MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orfeus

Medlem
 • Antal inlägg

  234
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Orfeus

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1976-05-22

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook Air 13" (tidigt 2015), Macbook Pro 13" (2011, jobbdator), iPad Air (första generationen), Ipad Mini 2
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

220 profilvisningar
 1. (Edit): Det är nog löst. Det verkar som att problemet var att det var en dator, där hon inte hade loggat ut och loggat in med den nya mail-adressen och AppleIDt Hej! Min flickvän har problem med sitt AppleID. Det är så att hon har bytt efternamn, så hon har justerat sitt namn och mail-adress. Dock verkar det gamla namnet ändå finnas kvar i systemet och det känns som att båda mail-adresserna ligger och slår ut varandra. Ibland blir hon hänvisat till den nya adressen när hon loggar in och så, men oftast till den gamla. Varken hon eller jag är så vana vid systemet, så lite råd hur vi ska få bort den gamla tas tacksamt emot.
 2. Tack för tankarna! Är det annars stor skillnad på Python och Swift?
 3. Stort tack för svaret! Nu har jag bara kikat på en film om Swift Playground, men det verkar ju toppen! Ger resultat på en gång, verkar det som, samt att det är rätt spellikt. Så vi börjar nog där. Sen hade jag också på känn med Python. Så jag kanske ska utforska det lite under tiden som han grejar med Swift Playground.
 4. Hej! Min flickväns son är 12 år och jag tror att han skulle både tycka att det vore kul och passa honom riktigt bra att programmera. Själv sträcker sin mina kunskaper till Basic i Commodore 64, så jag undrar om jag kan få lite tips och råd. 1. Vilket språk ska vi rikta in oss på? Jag tänker att bra är ju om det inte är för svårt. Han är ju logisk och smart, men bra är ju om det händer lite saker redan ganska tidigt i processen. Sen vore det ju bra om språket han väljer är något han kan få användning av. Hittar han kompisar som också programmerar är det ju bra om de har samma språk. 2. Har ni några tips på hur man någorlunda enkelt kan lära sig lite grunder? Tacksam för tips!
 5. Tack för svaren! När jag tar förhandsvisning så heter det "Importera från Samsung C460" (vilket är min riktiga scanner och skrivare, som ligger på det trådlösa närverket). Någon som bara heter Importera från Scanner, hittar jag inte. Detsamma gäller VueScan. Den går direkt på min Samsung Scanner och fungerar perfekt med den. Men jag kan inte välja under Import - Källa mer än den och Arkiv. Så jag måste nog på något sätt installera något så att datorn ser skrivaren. Så hur går jag vidare med det? Jag kan inte bara trycka på plus iinarällningar för scannern kommer inte upp där.
 6. Jag köpte precis en ny begagnad scanner på Tradera. Jag ville ha en lite enklare och billig att ta med mig i väskan och som drivs med USB. Nu har jag dock problem med att få i gång den. Scannern heter CanoScan LiDE90 och är väl omkring tio år gammal. Enligt Canons hemsida finns det drivrutiner bara till Mac OS 10.8 (är daterat i augusti 2017) och jag har ju 10.13.3. https://www.canon.se/support/consumer_products/products/scanners/lide_series/canoscan_lide_90.aspx?type=drivers&language=&os=MAC OS X Är det då helkört att få igång Scannern, eller finns det andra sätt? Det kanske finns andra utvecklare som jobbare vidare med gamla drivrutiner? Eller kan man på något vänster köpa med en Windows-drivrutin? Eller finns det något annat smart sätt att få igång den? Den dyker upp under USB-enheter under äpplet, så den verkar ju kommunicera på något sätt...
 7. Toppen! Tack för alla bra svar! Då blir det nog att fortsätta med Office ändå! Och SirKnasen, det är en privat dator, även om jag ibland sneddar in på lite jobb i den. Annars har jag också en jobbdator via skolan jag jobbar på (som har Office-paketet).
 8. Hej! Jag har precis fått en faktura från Office paketet. Det är ju rätt dyrt, så jag funderar över om det egentligen är värt det. Vi jobbar lite med det på jobbet (typ dokument i Sharepoint och så - bokningslistor i Excell mm), men det kan man ju i och för sig göra i web-läsaren. Hur som helst - visst borde man väl klara sig bra med Apples program - Pages mm? Hur kompatibla är de med varandra egentligen? För man kan väl öppna och spara words-filen i Pages också? Blir det många formatfel i så fall om man jobbar mellan programmen? Eller finns det andra skäl till varför jag borde satsa på Office?
 9. Jag skulle vilja köpa en miniprojektor. En billig sak för si sådär 3-4000kr. Jag skulle vilja ha den till presentationer i mindre skala och inget avancerat. Jag snubblade över denna Optoman som är i klassen jag söker (möjligen något för dyr). Men det finns säkert fler alternativ. Har ni teknikkunniga några tankar eller tips? Vilka modeller är bra i klassen och värda att satsa på? Länk: https://www.amazon.com/Optoma-ML750-Portable-Projector-Enabled/dp/B00GGGQHG8
 10. Orfeus

