Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jane Doe

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Jane Doe

 • Medlemstitel
  På gång
 1. Låter inte så bra att göra. Sen är telefonen väldigt ny så knappast något ludd. Bär den inte i fickor med risk för ludd och är väldigt pedant. Aldrig haft problem med ludd i andra kontakter heller.
 2. Tack för svar. Tog kontakt med Apples support som hänvisat mig till en verkstad, så ska ta kontakt med dem. De ville utesluta att det inte är lightning-porten, men troligtvis är det som ni skriver, fel på hörlurarna.
 3. Jag har nya iPhone SE och har börjat använda de medföljande EarPods utan framgång. Den högra snäckan har konstanta störningar, den verkar påverkad av hur sladden rör sig. Både under telefonsamtal och om jag lyssnar på Spotify eller YouTube. Är detta verkligen normalt? Haft EarPods tidigare och har inget minne av detta. Har haft många andra hörlurar till andra telefoner också utan dessa störningar Riktigt irriterande då de inte går att använda på grund av det, och det är inte så att jag kan plugga in andra hörlurar jag har hemma då alla har 3,5mm uttaget.
 4. Det finns många påståenden om hur man ska sköta ett batteri för att öka livslängden. Min far har länge påstått att laddaren ska kopplas ur alltså låta datorn gå på batteridrift. Jag läste dock nyligen en kommentar på YouTube som menade tvärtom, att battericyklerna blir färre och att datorn kan prestera bättre när den är ansluten till laddaren. Någon som vet vad som stämmer?
 5. Skulle kollat banken innan jag skrev. 😅 Nu står beloppet som reserverat (det gjorde det inte tidigare). Så det hjälpte att jag utökade till Norden och Europa på regionspärren. Skönt! Så allt löst. Tråden kanske kan vara till hjälp för någon annan ändå. 😊
 6. Jag vet inte vilken kategori jag ska lägga detta i men valde iPhone då det är en sådan jag försöker beställa. Betalar med Visa men fick nyss ett sms om att Apple inte kunde behandla betalningen, ombads kontakta min kortutfärdare. Blir att jag kontaktar min bank och frågar, men undrar om ni har något tips på vad som kan ha gått fel? Det finns tillräckligt med pengar på kortet och för uttagsgränsen för Internetköp. Det enda jag kunde komma på var att jag endast tillåter köp inom Sverige, kanske Apple Store drar pengarna ifrån ett annat land? Så jag utökade till Norden och Europa, behöver jag välja Nord- och Sydamerika också? Andra tips? Har använd kortet hur många gånger som helst både inom och utanför Sverige (men har då behövt anpassa regionspärren).
 7. Lite dumma frågor här kanske men... Om datorskärmen har inbyggda högtalare, vilka högtalare är det då som används? De i Mac mini eller skärmens? Om jag kopplar externa högtalare till Mac mini och skärmen har inbyggda, blir det då högtalarnas? Någon som vet vilken effekt Mac mini har på sina inbyggda högtalare? Funderar på om de är bättre eller sämre än de inbyggda i skärmen (3 W x 2).
 8. Ja, jag såg det. Lite kul att det togs upp just nu, redan bestämt mig nu dock. 😊
 9. Behöver inte i7 processor eller 16 GB RAM. 🙂 Förhandsbokat ett tangentbord. Så fort den är på väg så lägger jag en beställning på Mac mini, skärm och allt. Undrar dock en sak. Ska jag koppla Mac mini till skärmen via DisplayPort eller HDMI? Skärmen har 4K upplösning i 60Hz på 27-tum och erbjuder både HDMI 2.0 och DisplayPort 1.2.
 10. Nej, för filmtittande är det inte fel. Fast om man som jag främst använder den som dator men bara vill ha möjlighet att kolla på film så är datorskärm bättre (om man inte kan/vill köra både och förstås). Alltså man kan ju kolla på film på allt med skärm, men det är ju klart trevligare med större skärm. Rätt dator är https://support.apple.com/kb/SP782?locale=sv_SE Så koppla högtalare till Mac mini och hörlurar till skärmen? Låter vettigt. Skulle kännas konstigt att koppla hörlurarna till Mac mini faktiskt även om det går. Oklart varför du skulle välja HDMI dock. Vad jag har förstått är DisplayPort bäst. Tänkte köra med USB-C till DisplayPort kabel. HDMI vore kanske logiskt till en TV-skärm dock, vet inte om TV-skärmar har DisplayPort ens.
 11. Det är inte min plan heller. Jag ska tvärtom använda datorskärmen som TV-skärm, helt rimligt tycker jag som främst använder en dator. Spelar det någon roll om jag kopplar högtalarna till Mac mini eller till datorskärmen? Båda har ju hörlursuttag.
 12. Datorskärm har hörlursutgång utöver DP, HDMI och USB.
 13. Det är ingen TV jag ska ansluta till utan en datorskärm. Är det att föredra att ansluta högtalare till skärmen istället för Mac mini? Mac mini kommer att ansluta till skärmen via DisplayPort. Det blir basmodellen av Mac mini 2018 fast med större SSD från i år. Det är som sagt ingen TV utan en datorskärm. Tänkte inte på att detta kunde misstolkas. Skärmen är främst en datorskärm men jag har valt att satsa på en lite större (27-tum) så att den även kan fungera för att streama film och serier. Har faktiskt funderat på att köpa en TV-skärm på 32- eller 43-tum, men jag är rädd för att det inte funkar lika som en datorskärm. En datorskärm större än 27-tum blir tyvärr för dyrt för mig. TV-apparaterna är av någon anledning billigare. Hört att man bland annat ska titta efter Chroma 4:4:4 och 60Hz, men känner att jag har för många frågetecken. Sen input lag, nu spelar jag inga spel men det kanske har betydelse ändå.
 14. Tack för länkarna och tipset, ska kika på den. 🙂
 15. Jag tänkte köpa ett par externa högtalare till Mac mini men har noll koll på högtalare. Jag har inga höga krav mer än att det ska vara ganska bra/hög volym då dessa främst kommer att användas för att se film/serier på datorn på lite avstånd. Hört att inbyggda högtalaren i Mac mini inte ska vara så bra, osäker på om de menar ljudkvalitén eller ljudvolymen? Har aldrig haft externa högtalare till en vanlig TV (och vi har inte haft dyra TV-apparater) så kraven är inte så höga. Bara jag hör. När jag sitter vid datorn och arbetar blir det ändå hörlurar snarare än högtalare, så dessa är främst för avstånd. Vad är det man ska kolla efter? Vad bör de ha för anslutning? Budget max 1000 kr men gärna närmare 500 kr. Kikade på dessa men osäker om de passar Mac mini eller syftet (står RCA anslutning, vet inte ens vad RCA är...) https://www.inet.se/produkt/6307284/edifier-r980t
×
×
 • Skapa nytt...