Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

LaStrega

Medlem
 • Antal inlägg

  197
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om LaStrega

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1986-05-23

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.miri.se

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Där min bil finns.
 • Intressen
  Största intresset är absolut foto! Kolla in www.miri.se! :D

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Macbook Pro 2,4 Ghz Intel core 2 duo, samt en iBook G4 1,2 GHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. FNAC? Aldrig sett.. Fast jag har i och för sig inte hållt utkik heller Fast jag sprang på grannen på campingen för en stund sedan och nämnde detta, och han sa att han vet vart det finns en riktig apple-butik i Barca! Så nu är bara frågan, gäller världsgarantin oavsett vart jag köper?
 2. Sådär ja! Nu har de släppt uppdaterade mbp, så det är dags för mig att köpa! Men, nu har jag nya frågor om det.. Vad jag kan se så har jag två alternativ; Nr 1: Beställa en mbp från spanska apple store hit till campingen där jag bor. MEN, om jag förstått rätt så kan det ta upp till två veckor extra i leveranstid, bara för att leveransadressen inte blir samma som på mitt visakort. Och det är ju inte så kul. =/ Nr 2: Åka till någon butik i Barcelona och hoppas på att de har engelsktalande personal så jag kan förklara att jag vill ha en med engelskt tangentbord och allt. Men, om jag nu köper en i Barca, på t.ex El Corte Inglés (Stort varuhus, och enda stället som jag vet har mac), gäller garantin fortfarande överallt då? Eller är det bara världsgaranti om jag köper genom apple store? Vet någon om det finns någon renodlad apple-butik i Barcelona? Har försökt hitta på nätet men jag kan inte spanska så det är inte helt enkelt... Tacksam för lite råd igen..
 3. Lånar lite plats i denna tråden.. hoppas det är ok! Jag ska oxå köpa mig en sprillans ny mbp nu, och undrar vilka minnen det är man ska ha? Förstår jag rätt så funkar t.ex dessa? "Kingston KVR667D2S5/2G 2048MB SO-DIMM DDR2 PC2-5300 667MHz CL5" Vilket märke bör man köpa? Har datorbutiken.com bäst priser? (jag befinner mig i barcelona i skrivande stund. Är det billigare att köpa här? Vet någon var?) Tacksam för lite hjälp! Jobbigt om jag skulle köpa fel minnen...
 4. Jag hade tidigare en mbp 2,16GHz, 120 gb hd, 2 gb ram. Köpt i början av 2007 den oxå. I november så råkade jag pajja den (spillde vatten i den..), och apple-verkstaden värderade den till ca 13.000 om den inte hade fått vattenskadan. Så din... ptja, 12 000 kanske? (Jag vet dock inte vad jag pratar om, men det är min gissning )
 5. Japp! Det är hur mysko som helst.. Har testat att ta samma bilder och lägga upp pa en iWebsida gjord i min dator, och sedan öppna den i hans dator, och da är bilderna ljusare jämfört med samma bilder, pa sidan gjord pa hans dator. Sa det maste vara iWeb i hans dator som strular till det pa nagot satt. Men jag förstar verkligen inte hur eller varför. Vi kör ju samma system, samma programversioner, samma bilder osv osv... Men, vi kom fram till att jag gör hans hemsida pa min dator i stället, sa far jag väl hjälpa honom när den ska uppdateras och sa. Sa jag maste inte fa en lösning pa detta just nu. Fast det vore fortfarande intressant att fa veta hur det kan bli sahar... (Ursäkta att jag saknar det där a:et med ring över, skriver pa en tysk mbp.... )
 6. Har tidigare gjort en hemsida till mig själv i iWeb (www.miri.se .. ), inga problem alls. Bilderna ser likadana ut i både photoshop, iWeb och firefox. Och denna sidan har jag gjort på en iBook med leopard och iLife 08. Nu så har jag hjälpt en vän att göra en hemsida på hans macbook pro med Tiger och iLife 08. Och här så ändras bilderna så fort de kommer in i iWeb! De blir mörkare, ändrar färg osv. Bilderna är sparade i srgb på både hans och min dator. Och jag har självklart bockat ur "optimize photos on import" på båda datorerna. Har letat och letat efter något annat som skulle kunna påverka bilderna men hittar inget. Och att bara låta dem vara funkar inte då det är hans fotograf-portfolio det handlar om... Hjälp?
 7. Uppdaterade iPod och iPhone. *snyft*
 8. Tack så mycket! Nu vet jag hur jag ska göra! Verkar ju inte vara några större nackdelar med att köpa en här med engelskt tangentbord så det får nog bli så. En följdfråga. Finns det någon statisitk på vilken tid på dygnet de brukar släppa nya macar? Är ju tisdag idag så jag sitter ju och håller tummarna... väldigt otåligt haha
 9. Tack för svar! Låter kanon ju! =) Men, om man nu ska ändra språket på tangenterna, var gör man det? Kan inte hitta något om det.
