Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gages

Medlem
 • Antal inlägg

  153
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om gages

 • Medlemstitel
  Bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1990
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag har använt Steps App Pro i många år. Då är den reklamfri. Var tvungen att ominstallera appen och nu får jag reklam och uppmaning att uppgradera. Vill inte betala en gång till. Vart vänder man sig?
 2. Ja - den har fungerat perfekt både i Danmark och tidigare i Tyskland.
 3. Är på Tysklandssemester och ha Vimla abonnemang. Har full teckning på Vodafon.de men kan inte koppla upp mig. Har fungerat tidigare. Mobildata och roaming, röst o data samt data roaming är på. Vad har jag missat?
 4. Sedan uppdateringen till Mojave får jag varje kvart meddelandet "Time Machine kunde inte säkerhetskopiera". Jag har letat fram senaste ofullständiga kopian med ändelsen .inProgress och dragit den till papperskorgen. Det hjälpte inte. Numera går det inte heller tömma papperskorgen - filen är kvar i all evighet. Vad kan jag göra?
 5. Jag installerade också Sophos som hittade virusen Mal/DrodZp-A, som finns i en TimeMachine fil från igår. Enligt Sophos kan detta bara avlägsnas manuellt. När jag försöker göra det får jag följande meddelande: Åtgärden kan inte slutföras eftersom säkerhetskopieobjekt inte får ändras. Hur kan jag ta bort en fil från TM?
 6. gages

  Var finns Kontakter?

  Jag vill återställa Kontakter till en tidigare version från TimeMachine. Var kan jag hitta den filen?
 7. På senare tid får jag inte rätt på typsnitt i Chrome. Öö ser konstiga ut och även å, ä och ö krånglar i brödtext. Kör senaste Chrome. https://www.dropbox.com/s/zopslsc92tiwoy7/Sk%C3%A4rmklipp%202017-08-24%2011.22.57.jpg?dl=0
 8. Jag hittade iSkysoft som funkade på min MACBOOK PRO (RETINA, 15-INCH, MID 2014). Jag försökte att lägga det på min gamla MB Pro (Early 2011) som har CD-fack. Tyvärr fungerar inte programmet på den. Finns det någon möjlighet att köra brännaren från den "nya" Macen?
 9. Jag har hittat en tråd där du föreslog dela till DVD från iMovie. Jag har installerat iMovie och kunde dela som BIO, men DVD fanns inte som alternativ.
 10. Nu har jag testatde. Den funkar inte.. .:-(
 11. Jag följde Mattiasgbg-s förslag och brändr med gratisprogrammet Burn.
 12. Stort tack för tipset! Har du något förslag på DVD-konverterare?
 13. Jag tänkte lägga ett antal jpg-bilder på en CD-skiva som ska spelas upp under en bussresa som underhållning. Bilderna ska visas kanske i 1o sek. Bussen kan visa DVD-skivor med filmer. Vad bör jag tänka på? Kan tyvärr inte testa i förväg om det fungerar.
 14. Nu har jag märkt mailen som skräppost i SpamSieve och det tycks fungera. De hamnar i skräpmaillådan.
 15. Igår kväll dök ett nytt problem upp. Från min ena mailadress skickades ett skumt mail till min andra mailadress av någon. Tidigare kunde man högerklicka på mailadressen för att konstatera att det låg en helt annan adress bakom, men här syns inget konstigt. Jag har testat datorn för mailware utan att hitta något. Har även SpamSieve som är mycket effektiv. Problemet är att jag inte kan markera breven som spam eftersom de kommer från mig och är adresserade till mig. Hur gör de? Vad kan jag göra?
×
×
 • Skapa nytt...