Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oteknisk

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Oteknisk

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Till skillnad från annars föreslår inte nyckelringen ett nytt när jag vill byta lösenord till Apple-ID. Och hittar jag på ett eget och lägger till detta manuellt i iPhone vägrar det synkas till min Mac. Vad gör jag fel?
 2. Tack för all hjälp! Pratat med Apple-supporten nu. Tydligen flera som haft problem sedan uppdateringen till OS Catalina. Avhjälptes genom att uppdatera iMovie.
 3. Ok, nu hittade jag en. Jag sökte med Spotlight och hittade en "Filmer"-mapp som ev kan ha legat i iCloud. Den innehåller tex "iMovie-biblioteket" och en mapp som heter "Motion templates". Nu har jag flyttat den både till Skrivbordet och sedan till min användarmapp och jag får fortfarande samma dialogruta om otillräckligt skivutrymme.
 4. Hade jag hittat en fil som hette "Movies" hade jag fattat att det kanske var den. Jag har varken en "Filmer"- eller "Movies"-mapp.
 5. Det finns ingen "Filmer"-mapp. Datorn är som sagt helt ny. Kan jag skapa en ny? Om jag skapar en ny, hur talar jag om för iMovie att den ska placera nya projekt just den?
 6. Jag har aldrig fått frågan var jag vill spara mina projekt och inte ändrat något, hur ändrar jag målplats?
 7. Förutsättningen för att ens skapa ett projekt är ju att man kan importera bilder och filmer till bläddraren som man sedan kan dra till tidslinjen och börja bygga sin film. Dialogrutan om otillräckligt skivutrymme kommer ju redan när jag försöker att importera bilder för att kunna börja. Och jag har provat att importera både från skrivbordet, en mapp eller direkt från bilder.
 8. Datorn är en vecka gammal... 160 GB ledigt.
 9. Hej! Oavsett om jag försöker lägga till en bild, en film eller ett ljudspår från bläddraren uppe till vänster till tidslinjen kommer det upp en dialogruta som säger "Otillräckligt skivutrymme, målplatsen har inte tillräckligt mycket ledigt skivutrymme. Välj en annan plats eller frigör utrymme" Vad är fel?
 10. Jag använder iPhone nyckelring. När jag byter lösenord på en webbplats och använder det som iPhone föreslår sparas det inte i nyckelringen utan nästa gång jag loggar in föreslås det gamla lösenordet. Vad gör jag fel?
 11. Hjälp innan jag tappar det på WeekCal. Använder WeekCal som kalender-app på en iPhone X. Jag önskar dela vissa, men inte alla, aktiviteter med min partner som också använder WeekCal. När jag lägger in en ny aktivitet får jag, i nederkant av sidan, möjlighet att välja en av flera kalendrar, tex ”Fritid”, ”Arbete” osv. Se bifogad skärmdump. Någon av dessa dyker automatiskt upp i min partners app medan andra endast är synliga i min egen.. 1. Hur väljer jag själv vilka av dessa kalendrar (eller snarare dess aktiviteter) som även visas min partners app? Öndkvärt hade ju varit att tex aktiviteter som klassificeras som ”fritid” och ”viktigt” delades medan ”Arbete” bara kan ses av mig själv. När jag lägger in en ny aktivitet och kallar denna för ”fritid” blir den grön i min app men röd i min partners. 2. Hur bibehåller jag formateringen när aktiviteterna delas? Mycket tacksam för lättbegripligt svar!
×
×
 • Skapa nytt...