Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orfeus

Medlem
 • Antal inlägg

  259
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Orfeus

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1976-05-22

Profil

 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  2 st. MacBook Air 13" (tidigt 2015) - en privat och en i jobbet, iPad Pro 2017, iPad Air (första generationen), Ipad Mini 2, iPhone 7
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

777 profilvisningar
 1. Tack så mycket! Det ska jag prova lite senare. 🙂
 2. Jag skulle behöva tips på ett PDF-program för att ordna en bok som jag fotade av idag med iPhonen. Idag fotade jag alltså av en bok (ca 110 sidor) och då som vanliga bilder i kameran på mobilen. Det blev lite mer än tänkt och lägger jag in bilderna direkt i en pdf, blir väl filen rätt stor. Så jag tänkte att om jag kan lägga in bilderna i en PDF, göra bilderna svart-vita och möjligen sänka kvalitén lite så filen blir hanterbar. Jag behöver också vrida en del bilder, men det går ju i vanliga förhandsvisaren. Det spelar ingen roll om det är en app i iPhonen (har en sjua) eller om det är ett program till datorn. Dock är ekonomin begränsad och har inga hundralappar att lägga upp. Så jag tänkte höra om ni har några tips? 🙂
 3. Oj, men det står både i manualen och beskrivningen att det ska gå. Och drivrutiner finns. Nu har jag inte riktigt haft tid att ta i detta, men jag har ännu inte fått igång det
 4. Tack för svar! Wifit skramlade igång till sist. Vad jag gjorde vet jag inte, men jag gissar att det hade med att jag installerade nån drivrutin en gång till. Dock har jag inte fått igång USB-adaptern än. Kanske är jobbdatorn inte en bra dator att köpa på, då jag gissar att den är inställd för att fungera med vårt kommunala närverk. Jag får göra ett försök med min andra dator, även om det var SÅ frustrerande igår och jag var såå less. Jag lägger till en bild på nätverksinställningarna. Den vill ju bara Thunderbolt eller Bluetooth och USB kommer inte upp på listan. Det borde det väl, eftersom det sitter i en USB-adapter?
 5. Jag har fått problem med mitt nätverk i datorn. Allt började med att jag köpte en Liksys nätverksdapter (USB) till min jobb-MacBook Air. Jag vet inte om det är någon specialare i nätverksinställningarna på den, som har gjort att det strular, men i varje fall fungerar ingenting nu. Wifi ligger nere och vill inte starta och jag får heller inte igång adaptern. Adaptern är ju inte så viktig på denna datorn, utan jag testade mest, men hur får jag igång Wifi't igen? Kan jag måhända ha bytt ut någon driver och kan ladda ner den ursprungliga igen? Edit: Trycker jag på Wifi-symbolen, står att maskinvaran inte är installerad
 6. Tack för svaren! Ledsen att jag svarar sent - det har varit lite hektiskt den sista tiden. Tack för klargörandet! Jo, jag kan tänka mig att Apple har varit ute i tid och lite anmärkningsvärt att utveckla program som då inte kommer att fungera. Från min horisont så investerade jag i programmet i våras (tror 650kr) och förväntar mig såklart att det ska fungera. Men jag inbillar mig att det tillslut kommer en lösning, för jag kan tänka mig hur det ser ut från utvecklarperspektiv - det är säkert många som vill ha pengar tillbaka osv. Och eftersom programmet verkar ganska enkelt i sig, är det säkert någon datorkunnig släktforskare som kan ta fram ett fungerande program. Hur som helst - så det finns ingen crossover alls att tillgå nu med 64-bitars? Exempelvis Virual machines fungerar inte heller?
 7. Tack för svaret! 🙂 Men det verkar som att få alternativ där fungerade. Virtual machine kräver en Windows licens, om jag förstod det rätt. Det blir ju rätt dyrt. Sen var det Wine och Cross over Mac. Cross over Mac bygger på Wine och fungerar inte heller med uppdateringen. Och Remote desktop bygger på att man redan har en Windows-dator igång. Så är det så att Dödsboken egentligen är skriven för Windows, men hade Wine som en översättare för Mac? Sen, borde inte Wine komma i en ny version som fungerar med Catalina?
 8. Jag köpte i våras ett släktforskningsprogram som heter Sveriges Dödsbok. Det är ett register som är programmerat i Wine. Nu med nya uppdateringen av Macen, så fungerar inte längre programmet. Det är ju lite surt eftersom det både lanserades och köptes i våras. Om det kan man säga mycket, men hur som helst - finns det någon lösning på detta? Jag kan ingenting om programmering eller ens vad Wine egentligen är, men jag tänker att det kanske finns någon plugin eller någon emulator eller nåt? Jag inbillar mig att själva programmet i sig är väldigt enkelt (det är själva registret som är grejen).
 9. Tack så mycket för era svar! 😊 Jag körde på Zeths råd och det gick vägen! Jag tog "Förbigå i nödsituation" och så fortsätter jag bara att köra på ljudlöst.
 10. Fast det vill jag att den gör. Vibration är min standardsignal 😊
 11. Men kommer den att vibrera på Stör ej (ej ljudlöst) om andra än min flickvän ringer?
 12. Men om man tar Stör ej, kommer då att telefonen vibrera?
 13. Hej! Jag har en iPhone 7 och är inte alls någon telefonmänniska - i bemärkelsen att jag inte gillar att prata så mycket i telefon. Jag brukar alltid ha min telefon på ljudlöst (rött på sidoknappen). Dels så gillar jag inte så mycket att prata i telefon, men också vill jag inte att alla runt mig ska veta att det ringer. Sen undervisar jag en hel del och då vill jag inte att det ska hålla på att ringa. MEN nu är min flickvän höggravid och naturligtvis måste det vara tydligt om just hon ringer. Hur gör jag för att ha kvar telefonen på samma inställning, men att det ringer med ljudsignal när just hon ringer? Alternativt (och kanske bättre) att hon ringer två gånger om något händer och då går det igenom med signal, annars som vanligt med vibrationssignal.
 14. Nej, de scenerna är ju rätt enkla. Men det är väl svårare med slottet Tre kronor eller Stortorget i Stockholm. Det är mycket riktigt 2,79 som jag har. Tack för tipsen om inställningarna! En fråga: Om man bygger typ en gata i en stad - bygger man varje hus i editorn försig och sen pusslar ihop det i ett större landskap eller hur går det till? Eller utökar man området i editorn på något vänster?
 15. Schyst! Riktigt snyggt! Vet du hur man gjorde dokumentären om Vasa-skeppet som gick för några år sedan? Där gjorde man bland annat miljöer ut gamla stan på 1600-talet.
×
×
 • Skapa nytt...