Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rymdbörje

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Rymdbörje

 • Medlemstitel
  Nykomling
 1. Jo, det fungerar, tack! Jag kan alltså hitta bilden via .xmp-filen som heter samma sak men med annan filändelse (får ju ingen preview då, så har jag t.ex. 30 filer så får man prova sig fram till den rätta). Detta är inte perfekt, men fungerar hjälpligt. Jag kan tycka att det vore en enkel sak för Finder att associera .xmp-filen med bilden och lista även den. Det är ju väldigt vanligt tydligen med s.k. sidecar, alltså separata xmp-filer till bilder. Vissa rekommenderar att ha det så, men jag måste nog i fortsättningen försöka bädda in dem.
 2. ok. Detta är metadata som jag lagt till via Adobe Bridge. Kanske fanns det ett alternativ att bädda in som jag missade. Då vet jag i alla fall att jag eventuellt måste göra om det. Stort tack!
 3. Jag har en bunt bilder i rawformatet .NEF på en server. Bilderna har meta-taggar. När jag använder finder för att söka efter bilder får jag bara upp .xmp-filen, alltså den innehållsfil som tillhör själva bilden. Jag undrar hur jag gör för att även få själva bilderna i min sökning. Visst. I xmp-filen ser jag var bilden ligger, så jag kan ju hitta den, men det skulle underlätta om jag fick upp bilderna.
×
×
 • Skapa nytt...