MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Wibbskii

Medlem
 • Antal inlägg

  316
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Wibbskii

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1978-04-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.wbcommunication.se
 • Facebook
  http://www.facebook.com/wibbskii
 • Skype
  wiberg.johan
 • LinkedIn
  http://www.linkedin.com/pub/johan-wiberg/1b/257/850

Profil

 • Plats
  Ljungby

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1993
 • Appleprylar
  iMac 27", Apple Cinema Display 27", MacBook Pro 13" Retina, Mac mini, iPad Air, iPhone 6, ATV 2
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hur tycker du den skulle vart formulerad? Det står faktiskt t.ex. Facebook, Instagram m.m. Det menas med att det är exempel på sociala medier.
 2. Hjälp gärna mig i mitt skolarbete och svara på denna enkät. Du är helt anonym i ditt svar. https://goo.gl/forms/Z2m5mZuByy9JzNCG2
 3. Wibbskii

  Går nätverkskortet i vila?

  Det har jag faktiskt inte kollat men det skall jag göra nu. Tack för tipset.
 4. Wibbskii

  Går nätverkskortet i vila?

  Nej jag har kollat det. Jag har också kollat så att inte nätverkskortet på windows skräpet går i vila. Men jag testar nu att köra Applescriptet genom ical 2 ggr om dagen för att se hur det funkar.
 5. Wibbskii

  Går nätverkskortet i vila?

  OK då kan vi utesluta det. Det är en windows server som är mountad med smb och trådat nätverk. Jag har gjort ett applescript som mountar varje gång datorn startar. Man kanske skulle använda automator för att köra scriptet ett par gånger om dagen.
 6. Wibbskii

  Går nätverkskortet i vila?

  Jag har en Mac mini från 2015 som webbserver och den tappar kontakten till monterade servrar hela tiden. Jag har stängt av allt som har med strömsparare att göra men det hjälper inte. Någon som vet om nätverkskortet går i vila? Och om så är fallet kan man stänga av viloläget genom terminalen?
 7. Wibbskii

  Imac 27" 2013 - Enklare byte till SSD?

  Ett annat alternativ om man inte vill in och skruva i maskinen är att köra med en extern SSD med Thunderbolt som startskiva. Lite dyrare alternativ men fungerar lika bra. Som tex en sån här http://www.macoteket.se/produkt/lacie-rugged-thunderbolt-usb-30-ssd-250gb-500gb/26951657 Jag kör på detta viset i min iMac 27" från 2012.
 8. Smart tips. Det verkar vara bakgrundsbelysning som strular. Den gick igång idag men sen la den av igen. Om jag har fattat det hela rätt med lite sökningar så kan det vara lite olika saker. Blir till att testa tipsen i denna tråd https://www.ifixit.com/Answers/View/140554/Low+light+or+no+backlight+on+LCD
 9. Hej Jag har en Apple Thunderbolt Dispaly 27" modell nummer A1407 där skärmen är helt svart. Facetime kameran och högtalaren fungerar med det kommer ingen bild. Vad tror ni det kan vara? Jag misstänkte först nätaggregatet men då borde väl inte kamera och högtalare fungera? Jag har testat den på ett par olika datorer med samma fel på alla.
 10. Wibbskii

  Extern SSD vs Intern SSD som startskiva

  Nej sant. Jag köpte fel. Haha fy fan va klantigt Jag får göra om och göra rätt
 11. Wibbskii

  Extern SSD vs Intern SSD som startskiva

  Nu har jag äntligen fått tummen loss och köpt en extern SSD med thunderbolt. Jag har kört över en exakt kopia med hjälp av Carbon Copy Cloner och startat upp från den externa SSD disken. Det går fortare men jag tycker det borde gå ännu snabbare. Jag har en iMac 27" mitten 2011, 3,4 GHz Intel Core i, 16gb ram och som extern SSD kör jag Lacie Rugged 1TB Finns det några vanliga fällor? Hur kollar jag så jag gjort rätt? Allt fungerar som det ska det är bara hastigheten som uteblir. Jag har testat med NovaBench och där får jag ett resultat på "Drive write speed" på 88-93mb/sec
 12. Wibbskii

  Extra skrivbord på samma dator

  OK, men jag använder samma program både med och utan skärm. Jag tänker mer att den känner igen att den externa skärmen blir inkopplat och återställer till den upplösningen.
 13. Wibbskii

  Extra skrivbord på samma dator

  Väcker liv i denna tråd igen. Jag är ute efter ungefär samma sak. Sitter på bärbar med extern skärm. När jag har kopplat ur den externa skärmen och sen kommer tillbaka så är fönstren i en röra. Samma sak om man loggar ut, när man sen loggar in igen så öppnas alla program igen som var öppna när man loggade ut. Men alla öppnas på samma skrivbord. Så, finns det några inställningar/tredjeparts program som kan komma ihåg vilka skrivbord programmen öppnades i och även som kommer ihåg placeringen av fönstren när jag byter mellan min bärbara skärm och externa skärm?
 14. Tack för feeback men de program jag skall köra är bara kontorsprogram.
 15. Det blir Paralells 10 och köra det mot en Bootcamp installation så jag har alternativ att starta upp i windows miljö. Tack för alla svar.
×