Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hippocampus

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Hippocampus

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Aha, så du använder bildström som backup till din dator, inte bara ”i molnet”.
 2. Det låter ganska optimalt i min mening. Bildström hade jag inte koll på men aktiverade direkt, tack för tips! Men då använder du alltså bara Bildström där bilderna lagras i 30 dagar, men har inte iCloud-bilder aktiverat? Dvs betalar inte för den tjänsten? Hur slår du ihop det med Google foto var tredje månad menar du? Eftersom det bara lagras 1 månad i bildström?
 3. Ja just det, viktig poäng. Men i och med att man optimerar för utrymme så kanske man inte behöver ta bort bilderna på telefonen heller. Men jag kanske behåller min betalning av Google foto och nöjer mig med det samt två externa hårddiskar. Så bör jag våga radera både mobil- och datorbilder.
 4. TACK! för tipset om Bildinsamling. Jag hade ingen aning om att det fanns på hårddisken. Det hjälpte mig föra över från iPhone till extern utan problem! Och bra att höra hur du löst det med iCPL. Det låter väldigt smidigt, då behöver du inte tänka på det utan kommer alltid ha utrymme och säkerhetskopiera regelbundet. I nuläget betalar jag för Google foto men fundera på om jag borde betala för iCloud istället, så kan jag köra som du - och även använda Google fotos gratislagring, komprimerat men som ännu en backup ifall det skulle krisa. Tål att funderas på i alla fall. Tack!
 5. Yes, jag tänker så också. En kombination. Ska bara få det att fungera med mina externa diskar så att jag kan radera mobil och datorns hårddisk. Men problemet med Google foto blir ju då videor som ofta är större än 5 MB eller vilken storlek filerna nu komprimeras till.
 6. Jo naturligtvis ska det - och har - fungerat, men nu laggar det varje gång jag öppnar. Förmodligen då min dators hårddisk är full och då jag har ett gammalt operativsystem. Låter som att du har hittat ett bra system, imponerande att du orkar rotera mellan olika platser.
 7. Hej! Det finns få andra saker som ger mig lika mycket stresspåslag nu som det faktum att min iPhones lagringsutrymme är fullt (64gb, varav 50gb utgörs av bilder) samtidigt som min MacBook Air (årsmodell 2013, 128 GB) är full (50 % pga bilder, ca 50 % sk ”övrigt utrymme”). För att jag ska våga rensa iPhonen vill jag ha en tillförlitlig backup. Jag använder Google foto (betalar för 100 GB idag) men tycker att filerna verkar komprimeras och skulle vilja bibehålla kvaliteten om möjlighet. Det riskerar att bli ett kostsamt sätt om jag ska överföra alla bilder jag har från olika ställen dit. Jag har även lekt med tanken att köpa en PC med 2 TB hårddisk enbart för att förvara bilder där men frågan är om det ska behövas och om det egentligen löser mitt problem. Jag skulle önska ytterligare ett tillförlitligt sätt att säkerhetskopiera bilder. Datorns hårddisk är alltså inget alternativ. Däremot har jag två externa hårddiskar (en Seagate och en Maxtor) - men jag lyckas inte flytta över bilderna från iPhonen till extern hårddisk direkt genom min Mac. Jag har ett gammalt operativsystem 10.8.5 (OS mountain lion) och har alltså för tillfället inte plats att uppdatera till nya Mojave. Därför kör jag inte Bilder utan fortfarande iPhoto. Det laggar när jag försöker hitta sätt att exportera filerna i iPhoto till den externa hårddisken. iTunes hittar visserligen min iPhone när jag pluggar in den men inte bilderna däri utan bara röstmemo mm. Jag har inte plats att installera ett program som kan hjälpa mig förenkla överflyttning till extern hårddisk, tex dr.fone. En fråga jag har är alltså om det finns någon möjlig lösning på detta (från iPhone till extern hårddisk trots full datorhårddisk)? Eller om det finns något sätt att frigöra en sisådär 20 GB från övrigt utrymme på sin mac för att kunna uppdatera operativsystemet? (Jag ogillar dessutom systemet att spara hela iPhotobiblioteket då det blir rörigt att ha flera olika versioner att bläddra emellan. Samt att det gör en beroende av en fungerande Macdator för resten av livet. Jag föredrar det gamla sättet med att spara fil för fil. Eller som i Google foto där allt ryms i samma program) Slutligen önskar jag inspiration - hur löser ni som också tar mycket foton lagring av bilder på ett sätt som gör att ni är bekväma med att radera bilderna på er mobil såväl som på er dator? Tacksam för all input! Ursäkta det långa inlägget, men jag behövde få ur mig lite frustration då jag känner mig låst i situationen! /Hanna
×
×
 • Skapa nytt...