Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Wibbskii

Medlem
 • Antal inlägg

  320
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Wibbskii

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1978-04-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.wbcommunication.se
 • Facebook
  http://www.facebook.com/wibbskii
 • Skype
  wiberg.johan
 • LinkedIn
  http://www.linkedin.com/pub/johan-wiberg/1b/257/850

Profil

 • Plats
  Ljungby

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1993
 • Appleprylar
  iMac 27", Apple Cinema Display 27", MacBook Pro 13" Retina, Mac mini, iPad Air, iPhone 7, ATV 3
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack för tipset men det verkar inte hjälpa. Dom kontakter som slås ihop gör det i Iphone´s kontaktlista, inte i office365.
 2. Förlåt det kunde jag skrivet. Trodde det framkom eftersom jag la det i iPhone forumet. Jag kan rätta mig från importera till synca från gmail och office365 till iPhone.
 3. Jag importerar kontakter från 2 olika ställen, dels från Gmail och dels från Office365. Jag upptäckte att kontakter med samma Förnamn och Efternamn slås ihop trots att den ena har ett företag satt och den andra inte. Går detta att undvika att kontakter slås ihop med automatik?
 4. Hur tycker du den skulle vart formulerad? Det står faktiskt t.ex. Facebook, Instagram m.m. Det menas med att det är exempel på sociala medier.
 5. Hjälp gärna mig i mitt skolarbete och svara på denna enkät. Du är helt anonym i ditt svar. https://goo.gl/forms/Z2m5mZuByy9JzNCG2
 6. Det har jag faktiskt inte kollat men det skall jag göra nu. Tack för tipset.
 7. Nej jag har kollat det. Jag har också kollat så att inte nätverkskortet på windows skräpet går i vila. Men jag testar nu att köra Applescriptet genom ical 2 ggr om dagen för att se hur det funkar.
 8. OK då kan vi utesluta det. Det är en windows server som är mountad med smb och trådat nätverk. Jag har gjort ett applescript som mountar varje gång datorn startar. Man kanske skulle använda automator för att köra scriptet ett par gånger om dagen.
 9. Jag har en Mac mini från 2015 som webbserver och den tappar kontakten till monterade servrar hela tiden. Jag har stängt av allt som har med strömsparare att göra men det hjälper inte. Någon som vet om nätverkskortet går i vila? Och om så är fallet kan man stänga av viloläget genom terminalen?
 10. Ett annat alternativ om man inte vill in och skruva i maskinen är att köra med en extern SSD med Thunderbolt som startskiva. Lite dyrare alternativ men fungerar lika bra. Som tex en sån här http://www.macoteket.se/produkt/lacie-rugged-thunderbolt-usb-30-ssd-250gb-500gb/26951657 Jag kör på detta viset i min iMac 27" från 2012.
 11. Smart tips. Det verkar vara bakgrundsbelysning som strular. Den gick igång idag men sen la den av igen. Om jag har fattat det hela rätt med lite sökningar så kan det vara lite olika saker. Blir till att testa tipsen i denna tråd https://www.ifixit.com/Answers/View/140554/Low+light+or+no+backlight+on+LCD
 12. Hej Jag har en Apple Thunderbolt Dispaly 27" modell nummer A1407 där skärmen är helt svart. Facetime kameran och högtalaren fungerar med det kommer ingen bild. Vad tror ni det kan vara? Jag misstänkte först nätaggregatet men då borde väl inte kamera och högtalare fungera? Jag har testat den på ett par olika datorer med samma fel på alla.
 13. Nej sant. Jag köpte fel. Haha fy fan va klantigt Jag får göra om och göra rätt
 14. Nu har jag äntligen fått tummen loss och köpt en extern SSD med thunderbolt. Jag har kört över en exakt kopia med hjälp av Carbon Copy Cloner och startat upp från den externa SSD disken. Det går fortare men jag tycker det borde gå ännu snabbare. Jag har en iMac 27" mitten 2011, 3,4 GHz Intel Core i, 16gb ram och som extern SSD kör jag Lacie Rugged 1TB Finns det några vanliga fällor? Hur kollar jag så jag gjort rätt? Allt fungerar som det ska det är bara hastigheten som uteblir. Jag har testat med NovaBench och där får jag ett resultat på "Drive write speed" på 88-93mb/sec
×
×
 • Skapa nytt...