MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

aasjo

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om aasjo

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för goda råd. Säker omstart gick ej att genomföra trots två försök. Fastnade i slutfasen och väntade minst 30 min. Tog hjälp av ap.suport. Tog bort tre objekt i startmenyn, kunde fortsätta backupen där den pausats och nu under natten är nästan hälften klart. Kopplade även in hårddisken direkt i datorn, tog bort alla andra enheter ( mellanhubben var en USB-3). När säkerhetskopian är klar skall jag ge mig på att återställa datorn till fabriksläge och återskapa säkerkerhetskopian. Något sjukt är det och hoppas att det gårbra.
 2. Började med att ansluta hd direkt till datornsUSB-3 utgång. Det gick långsamt även där. Kopplade sedan in mig i kedjan med den misstänkta USB-2 hubben. Nu efter snart ett dygn har överföringen nått 125 Gb av 783 Gb. Förstår att det tar sin tidatt bygga upp den första backupen, men den här takten verkar orimlig. Vet någon om jag pausar/avbryter, bygger nästa start på den nivå jag nått eller börjar om från början. Frågar om jag av skall pausa och koppla om anslutningen.
 3. Mina tidigare säkerhetskopieringar via Time Machine finns på en hårddisk som är 10 år gammal och börjar kännas osäker. Har nu en ny större och har öppnat ™ för ny säkerhetsuppdatering. Det är ca 700 Gb som skall över och det går väldigt långsamt. Ca 50 Gb på ett dygn. Dator: iMac sen 2013, 2,7 GHz Intel Core i5, 8 GB 1600 MHz DDR3, den har USB 3 enligt appleinfo. (bild). Hårddisken - Seagate - skall klara en överföringshastighet upp till 5 Gbit/sek. Jag har kanske gjort misstaget att ansluta den över en hub som möjligen bromsar hastigheten. I systemrapporten ligger hårddisken under en USB3.0 -hub. Hårddisken syns även längre ner i kedjan under en USB-2 hub (äldre VIA.labs) med endast 480 Mbit/sek. Jag har även en Thunderboltport med en äldre adapter som jag troligen haft för FireWire-anslutning. Den skall klara upp till 10 Gbit/sek ×2. Här passar inte anslutningen till hårddisken som har en vanlig USB-kontakt. Är överföringshastigheten normal. Uppskattar att det kommer att ta en vecka? Skall jag skaffa lämplig anslutning till Thunderbolt för snabbare överföring och klarar hårddisken att tanka ner via Thunderbolt? Tacksam för råd.
 4. aasjo

  Separat hårddisk

  Tack för rådet. Ljud och strömåtgång betyder inte så mycket för mig. SSD har andra volymer ser jag. För att rymma de 2,5 Tb jag har plus litet utrymme, till, vilken SSD- storlek är då lämplig?
 5. aasjo

  Separat hårddisk

  Daga att byta ut tioåriga externa hårddiskar där backupper ligger. Nu 2+0,5 Tb. Rekommendation? SSD eller mekanisk? Tacksam för råd.
×