Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Wttson

Medlem
 • Antal inlägg

  1 508
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Wttson

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1991-02-25

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Mitt fel, menade att du buntade ihop de troende inom EN religion, i detta fall kristendom. För resultat av den avslutade frågeformuläret rekommenderar jag er hit! Tack alla ni som svarade!
 2. Du argumenterar mot religion som EN enhet. Jag tror inte att det är så vi borde betrakta den, visst det finns vissa dåliga trender inom alla religioner, men det är viktigt att komma ihåg att majoriteten av de troende är inte slaviskt troende och således bildar sin egna bild av sin relgion. Jag känner kristna som är homosexuella (Och tvärtom? ^^). Och jag har varit i kontakt med en präst som motarbetade den konservatism som finns inom religionen. Det fina med religioner är väl att om man följer dem slaviskt så motsäger den sig själv tillslut? Jag såg att du skrev "normen", frågan är om "normen" som du och jag ser i medier och dylikt verkligen är en norm. Jag tror att dessa är extremfallen och den absolut vanligaste formen av tro (normen) bygger på egenbyggda värderingar och böner, man behöver inte ens vara i kontakt med en rörelse, typ svenskakyrkan, för att tro. Tror i och för sig att dessa värderingar finns bland de som är ensamma och fristående, men det behöver ju inte betyda att det har med relgionen att göra så mycket som deras uppväxt och miljö. Var fanns rfsu för 50 år sedan? Jag håller med att detta hat mot främmande och "avvikande" är HELT idiotiskt. men jag tror inte att vi ska påstå att bara för att man är anhängare till en religion så delar man inte nödvändigtvis dessa värderingar.
 3. Stenris: "och särskilt de som inte tycker samma sak som du.", trodde det var riktat till mig som i att jag ville att alla skulle tro som jag. Präst = Ond människa är verkligen inte en parallell jag drar, trots att jag inte tror. Men du menar en icketroende som försöker påverka andra?.. Det du talar om låter mer som vilken troende som helst, som tolkar "negativt".. ;P Men du har kanske rätt i det du säger, "Präst dödad" låter värre än "Fet moderat dödad". Fast jag tror att MIN värdering ligger i att prästen är antagligen mördad pga sin åsikt men moderaten är TROLIGEN dödad av annan anledning än sin tro, alltså KANSKE en "bättre" orsak. (Nej, det finns ingen orsak att skada någon.)
 4. Sternis, jag hoppas det där inte var riktat till mig? Då jag inte är ute efter att dumförklara någon. Snarare tvärtom. Förstår dock hur frågorna kan missleda dig en aning. Men mitt mål är att se huruvida ID ska betraktas som vetenskap eller religion. Här säger jag inte att religion är "fuffens", inte alls. Är visserligen själv "icke-troende". men jag TROR ju på "vetenskap", alltså, om du så vill, en religion med en massa profeter som alla kan bevisa sina mirakel, snarare än historier om gamla mirakel. Hade någon sagt "När du fyller 85 så kommer vi kunna skicka kolossalt mycket information (typ nationalencyklopedin) till andra sidan världen på sekunder" till min farmor vid fem års ålder så hade hon antagligen sett detta som mirakel. Magi. Mina barnbarns vardag kommer vara fyllda med teknik som jag betraktar som fantasi och drömmande idag, det är jag säker på. gorancarlsen, vad är fel på att lära ut värderingarna? detta är viktigt. Klar vi behöver många intryck så vi kan skapa oss egna värderingar. Men om du menar lära ut som i att hävda att det bara finns ett slags korrekta värderingar så ska detta inte ske, oavsett om du kallar det religion eller samhällskunskap. Definitivt! Frågan är bara om man ska tro på annat än sig själv.
 5. Hrm, det bottnar väl i vem som tolkar "guds" ord. (Eller profeternas..) Tar man bara med sig det positiva i heliga skrifter lär man definitivt leva ett bra liv, då det faktiskt säger en hel del vettiga saker.. (Finns en anledning varför böckerna fortfarande finns kvar). Samtidigt som om man tar det negativa lär man bli ett as som faktiskt blir en samhällsfara tillslut. MEN så fort du tolkar en helig skrift att du måste påverka någon annans liv så kommer du stöta på problem. Jag menar, om alla skulle behandla andra som de själva vill bli behandlade så skulle världen vara en underbar plats att leva på. Om någon har invändningar, vilket jag vet att ni antagligen har, försök först att tänka att ni startar på ruta ett, ingen har någonsin gjort någon förnär. Tänk john lennon. Imagine. (Nej, jag tror inte att det finns människor som genuint vill bli behandlade dåligt. Men elaka människor finns det, men skulle de också följa detta skulle inget elakt hända, trots att de ville vara elaka, för vem VILL bli behandlad illa?.. ) (Och nej, jag menar inte att man ska ta allting som står i en helig skrift.. det är ju knappast förstahands information. Minns ni leken man gjorde på dagis? Någon viskade "lampa" i personen till vänsters öra.. efter ett varv i cirkeln med tjugofem barn så var det tydligt "chockladkaka" som kom fram.. tänk er detta över tusen år.. )
 6. Hah, nej, detta är den kvantitativa undersökningen, mer kvalitativ sker i form av intervjuer. Men tack för din snällhet! Detta handlar inte om religion vs vetenskap, snarare om ni anser att ID _är_ vetenskapligt eller ej.. (Det verkar kanske som en dum fråga, men besök Genesis hemsida.. )
 7. Damn, myntet föll verkligen ner nu, du har rätt, det är ju från hans "biografi" som han inte själv skrev.. OT - Mitt fel
 8. Jag håller med er båda till 100%.. Hoppas dock att det finns andra åsikter också, så att jag får något att skriva om ID använder sig av ett vetenskapligt språk men inte vetenskapliga metoder, fantastiskt enkelt att hävda att man lyckats bevisa saker med vetenskap om ingen annan behöver kunna genomföra samma experiment.. iMatte, din signatur är inte ett citat av voltaire utan ett förvrängt sådant. (Kanske medvetet?) Men sätt inte hans namn på det då. Egentliga citatet är: Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem
 9. Hallå! Sjukt länge sedan jag skrev någonting här i forumet, tittar runt med jämna mellanrum men är väldigt inaktiv. Håller på med ett skolarbete och behöver åsikter från svenskar! Det är ett engelskaarbete, därför är frågorna på engelska. Det rör sig om intelligent design, kreationism och tro i skolan. Dock i miniformat, endast nio frågor. Skulle uppskatta om de som var intresserade fyllde i det, tar kortare tid än att starta en windowsburk.. (But what doesn't?..) Svara på frågorna här! Tack i förväg! Hur ser det ut med tron här i forumet? Är ID en vetenskaplig teori eller pseudovetenskap? ^^
 10. Wttson