  Någon ny iPad på ingång?

  Ja, då får det blir en modell från i somras. Tack för era synpunkter! Det kan jag hålla med om! Jag tycker dock att även fyran och sexan rejäla lyft, om än kanske inte revolutionerande var rätt ord. Och det har blivit ett rätt urvattnat ord. Jag tänkte mest, som jag skrev, att om det lanseras funktioner som kommer att användas mycket framöver vill jag inte sitta med gamla grejer. Särskilt inte om jag satsade på nytt ungefär samtidigt som de nya grejerna släpptes och jag kunde veta om det. Men nu känns det inte riktigt så, men det var skönt att stämma av läget med er som har bättre koll än jag.
 11. Orfeus

  Någon ny iPad på ingång?

  Tack för svaren och tankarna! Jag checkade läget nu efter gårdagens event, men inget nytt under solen på iPad-fronten. Jag fick intrycket av att det inte var så mycket nytt och fräckt med de nya modellerna av iPhone. Som jag tänkte, så om det kommer en exempelvis tryckkänslig skärm nu, kommer säker snart allt fler appar att använda sig av funktionen. Det gör kanske att en mobil utan det snart blir allt mer omodern. Särskilt i mitt fall för en padda som jag använder fler år än en telefon. Men mitt intryck är att det inte var något så revolutionerande med nya iPhone att det är värt att vänta på att samma 'finesser' kommer till ipads innan köp. Håller ni med?
 12. Orfeus

  Någon ny iPad på ingång?

  Jag är sugen på att uppdatera min iPad Air. Den har lite lite minne och så vore det kul med lite nytt. Det är ingen panik alls, men bra vore ändå i år, eftersom jag har lite pengar på företaget. Så jag tänkte höra om det även kan vara en ny padda ingång också? Det ryktas ju mycket om iPhone 8 nu med tio-års jubileum och så, och att nästa generation iPhone ska vara något alldeles extra. Så det känns ju lite fel tid att köpa en ny padda nu, innan all uppdatering med iPhone 8 kommer även till iPad...
 13. Orfeus

  Köpa begagnad 5S till 10-åring

  Tack för tipsen! Men vågar man köpa från Tradera? Jag tänker på skicket. Sen ett begagnat batteri - är det något som man behöver tänka på eller brukar de vara stabila?
 14. Orfeus

  Prisskillnad på abonnemang

  Jag har ett gammalt Tele2 kompis abonnemang. Jag betalar - jag tror 79kr (kan vara 99kr också) i månaden. Då har jag 1gb surf, men får betala för samtalen. Men med tanke på hur lite jag ringer (typ aldrig) känns det okej.
 15. Orfeus

  Köpa begagnad 5S till 10-åring

  Min flickväns son (10år) har en iPhone 5, som håller på att braka ihop. Så vi har pratat om att han är i behov av en ny och skulle vilja få tag på en iPhone 5S till ett bra pris. Han är ordningssam, men de vill ändå inte lägga några större pengar på den. Dels så att han inte ska känna att behöver hålla i den alltför hårt och dels för att skärmen känns bättre i 5an än senare (det händer att han tappar den). Sen känns storleken bättre för honom. Så nu till frågan: Hur går man tillväga för att hitta en bra iPhone 5S? Själv har jag tänkt att gå till någon affär med genomgångna begagnade. Då känns det som att den är genomgången och okej. Men hur hade ni resonerat? Är det rimligt att lägga ca.1500kr eller egentligen helst billigare om den är okej?
×