MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Timjan

Medlem
 • Content count

  334
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About Timjan

 • Rank
  Mycket bra
 • Birthday 11/19/1977

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Plats
  Stockholm, Umeå

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  Macmini, macbook 2,1 penry
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hur jag fick igång min trasiga Macbook Pro

  Jaha, "bakningen" höll inte länge den här gången. Drygt en månad. Tänkte göra ett sista försök med en värmepistol istället för att kasta in den i ugnen. Är det någon som har försökt med en värmepistol?
 2. Hur jag fick igång min trasiga Macbook Pro

  Nu är jag här igen. Min första bakning höll tio månader sen började grafiken på skärmen frysa och hacka till och det blev sämre och till sist blev det svart skärm. Skulle jag orka göra om samma process igen? Jo, ett försök, mest för min kompis skull som förtillfälligt är datorlös och kunde få den om den fungerade igen. Gjorde om samma processdur. Det går betydligt snabbare att göra det en andra gång. In med moderkortet i gasugnen, den här gången i tio minuter i 200 grader. På med klickar kylpasta på CPU:n, grafikkortet Japp, den startade som vanligt och verkar inte ha några fel . Har testkört ett tag nu och temperaturen verkar hålla en låg temperatur. Nu blir kompisen glad
 3. Köpa beg MacBook Pro 4.1 eller 5.2?

  Nej, det är ett hårdvarufel - dålig lödning på logikkortet. Ett firware skulle fixar inte till det.
 4. Köpa beg MacBook Pro 4.1 eller 5.2?

  Skulle aldrig våga köpa med en begangnad Macbook Pro med grafikkortet Geforce 8600M GT. Många slitit sitt hår i förtvivlan över trasigt grafikkort. http://support.apple.com/kb/ts2377
 5. Hur jag fick igång min trasiga Macbook Pro

  Fick en macbook 17tum mid 2007 av en kompis. Datorn hade drabbats av att videokortet på logikkortet också hade lagt av. Skruvade loss logikkortet och stoppade in den i gasugnen i 7,5 minut i 200 grader. Följde den här guiden: http://russell.heistuman.com/2010/04/27/cooking-the-books-or-baking-my-macbook-pro-logic-board/ Samtidigt tog jag bort gammal kylpasta och lade på nytt efter en rengörning. Den gamla pastan, som var nästan är fem år gammal, hade blivit torrt gammalt pulver. Tillbaks med alla skruvar igen -> det svåraste momentet. Trots noggrant koll på skruvarna i äggkartong. Nu går Macbook pron som tåget igen. Frågan är hur länge det håller? Ni som har bakat era logikkort i ugnen: funkar lagningen fortfarande och hur länge?
 6. Få igång Huawei E173 på iMac G5 (ppc)

  Bump! Ingen som har erfarenhet hur man ska få igång huawei (E173) på en Imac G5 Powerpc. Kan tillägga att hos Tele2 support visste dom ingenting heller.
 7. Finns det nån möjlighet att installera huawei (E173) drivrutiner på en gammal iMac, en powerpc imac? Modemets installerare kan inte köras pga att 'stöd saknas på den här arkitekturen'. Utan drivrutinerna kan jag ju inte få modemet att fungera men har ingen större lust att skrota min gamla iMac G5 som funkar utmärkt i övrigt. Någon som har en lösning?
 8. Är det ingen som har erfarenhet av nya Intel 320 Series 2.5" SSD 160GB på tre år gamla macbooks? Pocahontas kanske vet nåt?
 9. Såg att Intel 510 Series 2.5" SSD 120GB kräver SATA 6,0 Gbps så den borde inte fungera. Men hur är det med Intel 320 Series 2.5" SSD 160GB?
 10. Jag har inte riktigt hoppat på ssd-tåget som de flesta tydligen har gjort. Men tänkte nu köpa en ssd-disk, Intel X25-M G2 160GB till min macbook 4.1. Vad jag förstått rätt så passar den utmärk. Men problemet är att denna modell håller på att fasas ut och den håller på att ta slut i alla lager. Nu kommer de nya intel ssd-diskarna, Intel 320 Series 2.5" SSD 160GB. och Intel 510 Series 2.5" SSD 120GB. Min macbook har inte stöd för SATA III och har 1.5 Gbps Serial ATA (SATA) medan de nyare har upp till 3-6 Gps. Om jag skulle köpa en av de nyaste ssd-diskarna, som verkar bara snart finnas tillgänliga på marknaden, skulle de diskarna fungera bra på min gamla trotjänare?
 11. Max Ram MacBook Black

  Nej, max är 2GB. Mactracker ger också "actual" memory.
 12. Max Ram MacBook Black

  Nej, max är 2GB. Mactracker ger också "actual" memory.
 13. Apple store is down

  Nya macbook pro är på gång!
 14. Vad är min MacBook värd?

  Ca 5600 kr http://www.mac2sell.net/
 15. Nytt topcase till MacBook mid 2009

  Jag vet inte var man kan köpa topcase men jag skulle ringa någon auktoriserad Apple verkstad, typ Lan-Master eller Macrent. Det är möjligt dom säljer enbart det. Sen har jag sett det har funnits topcase på Blocket och Tradera.
×