Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orfeus

Medlem
 • Antal inlägg

  251
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Orfeus

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1976-05-22

Profil

 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  2 st. MacBook Air 13" (tidigt 2015) - en privat och en i jobbet, iPad Pro 2017, iPad Air (första generationen), Ipad Mini 2, iPhone 7
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

533 profilvisningar
 1. Tack så mycket för era svar! 😊 Jag körde på Zeths råd och det gick vägen! Jag tog "Förbigå i nödsituation" och så fortsätter jag bara att köra på ljudlöst.
 2. Fast det vill jag att den gör. Vibration är min standardsignal 😊
 3. Men kommer den att vibrera på Stör ej (ej ljudlöst) om andra än min flickvän ringer?
 4. Men om man tar Stör ej, kommer då att telefonen vibrera?
 5. Hej! Jag har en iPhone 7 och är inte alls någon telefonmänniska - i bemärkelsen att jag inte gillar att prata så mycket i telefon. Jag brukar alltid ha min telefon på ljudlöst (rött på sidoknappen). Dels så gillar jag inte så mycket att prata i telefon, men också vill jag inte att alla runt mig ska veta att det ringer. Sen undervisar jag en hel del och då vill jag inte att det ska hålla på att ringa. MEN nu är min flickvän höggravid och naturligtvis måste det vara tydligt om just hon ringer. Hur gör jag för att ha kvar telefonen på samma inställning, men att det ringer med ljudsignal när just hon ringer? Alternativt (och kanske bättre) att hon ringer två gånger om något händer och då går det igenom med signal, annars som vanligt med vibrationssignal.
 6. Nej, de scenerna är ju rätt enkla. Men det är väl svårare med slottet Tre kronor eller Stortorget i Stockholm. Det är mycket riktigt 2,79 som jag har. Tack för tipsen om inställningarna! En fråga: Om man bygger typ en gata i en stad - bygger man varje hus i editorn försig och sen pusslar ihop det i ett större landskap eller hur går det till? Eller utökar man området i editorn på något vänster?
 7. Schyst! Riktigt snyggt! Vet du hur man gjorde dokumentären om Vasa-skeppet som gick för några år sedan? Där gjorde man bland annat miljöer ut gamla stan på 1600-talet.
 8. Stort tack för svaret! Nu är det nerladdat. Fortfarande är jag lite av ett frågetecken, men med lite YouTube mm så ska jag nog komma igång 😊
 9. Jag skulle tycka att det vore kul att sitta och testa något program för att typ bygga upp en modell av en stad i 3D. En tanke eller dröm som jag har på sikt (jag förstår att jag verkligen tar mig vatten över huvudet) är att göra en av Västerås gator i 3D. Finns det något gratisprogram som är enkelt och som man lätt kommer in i, som man kan sitta och laborera med? Har ni några tips om hur man kan komma igång? Jag har lite erfarenheter av bildprogram sedan tidigare.
 10. God morgon! Jag och min flickvän tänkte göra en meny i pdf-format och skicka till några vänner inför vårt nyårsfirande. Det skulle då vilja göra menyn snyggt och festligt och ingen av oss är inte så jättevana att göra sånt. Min första tanke var att göra det i Keynote, där jag tar mig fram hyfsat och brukar göra mina presentationer. Men att få sidan stående var ett problem (som kanske går att lösa - jag vet inte). Men så Pages; jag har mest använt Words och är väl inte superflink där heller, men det känns som att Pages egentligen skulle göra jobbet bäst. Men jag har också Office-paketet om det skulle passa oss bättre. Vad vi skulle vilja är att ha sidor med en snygg kantlinje i en schyst bakgrundsfärg. Kanske till och med guld eller silvertext. Nån bild kanske slinker med också, men det är ju lättfixat. Bakgrundsfärg - går det att byta i Pages? När jag har Googlat på saken verkar det vara svårt... Finns det någon lösning? Guld eller silver-ram och text. Hur kan man tänka där?
 11. Jag beställde en iPad Pro, 64GB, utan 4G. Den kostar 184kr Brutto, 123kr (33%), 92kr (50%) över tre år.
 12. En förmånsdator är att man får hyra en dator eller vad det nu kan vara genom sin arbetsplats. I detta fallet får vi hyra över tre år och sen köpa ut den. Det brukar vara ganska förmånligt för jag tror att det är så att de drar av innan skatt (men är inte helt bergis).
 13. Jag har tänkt en runda till och tänker såhär: Jag ställde mig frågan om jag verkligen behöver en stor och kraftfull padda. Jag får känslan av att den är gjort för att användas professionellt. Jag ska ju inte bildbehandla eller så eller göra något som kräver så mycket. Sedan kollade jag priserna för förra årets iPhone X och iPhone 8 och också över sikt var iPhone X mycket mycket dyrare än 8an. Jag fick intrycket av att nya Pro är iPadens modell X. Och i det fallet hade jag nöjt mig med en 8a, så därför kommer jag ligga kvar på min beställning. Samtidigt är det ju lite småtrist att beställa en ny och få inte få det senaste. Tänker jag rätt?
 14. Hej! Jag skulle vilja ha lite ny input i ett ärende av iPad Pro. Såhär är grejen: I vår kommun så har vi förmånsdatorer, alltså att man kan köpa datorgrejer och dra av direkt från lönen. I torsdags beställde jag en iPad Pro och beställningen går iväg den 2 november. Nu är det ju såklart den gamla generationen och inte den som visades igår. Den ska betalas under tre år och idag har jag bara den första generationen iPad Air från 2013 tror jag. Den har i och för sig räckt rätt bra, men den börjar så smått bli lite sliten och så har jag känt bara den sista tiden att den har blivit segare. Nu är jag lite i valet och kvalet. Jag tror ändå inte jag har tänkt att köpa en padda, utan detta var en bra grej för mig just nu. Så alternativet är att vänta ett år och gå med i samma grej nästa år, om jag vill ha den nya. Jag har inte kommit igång att använda paddan på så betungade saker än, utan det är mest surfning, musik (både att lyssna och så har jag tänkt att komma igång med lite notskrivningsprogram). Och så LITE spel. Så hur ska jag tänka? Ska jag skippa den gamla beställningen och vänta ett år på nästa och leva på min gamla padda? Jag måste ju dras med denna i minst tre år. Jag är ju inte så mycket "ha det senaste" egentligen, men det kan ju var kul om man ändå köper. Sen kanske det inte blir en lika bra affär, då jag inbillar mig att priserna på gamla generationer kommer att sjunka. Men det är kanske inte det viktigaste aspekten för mig. Och sen också - hänger den gamla fortfarande med bra? Eller är det en avgörande revolution som kommer nu? Den gamla kanske fortfarande är en bra affär - jag vet inte?
 15. Det var en allmän Apple sida, med bilder på nya iPhone 😉
×
×
 • Skapa nytt...