Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Farbror Gul

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Farbror Gul

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nu vill jag ju egentligen inte hälla bensin på elden, men för att klargöra vad min fråga var: "Finns det någon möjlighet att hindra Apple från att stjäla datatrafik och lagringsutrymme från mig?" Om jag ville ha hjälp att ta ställning till vikten av att installera uppdateringar och att bedöma risken för eventuellt medföljande krångel (min telefon är i första hand ett arbetsredskap, inte en leksak som jag lattjar med, så tid och tålamod att laga sånt som redan fungerade är begränsat) så hade jag ställt den frågan. Så till min poäng: Jag förstår också synpunkten om vikten av uppdateringar. Men jag förstår inte hur den är relevant i en tråd där jag efterfrågar en lösning på en övergreppsproblematik. Men tack till Alix! Det är såna som du som gör att man ens orkar ställa en fråga på tekniska forum.
 2. Om du väljer att uppdatera till iOS 13 (= 200 KB säkerhetsuppdateringar plus 2,2 GB bjäfs och tingeltangel) är såklart ditt val. Men jag förbehåller mig rätten att bestämma över min uppkoppling och lagringsutrymmet på min telefon. Apple får inte parkera i mitt garage, inte sälja mina böcker, inte använda min internetuppkoppling och inte lagra saker på min telefon som jag inte vill ha där. Många techföretag är ju inne på spåret att ta kontrollen över konsumenternas val. Ta Microsoft tex, som tvångsomstartar datorer - även om du är inloggad på den och sitter och arbetar eller om det är en server där du kör tjänster. Apple är också inne på det där spåret. Det är en utveckling jag avskyr och vägrar att medverka till.
 3. Men det är ju strålande! Stort tack för det. Irriterande att man måste ta till ”hack” för att slippa bli tvångsmatad, men huvudsaken att det löser sig.
 4. Jag har en iPhone 7 som kör iOS 12.4.1 och jag är alldeles nöjd med det. Därför har jag för länge sedan stängt av automatiska uppdateringar. Trots detta fortsätter Apple att köra ned en uppdatering till iOS 13 till min telefon. Eftersom jag har ont om utrymme på telefonen raderar jag uppdateringen gång på gång, men Apple fortsätter att köra ned den i halsen på mig och stjäl både datatrafik och lagringsutrymme från mig. Nu har den tvingats hem sex gånger och mitt tålamod med Apples fasoner börjar tryta. Går det inte att välja bort automatiska uppdateringar? Är det något jag har missat eller missuppfattat? Finns det något knep för att stoppa detta ofog?
×
×
 • Skapa nytt...