Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

WhosOne

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om WhosOne

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Plats
  Gbg

Macanvändare

 • Appleprylar
  iMac, iPad, iPhone, Macbook pro
 1. Tror att jag har löst allt nu. så här gick det till. Jag rensade båda hårdiskarna på precis allt och formaterade båda hårdiskarna till Mac OS Extended (Journaled). Gick in på internet rercovery. och installerade original osx på ssd som fanns på datorn när jag köpte den som va moutainLion. efter det så boot jag en usb med high sierra och installerade. Allt funkar bra men efter andra stor uppdateringen till high sierra så hängde det sig och den hittar inte ssd och bootade jag med usb så kom jag bara till en ruta där osx ville att jag skulle connecta musen och skrivbordet.. vilket inte gick. efter några omstarter testade jag att hålla inne shift vid start. då startade den och fortsatte installationen. efter detta så verkar som allt funkar. Hoppas detta är till hjälp till någon som har samma eller liknande problem. tnx alla för hjälpen.
 2. Haha vet inte. jag tycker det är lite krångligt att sätta tillbaka en kabel som mantar loss som ska sättas tillbaka. sen undrar jag bara varför det inte funkar för att jag är intresserad. men ingen verkar ju ha något bra svar på det. så det lutar ju att byta plats. vet du om måste man skruva loss båda och flytta eller kan man byta kablar bara?
 3. Ok. Men då har du inte installerat som mig eftersom dina ssd inte sitter till den optiska sata platsen. Funderar på om jag ska skaffa en kabel och sätta in ssd i sata 2 platsen istället. tyckte det va rätt pilligt med en kabel tillskärmen när man öppnar iMac så det känns sådär roligt att öppna igen. vet du vilken kabel jag ska ha isåfall?
 4. Har du operativ systemet på ssd till den optiska enheten? och original hårdisken som spar hårddisk?
 5. Ja det är ju en möjlighet men då förlorar jag 1 tb i plats. varför skulle det inte funka att ha ssd i den optiska sata . och ha kvar den gamla långsamma hårdisken på samma plats som spara hårddisk eller göra en fusion disk av båda.
 6. Det är stor skillnad. en ssd är minns 5-10 gånger snabbare. så om min bara skulle vara 3 gånger snabbare så är det rätt ok.
 7. Lösningen dom hade var. Optical SuperDrive Caddy Tray Adapter. Är det någon skillnad på denna eller den jag köpte?
 8. Hej. Jag har installerat en ssd siemens 860 evo i optical drive med hjälp av denna https://www.kjell.com/se/produkter/dator/datortillbehor/harddiskkabinett/harddiskadapter-for-cddvd-uttag-hojd-95-mm-p61075 i min Imac 2011. Jag bytte inga kablar utan använde dom som va till dvd och värme sensorn satte jag på min ssd. Sen installerade jag nytt osx high sierra på ssd och tog bort det förra os x som var på original hårdisken. Allt funkar bra. Men efter någon timme så kommer paraplyet upp och jag måste starta om. då hittar den inte ssd. Jag startar om igen och då hittar den plötsligt ssd igen. Och så där har det fortsatt i bland hittar den ssd och ibland inte. när jag väll kommer in så brukar kan jag kunna använda den många timmar utan att det händer något men om jag sätter skärmen i vila så försvinner ssd igen. Jag har ställt in ssd inte ska gå i vila genom terminalen och satt på trim support. Vad är det som är problemet? någon som vet?. /Manne
×
×
 • Skapa nytt...