Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orfeus

Medlem
 • Antal inlägg

  254
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Orfeus

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1976-05-22

Profil

 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  2 st. MacBook Air 13" (tidigt 2015) - en privat och en i jobbet, iPad Pro 2017, iPad Air (första generationen), Ipad Mini 2, iPhone 7
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

669 profilvisningar
 1. Tack för svaren! Ledsen att jag svarar sent - det har varit lite hektiskt den sista tiden. Tack för klargörandet! Jo, jag kan tänka mig att Apple har varit ute i tid och lite anmärkningsvärt att utveckla program som då inte kommer att fungera. Från min horisont så investerade jag i programmet i våras (tror 650kr) och förväntar mig såklart att det ska fungera. Men jag inbillar mig att det tillslut kommer en lösning, för jag kan tänka mig hur det ser ut från utvecklarperspektiv - det är säkert många som vill ha pengar tillbaka osv. Och eftersom programmet verkar ganska enkelt i sig, är det säkert någon datorkunnig släktforskare som kan ta fram ett fungerande program. Hur som helst - så det finns ingen crossover alls att tillgå nu med 64-bitars? Exempelvis Virual machines fungerar inte heller?
 2. Tack för svaret! 🙂 Men det verkar som att få alternativ där fungerade. Virtual machine kräver en Windows licens, om jag förstod det rätt. Det blir ju rätt dyrt. Sen var det Wine och Cross over Mac. Cross over Mac bygger på Wine och fungerar inte heller med uppdateringen. Och Remote desktop bygger på att man redan har en Windows-dator igång. Så är det så att Dödsboken egentligen är skriven för Windows, men hade Wine som en översättare för Mac? Sen, borde inte Wine komma i en ny version som fungerar med Catalina?
 3. Jag köpte i våras ett släktforskningsprogram som heter Sveriges Dödsbok. Det är ett register som är programmerat i Wine. Nu med nya uppdateringen av Macen, så fungerar inte längre programmet. Det är ju lite surt eftersom det både lanserades och köptes i våras. Om det kan man säga mycket, men hur som helst - finns det någon lösning på detta? Jag kan ingenting om programmering eller ens vad Wine egentligen är, men jag tänker att det kanske finns någon plugin eller någon emulator eller nåt? Jag inbillar mig att själva programmet i sig är väldigt enkelt (det är själva registret som är grejen).
 4. Tack så mycket för era svar! 😊 Jag körde på Zeths råd och det gick vägen! Jag tog "Förbigå i nödsituation" och så fortsätter jag bara att köra på ljudlöst.
 5. Fast det vill jag att den gör. Vibration är min standardsignal 😊
 6. Men kommer den att vibrera på Stör ej (ej ljudlöst) om andra än min flickvän ringer?
 7. Men om man tar Stör ej, kommer då att telefonen vibrera?
 8. Hej! Jag har en iPhone 7 och är inte alls någon telefonmänniska - i bemärkelsen att jag inte gillar att prata så mycket i telefon. Jag brukar alltid ha min telefon på ljudlöst (rött på sidoknappen). Dels så gillar jag inte så mycket att prata i telefon, men också vill jag inte att alla runt mig ska veta att det ringer. Sen undervisar jag en hel del och då vill jag inte att det ska hålla på att ringa. MEN nu är min flickvän höggravid och naturligtvis måste det vara tydligt om just hon ringer. Hur gör jag för att ha kvar telefonen på samma inställning, men att det ringer med ljudsignal när just hon ringer? Alternativt (och kanske bättre) att hon ringer två gånger om något händer och då går det igenom med signal, annars som vanligt med vibrationssignal.
 9. Nej, de scenerna är ju rätt enkla. Men det är väl svårare med slottet Tre kronor eller Stortorget i Stockholm. Det är mycket riktigt 2,79 som jag har. Tack för tipsen om inställningarna! En fråga: Om man bygger typ en gata i en stad - bygger man varje hus i editorn försig och sen pusslar ihop det i ett större landskap eller hur går det till? Eller utökar man området i editorn på något vänster?
 10. Schyst! Riktigt snyggt! Vet du hur man gjorde dokumentären om Vasa-skeppet som gick för några år sedan? Där gjorde man bland annat miljöer ut gamla stan på 1600-talet.
 11. Stort tack för svaret! Nu är det nerladdat. Fortfarande är jag lite av ett frågetecken, men med lite YouTube mm så ska jag nog komma igång 😊
 12. Jag skulle tycka att det vore kul att sitta och testa något program för att typ bygga upp en modell av en stad i 3D. En tanke eller dröm som jag har på sikt (jag förstår att jag verkligen tar mig vatten över huvudet) är att göra en av Västerås gator i 3D. Finns det något gratisprogram som är enkelt och som man lätt kommer in i, som man kan sitta och laborera med? Har ni några tips om hur man kan komma igång? Jag har lite erfarenheter av bildprogram sedan tidigare.
 13. God morgon! Jag och min flickvän tänkte göra en meny i pdf-format och skicka till några vänner inför vårt nyårsfirande. Det skulle då vilja göra menyn snyggt och festligt och ingen av oss är inte så jättevana att göra sånt. Min första tanke var att göra det i Keynote, där jag tar mig fram hyfsat och brukar göra mina presentationer. Men att få sidan stående var ett problem (som kanske går att lösa - jag vet inte). Men så Pages; jag har mest använt Words och är väl inte superflink där heller, men det känns som att Pages egentligen skulle göra jobbet bäst. Men jag har också Office-paketet om det skulle passa oss bättre. Vad vi skulle vilja är att ha sidor med en snygg kantlinje i en schyst bakgrundsfärg. Kanske till och med guld eller silvertext. Nån bild kanske slinker med också, men det är ju lättfixat. Bakgrundsfärg - går det att byta i Pages? När jag har Googlat på saken verkar det vara svårt... Finns det någon lösning? Guld eller silver-ram och text. Hur kan man tänka där?
 14. Jag beställde en iPad Pro, 64GB, utan 4G. Den kostar 184kr Brutto, 123kr (33%), 92kr (50%) över tre år.
 15. En förmånsdator är att man får hyra en dator eller vad det nu kan vara genom sin arbetsplats. I detta fallet får vi hyra över tre år och sen köpa ut den. Det brukar vara ganska förmånligt för jag tror att det är så att de drar av innan skatt (men är inte helt bergis).
×
×
 • Skapa nytt...