Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Svolder

Medlem
 • Antal inlägg

  17 283
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  115

Svolder vann dagen: 13 december

Svolder hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

2 177 Fantastiskt!

Om Svolder

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Plats
  Här
 • Intressen
  Många

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Appleprylar
  iPhone, iPad Mini, MacBook Pro, Airport Express, PowerMac 7200, iMac 2007
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är en myt. Att installationen tog ett par timmar berodde på att jag inte läste instruktionen, och därmed fick skylla mig själv. När jag läste instruktionen (och följde den) så gick det enkelt och smärtfritt. Att sedan använda Linux med Cinnamon när det väl är installerat är inte ett dugg svårare än att använda MacOS.
 2. Att det inte är förinstallerat. Så är det. Det är (till stora delar) en myt att det skulle vara mer svåranvänt. Den myten gör att många avstår från att ens försöka sig på Linux.
 3. Linux Mint är användarvänligt, bygger på Ubuntu och Debian, enkelt att installera, enkelt att använda. Efter tre månader har jag inga planer på att vare sig gå tillbaka eller byta till något annat. Det är inte MacOS eller Windows, så det finns en liten inlärningströskel så klart, men inte värre än att jag rätt snabbt fick kläm på det viktigaste. Installationen från start till slut tog ett par timmar, men enbart för att jag har ett grafikkort från Nvidia och jag förstod initialt inte hur jag skulle installera korrekt drivrutiner till det.
 4. Jo, den risken finns alltid, att Apple hårdvarulåser till ett visst operativsystem.
 5. Kan man installera en vanlig standard Debian på ARM? Det visste jag inte.
 6. I datorer där batteritid spelar roll tror jag mycket väl att det kan finnas en marknad för Apples egna processorer, läs iPad Pro med tangentbord mer eller mindre permanent fastsatt vid skärmen. I datorer där många kärnor, parallella processer och höga prestanda spelar roll så vinner nog Intel för stunden. Över tid? Vem vet, men att ta bort stödet för Windows och Linux helt genom att återigen byta processorarkitektur tror jag kan slå rätt hårt mot plattformen. Även om man kanske inte installerar Win eller Lin som startoperativsystem är det många som använder det virtualiserat. Om man byter processorarkitektur helt så är man återigen hänvisad till att köra Win och Lin emulerat, liksom på den gamla "goda" tiden före bytet till Intel. Är det någon (mer än jag) som kommer ihåg hur "snabbt" det gick?
 7. Så är du också rena ungdomen
 8. Inte maxpuls, arbetspuls. Den ligger på ungefär 80% av maxpulsen. Eftersom jag var idrottsman i ungdomen (det betalar sig fortfarande) och har friskt hjärta bör min maxpuls ligga på cirka 170. Min arbetspuls borde kunna ligga på 140 när jag blir lite bättre tränad.
 9. To each his own. Jag tränar inte muskelbyggande, jag tränar för att minska insulinresistens. Det innebär träningspass i bassäng (mestadels intervallträning, jag är gammal tävlingssimmare och vet hur jag skall röra mig effektivt och få effekt trots långsamheten och svagheten), långpromenader med och utan hund (jag kan inte springa pga en smärtande höft och en trasig nacke) och nu skall jag alltså öka intensiteten genom maskiner på ett gym. Inte vikter, skivstänger och hantlar, det klarar inte min nacke, men jag tänker mig först och främst en ganska tuff benträning som inte belastar höften. Nu som pensionär har jag all tid i världen för att göra det här flera timmar om dagen. Det hade varit rätt trevligt om jag fått upp konditionen någorlunda igen - jag ligger på en arbetspuls på ca 130 när jag tränar nu, och har en vilopuls på cirka 60. Vilket kan översättas med att jag känner mig som en lindrigt pigg nittioåring...
 10. Bor man på landet finns det bara ett gym på rimligt avstånd.
 11. Jag skall träna för att få bort insulinresistensen och jag är gammal (mycket gammal) idrottsman som inte tränat på alldeles för många år. Träning i sig är inget konstigt för mig, det är gym som är en obekant miljö.
 12. Om två dagar (15 december) har det gått tre månader sedan jag gick över till att köra Linux som mitt dagliga operativsystem. Undrar hur jag skall fira det. Pingvinsoppa?
 13. Tack för tips. Jag skall ta det rätt lugnt över huvud taget, målet är att få bort insulinresistensen, inte att bli någon muskelknutte (som småfet pensionär? )
 14. Skall inte hulken ha en trasig och för liten t-tröja?
 15. Ta en t-tröja i storlek Medium. Det funkar lika bra som en glansig tajt topp
×
×
 • Skapa nytt...