MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Svolder

Medlem
 • Antal inlägg

  16 532
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  96

Svolder vann dagen: 16 november

Svolder hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 657 Fantastiskt!

Om Svolder

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Not Telling
 • Plats
  Här
 • Intressen
  Många

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Appleprylar
  iPhone, iPad, MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Kolla om det blir mer pengar på a-kassa det där året. Du kan stämpla i cirka 14 månader, och AF lägger knappast ner något krut på en 64-åring.
 2. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  OK, du är ett halvt decennium yngre än jag
 3. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Nå, du är väl något decennium yngre än jag, man kan ju vara fumlig ändå förstås. Skalet i sig kanske innebär att man får lättare att tappa grunkan eftersom man tror sig veta att den klarar sig ändå.
 4. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Har aldrig förstått vitsen med skal. Här köper man en snygg, lätt, tunn lur, bara för att kränga på den en silikonoverall som gör att den kan uppträda efter midnatt på vilken gayklubb som helst. Jag har aldrig haft ett skal på någon lur, min nuvarande är tre (fyra?) år gammal och har inte en repa. Behandla den rimligt försiktigt (lägg den inte i en fick med nycklar) så är skalet helt onödigt.
 5. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Tack, förkyld, inget annat (mina bronker har jävlats med mig sedan jag var barn, men det sliter). Det hör ju årstiden till.
 6. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Har hostat kontinuerligt dygnet runt i en vecka nu. Nej, inte småhostat, intensivt, typ kikhosta 24 timmar om dygnet, trots hostmedicin. Jag börjar känna mig sliten av sömnbristen vid det här laget...
 7. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Tidigare var det så. Jag mötte bara önskemål om Swish och kortbetalning när jag var på julmarknad för några veckor sedan.
 8. Det finns det knappast någon som gör i Windows heller. Marknadsandelen för Edge är försumbar (runt 4%). Jag fick använda sökfunktionen för att över huvud taget hitta webbläsaren och kom till en sådan här sida med tips för nyinstallerad mjukvara. Jag installerade Windows 10 (och därmed Edge) samma dag som operativsystemet släpptes.
 9. Svolder

  Läste i tidningen idag...

  Skall man följa mönstret vid förra religionsskiftet så kommer snart den första församlingen att kollektivt konvertera till islam. Det var ett inte ovanligt mönster att den första kristna kyrkan lades på exakt samma plats som det tidigare viet. Jag står vid sidlinjen med cola och popcorn.
 10. För mig är telefonen den moderna varianten av Instamatic, men jag har ProCam installerad för den situation då jag vill ha en rawfil att arbeta med.
 11. Svolder

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Entusiasmen minskade väl när helikoptrarna skrotades. Det var rejäla T-markeringar i vägkanten med bokstavsstammen pekande inåt mot kilometern vid båda ytterpunkterna. Jag vet faktiskt inte när de försvann.
 12. Svolder

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Det fanns målade kilometermarkörer på åtminstone större vägar för helikoptermätning.
 13. Svolder

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Det var väl de som användes på den tiden polisen jagade fartsyndare med helikopter. Man kan räkna ut hastigheten om man mäter hur lång tid som åtgår för att passera kilometern. Om den tar 15 sekunder så håller du styvt 237 km/tim. Bra att veta med tanke på att fartkamerorna inte har någon display.
 14. Svolder

  Hur jag mår idag-tråden

  Avidentifieringen är också ett problem eftersom jag arbetar med så många olika klienter, och i vissa fall har personen ingen akt hos oss eftersom det i vissa fall handlar om servicesamtal med personer som inte har kontakt med soc (för att de skall slippa få kontakt med oss också). Så, med vissa måste jag "fuska" och ha minnesanteckningar i ett låst dokumentskåp - trots att det inte är OK... jag hoppas ingen kommer på att kolla innan jag går i pension...
 15. Svolder

  Hur jag mår idag-tråden

  Det känns inte bra att inte kunna läsa in mig på vad jag pratade med en klient om vid förra tillfället. Tänk själv att du möter en myndighetsperson som inte har råkoll på vad ni sade vid förra tillfället...
×