Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Svolder

Medlem
 • Antal inlägg

  17 333
 • Gick med

 • Vunnit antal dagar

  117

Svolder vann dagen: 14 februari

Svolder hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

2 218 Fantastiskt!

Om Svolder

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Plats
  Här
 • Intressen
  Många

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Appleprylar
  iPhone, iPad Mini, MacBook Pro, Airport Express, PowerMac 7200, iMac 2007

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Den får stå på luftkonditioneringen.
 2. Säg inte det. Det finns en försvarligt stor andel i väljarkåren som anser att gränser bör avvecklas, att nationalstaten är feltänkt och att invandringen inte bara bör vara större än idag, utan skall släppas helt fri, att vem som vill skall kunna bosätta sig i Sverige och att inga skall kunna utvisas oavsett anledning. De söker sig till den andra motpolen, idag är det väl främst MP och som agerar svamp för de åsikterna, men bland ungdomar är det även LUF och Ung Vänster som lockar med ett sådant budskap.
 3. Alla partierna utom SD förhåller sig ytterst endimensionellt enbart till SD. Massmedia förhåller sig enbart till sitt eget motstånd mot SD. Regeringen förhåller sig enbart till sitt motstånd mot SD. JÖKen är enbart till för att förhålla sig till SD. Samtidigt säger de att det är för att hålla SD utanför, när allt de åstadkommer är att placera SD i en central roll. Jag begriper inte vad partistrateger i samtliga övriga partier håller på med. Det är väl, kan jag tycka, bättre att förhålla sig till sin egen politik än till vad ett annat parti tänker eller inte tänker, och att definiera sin egen politik enbart som en motsats till SD kan jag tycka är lite kortsynt.
 4. Ja, om inget i övrigt händer, men sannolikheten för att det skall vara statiskt är liten. V får en ny ledare, det vet vi redan, och vi vet också att ledningen för Nyans ser positivt på möjligheten att skapa ett valtekniskt samarbete med V. Räknar man på trender så är förhållandet mellan blocken konstant med vänstern i en liten ledning, oavsett vad som händer med L - de är så små att de inte påverkar så mycket, och det verkar inte som om nuvarande ledning kommer att få det att lyfta heller. Kommer Nyans in så kommer de att ta en del av mandaten, och de mandaten hamnar alltså i så fall på vänstersidan. Det finns dessutom en viss möjlighet att Löfven byts ut före valet.
 5. Efter valet 2022 kommer riksdagssammansättningen att se annorlunda ut jämfört med nu. Tror jag. Jag tror också att vänstern behåller makten, och jag tror inte statsministern kommer från något annat parti än S. Däremot tvivlar jag på att L finns kvar, det finns en möjlighet att Nyans tar plats i stället, om inte annat så genom en valteknisk samverkan med V. Men, det finns i nuläget inget som tyder på att vänstern är på väg att förlora majoriteten i Riksdagen om positionerna för partierna förblir vad de är nu. Opinionsmätningarna visar på fortsatt vänsterstyre, även om man drar ut trenderna. Det som förändras är inom blocken, inte mellan blocken.
 6. Inte jag, men jag är väl å andra sidan kanske närmast konserbiberist. Även om jag nog kanske på ett plan är liberal. Eller konservativ. Eller socialist. Allt hänger på vilken fråga jag för stunden tycker är viktigast. Konserberal är det nog. Eller konserialist. Eller... typ... att vara liberal är att vara kluven.
 7. I år, som så många andra år, bryter SMHIs årstidsdefinition samman i sydligaste delen av landet och höst övergår direkt i vår utan mellanliggande vinter. Det är inte helt ovanligt i Skåne, men sällsynt i resten av landet. Här har vi redan lövsprickning på utvalda träd/buskar. Det som är mer unikt i år är att vi inte haft ett enda snöfall, inte en enda snöflinga denna vinter som inte blev. Däremot, om den mängd regn vi fått i stället hade fallit som snö så hade vi väl förmodligen haft ett snötäcke på upp emot tio meters tjocklek...
 8. Svenskt rättsväsende dömer inte alltid i enlighet med vad jag tycker är rimligt, men eftersom jag inte är diktator med oinskränkt makt (ännu) så får jag knyta näven i byxfickan och leva med det.
 9. Jag vaknade upp till mordnyheten i ett studentrum på Vildanden i Lund. Så det kan slumpa sig.
 10. Kul att det fortfarande går bra för Rögle
 11. Intressant, även utifrån perspektivet att min huvuddator kör Linux. Tack för tips.
 12. Det gäller de fattiga som eventuellt skulle erbjudas den. De vill inte ha den eftersom det inte går att spela spel på den. Det är fullt möjligt den går att sälja på Tradera, eftersom de som finns där i så fall letar efter en Mac det går att göra andra saker på än att spela.
 13. Det handlar inte om vad *jag* vill spela. Jag har en PC med Linux för det fåtal spel jag vill spela (och allt annat jag vill göra). De spel jag vill spela fungerar definitivt inte på Intel HD3000, trots att de inte är så krävande.
 14. Inget, förutom att det *inte* går att spela på den.
×
×
 • Skapa nytt...