Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Svolder

Medlem
 • Antal inlägg

  17 115
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  111

Allt postat av Svolder

 1. Intrycket av Linux så här långt (efter att jag fick installationen av mitt grafikkort att fungera) är att det är rätt trevligt nu. Allt funkar så långt jag har testat, även om jag får ansluta comboskrivareskannern från HP med USB-kabel för att kunna skanna. Jag har inte kollat om den identifierar mina kameror eller om SDkortläsaren fungerar. Bygger jag en ny skrivbordsdator i höst (stort om, datorn har blivit helt okej efter addition av en SSD och Linux, trots en quadcore Haswell Core i5 på gnetiga 3,2 GHz och ett lika uråldrigt 4GB Nvidia GTX 960 Strix för grafiken) så kommer jag nog att använda Linux på den snarare än Windows. Just nu känns inte behovet av en ny dator överhängande. Linux Mint 19.2 var en positiv upplevelse.
 2. Varför ha mössa på sig inomhus? Jag har inte ens mössa utomhus...
 3. Det har inte med priset att göra. Produkten är fullständigt ointressant. Det är väl bara att acceptera att man blivit flintskallig.
 4. Ju, gubbkrans naturligtvis, de som inte har det har antingen cancer eller rakar skallen. Jag tror inte det finns så många som har blivit kala ner i nacken.
 5. Kul att man kan spela spel med hyfsat resultat på Linux nu. World of Warcraft Classic kört i Wine med ca 100 fps.
 6. Det har jag aldrig haft något intresse av. Jag snaggade mig så fort frisören påpekade att det började bli tunt och har varit helt flintskallig sedan jag var i 40-årsåldern.
 7. Jag började tappa håret när jag var 23.
 8. Måndag idag, tredje kvällen med Linux. Det mesta funkar, men inte allt. Jag har fortfarande inte kommit på om (eller hur) min skannerdel i skrivaren skall identifieras. Skrivaren kör jag över wifi och varken skrivare eller skanner är något problem i Windows och MacOS. I Linux funkar skrivaren fint (ja och så hittas faxen. Fax? 2019? Jag har inte ens koppartrådar kvar i väggen...). Men skannern är inte närvarande, förmodligen ute på någon lärkännadigsjälvkurs i Mindfullness...
 9. Tittar man på Allsvenskan just nu är de sex främsta lagen från landets tre största städer där antalet lag per stad också följer stadsstorleken. Tre från Stockholm, två från Göteborg och ett från Malmö. Trist. Speciellt som Malmö FF inte leder serien.
 10. Jag är fortfarande ung. Nästa år firar jag 40-årsjubileum som tjugofemåring.
 11. Chrome fanns inte i repositoryn, så jag var tvungen att gå till Google för att hämta den. Det visste jag inte när Chromium hittades i repositoryn. Linux Mint är lite allergiskt mot Google - den finns inte ens som valbar sökmotor i operativet. Det skall gå att fixa, men jag vet inte exakt hur ännu.
 12. Det går långsamt framåt med Linux-installationen
 13. De räknar väl med att de vuxna människorna tar med sig sina barn (eller barnbarn).
 14. Jag tror de har valt att det skall vara spännande scifi med pruttkudde-IQ.
 15. Det är väl lite fusk att installera i en virtuell maskin
 16. Kolla in (boken) Mosleymetoden av Michael Mosley.
 17. Det är absolut ingen nybörjardistro, inget som bygger på Arc är det. När man lärt sig bash så man kan det på sina fem fingrar och kan rabbla pajpade kommandon i sömnen så, visst, men där är inte jag, långt ifrån. Vill man börja lära sig får man nog börja antingen med något som bygger på Debian eller RHEL. De för ögonblicket två stora i respektive distroträd är Linux Mint och Fedora. Jag valde Linux Mint, men hade säkert haft ungefär samma inlärningströskel på Fedora.
 18. Mandrake finns inte kvar sedan rätt många år. Den distributionen som växte fram ur det haveriet heter Mandriva.
 19. Vad gör man utan en kommandoprompt... jag lyckades uppdatera via terminalen och filer från nvidia. Det skall bara inte behöva vara så komplicerat 2019.
 20. Gick åt skogen igen. Så fort jag försöker installera en grafikdrivrutin så krascha systemet, och det går inte att återinstallera den gamla. Om några år kanske linux kan börja fungera, men så här är det totalt obrukbart.
×
×
 • Skapa nytt...