Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HDoolittle

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om HDoolittle

 • Medlemstitel
  Nykomling
 1. Många tack. Problemet hade att göra med att det fanns enskilda stycken som inte hade samma radavstånd, så snart det fixades lade sig sista raden på sidan mot baslinjen.
 2. Det finns p:n i några av de rader där problemet uppstår (bl.a. i exemplet ovan), men InDesign verkar kunna hantera det vissa gånger utan att detta irriterande svävande ovanför baslinjen uppstår. Man kan använda sig av en funktion som heter baslinjeförskjutning men där justeras endast slutraden, så att det blir gluggigt, jag skulle vilja att hela sidan kunde anpassas proportionerligt så att det ser jämnt ut.
 3. Det stämmer att det finns hängande bokstäver på de raderna. Hur ställer jag in detta?
 4. Nej. Ändringar där påverkar heller inte problemet. Bifogar en bild av hur det ser ut. Jag vill alltså att raden ska ligga an mot baslinjen.
 5. Jag arbetar med en bokinlaga i InDesign där texten inte fyller satsytan ända ut i den nedre marginalen på några av sidorna i dokumentet. Det uppstår ett utrymme på ca en rad som bara är blank och inte kan fyllas med något. Ser inte snyggt ut när inte de nedersta raderna linjerar i ett uppslag. Vad beror det på och vad kan man göra åt det?
×
×
 • Skapa nytt...