Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

peter_gavle

Medlem
 • Antal inlägg

  243
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om peter_gavle

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1971-10-07

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.phs-itservice.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  GÄVLE

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  Imac Intel och Mac Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Ett problem, jag har en MB Air som inte läser in operativet, den stannar på 75%, har provat skivverktyg/rep, ominstallation av OS, inget funkar. Disken är krypterad. En kabel thunderbolt till firewire eller liknande för att läsa disken innan formatering skulle behövas, var finns det? Jag har provat en OWC Envoy men den läser inte disken...
 2. Sen Toshiba köpte OCZ har det blivit ordning på dem också. Samsung yes men Toshiba är något billigare med 3år garanti. En 2008 mac pallar 4gb minne max och någon äldre version macos. Det dumma är att Apple inte har alla versioner av macos för nerladdning i app store, allt för att i förtid döda äldre men fungerande hårdvara.
 3. Jag tycker att PRO i namnet inte antyder att det är en konsumentdator? Det är ju guldiga macbook som är konsument, eller Air. Det stämmer ju att 15" är mycket snabbare, men 13" modellen från säg 2011/2012 hade 2,5GHz fyrkärnig i5a och upp till 16GB minne. Kan någon fås att tro att den nya dubbelkärniga med 2,0GHz är väsentligt snabbare i säg Photoshop än de från 2011/2012? Snabbare grafik JA, snabbare med PCIe SSD JA men ren processorprestanta, "Photoshoptuggande". Jag tvivlar.
 4. Ang minnesmängden som är satt till 16GB max. Nu är det förvisso rätt få användare som har behov för mer än 16GB minne, men Apples argument haltar betydligt då de talar om vad användaren behöver och inte tvärtom. Det betyder att andra tillverkare som Dell, HP, Lenovo äger marknaden för mobila arbetsstationer för CAD etc. Jag tror jag anar varför, Apple tänker fasa ut INTEL ur sitt sortiment på sikt och göra egna processorer, de vänjer användarna vid 1,1GHz dubbelkärniga i5or och har PCIe-baserade SSD:er för att de ska verka väldigt mycket snabbare än de egentligen är. Tror inte Apple lyckas matcha INTEL i rå prestanda med utvecklingen av sina mobila processorer i A-serien. Men lång batteritid är prio över allt annat för Apple, det är därför de fasar ut allt kraftfullt som Mac Pro, sen är de ju på väg att fasa ut de utmärkta nätverksgrejorna Airport också. Apple utan JOBS är en Hydra som vacklar, hur många huvuden finns kvar om 5år?
 5. Varför inte byta till en Samsung PRO SSD och 16GB minne (om du inte redan har det). 1/5 av pengarna, försumbar prestandaökning på processorn i de nya.
 6. Utan att ha läst allt tror jag det kan vara hårddisk/ir-kabeln som är trasig, rätt vanligt på Macbook Pro.
 7. Uppdatering: Problemet är löst. Det var såhär, att jag försökte Boota från en bootbar KOPIA av original-DVDn. Det funkar på vilken PC som helst men inte Parallels. När jag stoppade i Original-DVD funkade det inte heller, om jag däremot gjorde en dmg av den i skivverktyg och sen bootade från den så fungerade det.
 8. Ingen skillnad på nåt av de tre alternativen. USB/DVD/ISO... den står "fail" på "boot from...etc"... sen försöker den starta från. Skickar bild...
 9. Svar: Fungerar INTE... börjar ana att endast Apples USB-superdrive fungerar...
 10. Done it... det går inte att boota från USB-minne i Parallels.
 11. Jag ska testa skivverktyg idag för har sett det själv på nåt forum... återkommer med resultat...
 12. Jag har testat det med... gjort en image av win-skivan med imgburn och använt avdpcopy.exe för att göra den bootbar sen kopierat framgångsrikt med Microsofts "Win-2-USB-tool"... USB-stickan fungerar i andra datorer för boot.. men inte i parallels.. verkar inte finnas någon sådan funktion att boota från USB.
 13. Hej, jag har en ny Macbook Air (Lion+4gb) och har köpt licens av Parallels Desktop 7 och Windows 7 Professional. Jag använder en usb-sata-adapter för att kunna få in Windows i datorn... dvd:n startar och skivikonen dyker upp på skrivbordet... men när jag ska göra en Windows-VM så funkar det helt enkelt inte.. det står bara "fail" på dvdn som fungerar utmärkt i själva Finder. Jag kan inte boota från den bootbara Windows-skivan. Är detta något Air-specifikt för jag har inga som helst problem med min Mac Pro som har "riktig" dvd.
 14. Visste att det skulle bli nåt strul... jag har en gammal ML-1710 skrivare som har powerpc-drivare via Rosetta... Funkar ju inte längre... det går att lägga till den i "skrivare" men får bara "fel"... och att ominstallera fungerar inte eftersom rosetta är borta i Lion. Vet någon hur man gör??
 15. Om ni frågar mig är jag inte förvånad öht att iPhone inte finns med. Det är en ganska så avancerad, låst och dyr telefon som inte ens har så enkla och vanliga mobilfunktioner som vi konsumenter förväntar oss att en mobiltelefon ska ha. Tror även att iPhonen inte kom med i toppen pga den usla kameran. Skönt att någon ser verkligheten och inser att iphone inte är en julklapp att räkna med. Vem vill betala över 9000kr för en telefon med 3Mp-kamera som dessutom är TUNG och STOR. Dags att sätta "onyktra" iphone-entusiaster på plats.
×
×
 • Skapa nytt...