 10. Jag kommer köpa en ny macbook pro så fort de släpper nya modeller, men har ett litet bekymmer. Det är så att jag bor i spanien just nu, och kommer nog stanna ett tag. Så jag antar att jag får stå ut med att köpa en med engelskt tangentbord. Men, hur blir det att skriva å, ä, ö, på det? Kan man programmera om det? Och om jag inte programmerar om det, går det att hålla mitt bluetooth-tangentbord svenskt? Testade mitt svenska lösa tangentbord lite snabbt på en väns tyska mpb, och då ändrades det ju så det blev tyska tecken osv, men det går kanske att styra? Eller, brukar det kunna gå att flirta lite med personalen i nån affär så de fixar fram en svensk..? Hur blir det med garantin om jag köper en i spanien? (och tvärtom, om jag nu får tag i en svensk, kan man få hjälp på garantin i spanien då om något händer?) En annan möjlighet.. Min mor kommer och hälsar på om ca 2 veckor. OM de nu släpper nya mbp i morgon, hinner hon köpa en inom två veckor då? Hur lång leveranstid brukar det vara på nya macar? Många funderingar.. tacksam för lite hjälp och råd här..
 11. Jo det är sant.. men vad är det för delar egentligen? Keyboard är väl tangentbord? Utöver det så har jag inte en aning. Detta exemplaret köpte jag begagnat i somras.. Fast det är klart, nästa säljare kanske inte är lika ärlig. Men mycket hänger ju på vad min trasiga dator är värd. om jag skulle sälja den i befintligt skick nu. Handlar det om hundralappar eller tusenlappar? Om jag t.ex skulle få 4000:- för den, så skulle jag ju ha 16000 nästan, tillsammans med pengarna från försäkringen. Då är det ju bättre att lägga till lite och köpa en ny. Är den bara värd 300:- så är det ju bättre att behålla den (om jag nu inte ska laga den), för den funkar ju faktiskt.. kan ju ha den som extradator.. eller prydnad.
 12. Frågan är inte om jag ska ta emot pengarna eller inte. De sätter in de 11.600 på mitt konto nästa vecka, som jag sa.. Frågan är, vad kan jag få för min trasiga mbp om jag säljer den? Hade ni sålt den gamla och köpt en annan begagnad, eller hade ni gett pengarna till verkstan och fått den gamla lagad?
 13. Nu har jag varit utan min älskade mbp i en månad. Den har varit på verkstad, och de konstaterade att följande behöver bytas: 922-7909, Top Case 1 385 kr 661-4229, Logic Board 7 740 kr 922-7908, Keyboard 445 kr 922-7911, DC/IN board 473 kr 12A, Arbetskostnad 1 925 kr (ca 2,5 timmar á 770 kr/h) Total kostnad: 11 043 kr Försäkringsbolaget säger detta: Marknadsvärde 13 125 kr Självrisk - 1 500 kr Ersättning 11 626 kr Så de sätter in 11 626:- åt mig.. Antingen kan jag betala verkstan och få den lagad, eller så kan jag försöka sälja datorn som reservdelsdator, och köpa en begagnad någonstans.. Vad tycker ni? Det borde gå att laga datorn billigare än sådär om man kan oxå.. eller? Någon som vet vad jag skulle kunna få för den om jag säljer den? Den lever ju... bara att den inte beter sig riktigt som den bör. Häll aldrig vatten i era datorer..
 14. Jag startade datorn nu på morgonen. Först så gick det ganska bra. Kunde lyssna på musik, starta upp webläsare osv. Men så märkte jag rätt snart att den var knepig. Markerade fält konstigt och så. Och om jag klickade på någonting i webläsaren så kom allt upp i nya fönster hela tiden. Startade om datorn i hopp om att det skulle lösa något. Då kom det upp en ruta om "Safe boot", där jag skulle skriva in datorns lösenord för att få logga in. Har testat att starta om flera gånger till, men det blir bara samma, så det går inte att starta den i "normalt läge". Efter det så funkar inte internet, går inte att lyssna på musik. Jag kopplade in en extern hårddisk för att ta backup på några filer. Skapade några mappar, och när jag sedan skapade och döpte den sista så döptes alla de nya mapparna om till det senaste namnet, och innehållet försvann i allihopa. Har kontrollerat disken i skivverktyg, men inget fel hittades där. Startade upp datorn i enanvändarläge eller vad det heter, och tänkte köra applejack, men det går inte för jag kan bara skriva in stora bokstäver i det läget av någon anledning, och då fungerar det inte att skriva in kommandon. Och nu så har jag gett upp och stängt av datorn igen.. Finns det någonting jag kan göra? Pratade med försäkringsbolaget och verkstad, men det kommer ta minst en vecka bara att få veta vad felet är, och sedan tar det några veckor till att få saker och ting fixade. Och jag ska ju lämna landet idag! Eller det var tänkt så.. Men det blir väl tidigast i morgon antar jag. Det lutar åt att köpa en gammal 1,2 ghz ibook av en vän så jag överlever tills vidare.. så får pappa ordna med min dator så den blir hel igen.. om ni nu inte har några dundertips? *snyftar*
 15. Har inte kunnat låna någon dator igen förens nu så svaret fick dröja.. Men tack så jättemycket för alla råd! Har gjort som så att jag stallt datorn på högkant bredvid en fläkt som blåser varmluft på den. I morgon förmiddag så har den ju stått varmt i 2 dygn.. kan jag starta och testa den då tror ni? Grejen är att jag ska resa iväg och lämna landet i morgon, och kommer vara borta några månader. Så jag vill ju helst veta om datorn fungerar innan jag tar med den ut på resan... men jag startar den inte om det kan riskera något såklart.. Som tur är så tog jag backup på allting senast i förrgår, och jag har drulleförsäkring med så det vore väl inte katastrof.... men jobbigt om den inte funkar med tanke på att jag ska resa iväg. *nervös* Hur testar jag den sen när jag väl ska göra det föresten? Hur märker man om någonting är knas?
×
×
 • Skapa nytt...