Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erik1900

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Erik1900 vann dagen: 11 Maj

Erik1900 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

32 Bra

Om Erik1900

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Säkerligen men sälja på volym är ovant för Apple men varje steg i den riktningen är välkommet för oss konsumenter. Sicken gammal surgubbe.
 2. Jag försökte komma in på Apple store precis när jag skulle skriva inlägget men lyckades inte. Glädjande att Apple uppenbart tagit åt sig åt kritiken för justerat priserna nedåt måste de ha gjort med svensk moms ovanpå dollarkursen.
 3. Med svensk moms runt 10000 kr. Propriset kan nog tyvärr gå över gränsen ännu en gång.
 4. Vore smutt med en uppdaterad "iPhone SE". Skulle dock gissa att skärmen blir lite större än bara 4" som många tyckte var lite för litet när det begav sig sist.
 5. Eftersom strålning från elektronikprylar är av typen icke-joniserande strålning så har jag svårt att tro det och forskningen på det området lutar väl åt att det inte ska vara hälsofarligt: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/om-stralning/
 6. Hej din pajas. Nej, du är aldrig "ball", bara en sur och grinig gubbe.
 7. Det går alldeles utmärkt att installera Linux på Surface. Men det du nog och ville bara visa hur "ball" du är som dissar Windows.
 8. Ska man diskutera något så får man gärna veta något om det, "infrastrukturen för avancerad teknikproduktion" är av avgörande betydelse för industriell produktionskapacitet, det trodde jag var ganska självklart. Du har uppenbart svalt hela myten om det förlovade landet i öst med deras magiska flexibilitet, Du och andra verkar dock glömma bort hela tiden att Kina är en brutal diktatur som kan piska på sina arbetare på ett helt annat sätt än vad EU-länder och USA kan göra. Att det skulle vara så otroligt mycket mer avancerat att tillverka datorer än tex bilar är trams och visar tydligt att du bara sitter och gissar vilt.
 9. Det är lite av en myt att Kina skulle ha en så fantastisk mycket bättre industrikapacitet än USA. Räknar man endast enskilda länder (räknas ekonomisk zon/union så är EU tvåa) så är USA faktiskt fortfarande världens näst största land vad gäller industriproduktion och har som bekant varit ett industriland mycket längre än Kina så nog lär det finnas gott om kapacitet för industriell produktion även där, fortfarande: https://www.worldatlas.com/articles/10-countries-with-the-highest-industrial-outputs-in-the-world.html Att produktion läggs i Kina handlar självklart först och främst om löneläget. Det är den största utgiften efter initiala investeringskostnader i infrastruktur och får ett direkt genomslag i priset hos konsumenten.
 10. Federal minimilön per timme i USA är fn 7,25 USD, i kinesiska städer med stor industriproduktion ligger minimilönen per timme på ca 20 Yuan vilket är ungefär 2,90 USD. Där har vi anledningen till att Apple och många andra företag lägger ut produktionen i Kina. En amerikansktillverkad Mac pro skulle bli saftigt mycket dyrare för köparen alt att Apple får skära ner sin vinstmarginal rejält och det senare kommer aldrig att hända som bekant. https://www.china-briefing.com/news/minimum-wages-china-2019/ https://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_wage_in_the_United_States
 11. Det är väl bara på ett forum fyllt av Apple fanboys som någon kan vara förvånad över det här.
 12. Jag väljer en riktig dator framför iPad alla dagar i veckan men det beror mest på att iOS/kommande iPad OS inte stödjer Xcode/valfri utvecklingsmiljö vilket är väldigt synd för det innebär att utvecklare måste välja något annat.
 13. Nåja, både 2011 och 2013 - dvs, under iPhones gyllene period, var det samma eller ungefär samma siffror så jag vet inte om det här är något att särskilt uppmärksamma. Överlag har smartphones nått market saturation och nu väntar alla på "the next great thing", Apple själva vet såklart detta och därav det förnyade intresset från deras sida på macen.
 14. Det kommer sig ju av att den liknar regnbågsfärgerna och därför kallades för "the rainbow apple" i folkmun men det stämmer att det inte var det som färgerna stod för från början: https://www.fineprintart.com/history-of-the-apple-logo/
 15. Fast där har ju studenterna en radda av bra iPads att välja på så jag förstår absolut Apples beslut att skrota MB, saknad av få.
×
×
 • Skapa nytt...