätet i allmänhet och får då dessa uppfattningar lite omkullkastade. Kanske är HP rent av bäst till Mac numera? Jag vill i alla fall ha en multifunktionsskrivare som funkar lysande till Mac. Nedan anger jag några av de saker jag kräver eller önskar: Drivrutiner för Mac: Skall fungera klanderfritt med Mac! WiFi: Det är ett absolut krav att allt, (scanner, skrivare osv) fungerar trådlöst med minst två Macar. Airprint/app: Det är ett absolut krav att den fungerar med iPhone/iPad genom Airprint eller en fullgod app. Bläck: Önskvärt med en skrivare som inte formligen slukar bläck. Fler patroner bättre än få. Vill ha hög kvalitet på fotoutskrifter. Duplex: Det är ett krav att den kan skriva ut på båda sidor. Arkmatning: Det är mycket önskvärt att den kan skanna flera dokument i följd genom arkmatning. Fax: Ej krav. Däremot en faxfunktion typ som HP har där man kan faxa via internet är ett klart plus. Scanner: Hög kvalitet. Måste kunna scanna dokument till PDF och helst även till redigerbar text (OCR) Klarar scannern av 35mm film/Dia så är det ett plus. Fjärrutskrift: Ett plus, ej krav. Självständig drift: Ett plus om skrivaren kan användas i stor grad utan att datorn måste vara igång. Det var lite av kraven så nu lyssnar jag gärna och nyfiket på vad ni har för tips och erfarenheter.
 8. Ominstallera Googles sökfunktion i Safari

  En intressant iakttagelse är att det bara verkar vara google.se som är problemet. Om man istället surfar in på google.dk och sedan skriver in sin sökning och trycker på bilder så funkar allt som det skall. Således borde man inte behöva återställa något eller liknande utan hoppas på att Google Sverige får rätsida på problemet. Eller tänker jag fel nu?
 9. Ominstallera Googles sökfunktion i Safari

  Jag har samma problem. Det går inte att klicka upp bilderna. Om man lyckas klicka upp en bild så visar den en random bild istället för den man klickat på. Det går heller inte att svepa på bilderna eller att trycka på pilarna eller siffrorna under bilderna för att få fram fler sökresultat. I övrigt inga problem med luren. Har testat att tömma cash och historik i safari samt stänga safari och starta om luren men det ger inget resultat. tror att problemet uppstod i slutet av den gångna veckan. Det verkar inte bara vara jag som är drabbad. Någon som har en idé om vad sjutton det kan vara eller som framgångsrikt har löst problemet?
 10. Så här utökar du RAM-minne i senaste iMacarna 2009

  Har jag fattat det rätt att de nyaste thunderbolt iMacarna har fyra minnesplatser men att det bara sitter två minnesenheter i dem vid leverans och därmed finns två lediga platser kvar? I så fall måste det vara ekonomiskt mer försvarbart att köpa datorn med sina 4GB ram i standardutförande och själv sätta i 2x2 GB ram på de lediga platserna om man vill ha 8GB totalt? Det torde bli nästan 1000:- billigare att köpa 2x2GB av bra kvalitet jämfört med att välja att konfigurera datorn med 2x4 GB från Apple som har galet dyra minnen av gammal tradition. Är det någon märkbar skillnad på att ha 4x2GB jämfört med att ha 2x4GB? (Alltså om två större kretsar skulle arbeta annorlunda än fyra mindre)
 11. Steve Jobs är död!

  RIP Steve Jobs. En stor visionär och företagare har gått ur tiden alldeles för tidigt. Det känns sorgligt trots att det "bara" handlar om prylar och rör sig om en människa man aldrig träffat. Steve verkade ha den där fingertoppskänslan att kunna upptäcka behov hos kunderna redan innan kunderna själv upptäckt dem. Somliga följer trender, andra genererar dem! Hedrar Steve med ett ljus på skrivbordet idag.
 12. Safari och Blocket

  Hej alla. Jag använder främst Safari som Browser. Fram till nyligen tycker jag att Safari fungerat tillfredställande på blocket.se men sedan nyligt funkar det ganska crappigt. Tex om en annons har flera bilder kan man inte längre bara klicka på bilden för att få fram nästa i annonsen utan man måste klicka på thumbnailen och då öppnas bilden i ett rent fönster. Under "kundservice" och liknande kan man inte öppna alla rubriker osv men allt fungerar i Firefox och på tjejens PC. Antingen hänger det ihop med senaste updaten av Safari eller så har Blocket.se gjort förändringar som inte fungerar bra i Safari. Någon som har en ide om var problemet ligger? Dessutom undrar jag om det går att göra ändring i någon inställning så att man kan tabba mellan sökord, kategori och plats som i PC. I och med att Safari och Firefox visar rubrikerna och platserna som scrollistor så kan man inte tabba sig dit efter att fyllt i sitt sökord. Väldigt osmidigt för en som föredrar att använda sig av tangentbordet...
 13. Jag tror att det lättaste är att beställa via internet. iSkin har ju en del riktigt trevliga produkter och liknande har även zCover så det finns att välja på. Både neutrala och "lite roliga" och till diverse olika applekeyboards. De har även sniklösningar om an köpt en mac med "utländsk layout" som man byter språk på genom att sätta dit rätt skin. Vill du ha ett tangentbordsskin med kortkommandon för diverse olika program så som Photoshop eller Final Cut så kolla på dessa på Photojojo.
 14. Nya ClickToFlash-ikoner?

  Jag tror att det rör sig om det ganska kasst aprilskämt. Trodde också först att man åkt på någon form av mal-ware men hittade detta efter lite sökning på nätet...
 15. I det stora landet i väster (inte Färöarna då nej) håller Hyundai på att slå sig in i lyxbilssegmentet. Equus som modellen heter levereras med en iPad där manualen är förinstallerad... "Ägarmanualen kommer i form av en Apple iPad vilken man kan använda dels för att läsa om alla bilens finesser men även för att boka service." Kan man säga att Hyundai försöker muta kunderna med hjälp av ett äpple? http://www.automotorsport.se/news/21228/hyundai-säljer-lyxbil-vid-din-dörr/
×