  Installera X11?

  Antingen använder du dig av installationsskivan som du fick med och installerar packetet där ifrån eller så hämtar du det via internet på Apple's hemsida. Edit: Läste dock att X11 paketet bara finns på installations skivan om det är tiger eller senare. (Hennes powerbook fick väll antagligen med sig en tiger skiva, så i det här fallet är det inga problem. )
 11. Nu, dagen efter förra problemet, har det hänt igen, men denna gång löser det sig inte genom att återställa SMU:n. Jag gjorde en "Hardwaretest" och den visade negativt resultat (inga fel). Så nu har jag blivit ännu mer intresserad av vad som kan vara fel, framförallt då jag inte har en fungerande dator för tillfället. Ännu en gång, är det någon som har en aning om vad som kan vara fel? (Se ovan.) Fick ännu ett underligt sympton denna gång jag återställde SMU:n, datorn startades och loggade in, men jag kunde varken använda mig av tangenbord eller mus (USB-portar var döda.) Men denna gång kom det inte ett error meddelande, jag skickade in en skiva i datorn och den laddades och öppnades i finder fast jag kunde inte komma åt datorn.
 12. Aah.. tackar för ännu ett snabbt svar! ^^ Då ska jag göra det och se om jag får ut någonting av det.
 13. Jerry, borde inte min maskin tala om för mig att jag råkat ut för kernel error om sådant är fallet? Jag känner till kernel error och vad det är, men har aldrig haft och göra med det själv, speciellt inte på en mac. Hardwaretest you say.. Rekommenderar du något speciellt? (finns det kanske inbyggt i OS X?) Matrix, det var vänligt av dig, men sidan du länkade var tyvärr inte till min iMac, den sidan kan hittas här. Men jag glömde nämna att när jag drog ut alla sladdar och startade efter det så återställde jag SMU:n. Tack till er båda för snabba svar
 14. Som rubriken nämner så låste sig hela operativsystemet och bad mig stänga av datorn manuellt, genom att hålla inne "power"-knappen. För att alla ska förstå vad som hände så går jag igenom händelseförloppet: Jag sitter och surfar och precis när jag loggar in på ett forum så försvinner all ström ur USB-portarna på macen (iMac G5 iSight). Jag lämnar datorn och går upp för att jag misstänkte att datorn skulle ha något att säga, och det hade den, när jag kommer ner i rummet så är hela skärmen lite mörkare och i mitten av den är en ruta som snällt ber mig stänga av datorn manuellt på fyra/fem språk. När jag gjort detta och försöker starta datorn igen så kommer det ström ut till tangentbord/mus för att sedan försvinna när OS X tar över, precis när jag loggat in och konstaterat att ingen av USB-portarna har ström i sig så kommer fel-meddelandet upp igen. Jag startar om datorn ännu en gång, detta gör jag om tre gånger till, en utav gångerna så går fläktarna i intervaller, ena sekunden är det fullt ös och andra sekunden låter dem helt döda. Detta oroar mig djupt och jag är rädd att jag skulle ha brännt någon hårdvara. Men så verkar inte fallet, för efter jag har dragit ut kontakten och låtit datorn stå utan ström i nära tio minuter så är det bara att starta och allting fungerar som det ska, hittills. Jag är imponerad och samtidigt förundrad. Jag har kollat omkring lite i loggar och liknande, jag har inte nyligen uppdaterat någonting förutom en säkerhetsuppdatering för OS X men detta var över en vecka sedan. Att problemet gick att lösa så enkelt är ju ett uppåt, men börjar bli lite orolig för den torftiga informationen om varför min dator plötsligt behövde stå utan ström ett tag. (vilket egentligen inte borde hjälpa.) Orsaken varför denna tråd överhuvudtaget skapats är för att jag undrar om någon har stött på liknande problem eller hört något liknande? Det känns tråkigt att min trotjänar plötsligt strejkar för första gången på tre år..
 15. Wttson

  kVm med iMac?

  Det var synd, ska nämligen få ännu en dator, en PC som ska få linux på sig, problemet är ju nu bara.. behöver en ny skärm.. Attans.
×
×
 • Skapa nytt...