MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erik1900

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om Erik1900

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Endast stöd för den gamla pennan. Men det kommer nog inte att hindra forumets fanboys att rationalisera Apples snikna beteende.
 2. Jag håller i stort sett med. Det jag vänder mig emot är att många på det här bygget verkar tro att Apple är ledande innovatör på mobilmarknaden när så uppenbart inte är fallet. Jag har fö aldrig förstått mig på fanboy-beteende, jag använder den för tillfället och omständigheterna bästa produkten vad gäller funktionalitet, prestanda, design , kvalitet och hållbarhet (andrahandsvärde). Det gör att jag för tillfället föredrar iPhone och iOS framför Android-lurar även om det förstnämnda börjar bli oförskämt dyra i jämförelse med konkurrenterna. På datorsidan är det mer splittrat, flera datortillverkare har kommit ikapp och tom kommit förbi Apple vad gäller design och kvalitet av sina datorbyggen och Microsoft har med Windows 10 seglat om macOS IMO vad gäller funktionalitet och framförallt kompabilitet, det finns en enorm mängd appar, program och spel för WIndows som inte finns för macOS. Plattor har jag aldrig varit speciellt förtjust i men jag har testat ett antal genom åren och där tycker jag att Apple fortfarande dominerar med apputbudet, kvalitén och designen på plattan för att inte tala om Apple pencil med iPad pro. På mitt arbete använder jag mig främst av PC med Linux i en utvecklingsmiljö som består av pycharm/pandas/jupyter och Rstudio. Även om Linux kommit en lång väg sedan nördtiden på 90-talet så förstår jag att många vanliga användare tycker att det är en för brant uppförsbacke för att de ska använda det men för mig som utvecklare innebär mångfalden på Linux och andra open source plattformar att jag har möjlighet att nå många fler kunder än enbart macOS eller Windows.
 3. Om du tittar i lappens inläggshistorik så lär du se att trovärdighet är det minsta som hen verkar oroa sig för.
 4. Apples "budget iPad" såklart, den som bara heter iPad: https://www.apple.com/se/shop/buy-ipad/ipad-9-7 Den är riktigt bra för det priset även om den såklart inte når upp till iPad pro nivån, vilket är lite av poängen med den. Stöd för penna gör att den är ett bra köp hursomhaver. Hos tredjeparts-ÅF kan du få den för ett par hundralappar billigare också: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4734861
 5. Tolerera inte att bli förolämpad på det här fomumet. Förväntar mig att "lappen71" får en varning för detta.
 6. Vissa här verkar inte riktigt förstå att Apple är omsprunget på mobilmarknaden och dess förinnan datormarknaden. Det finns inget idag som Apple gör bättre än konkurrenterna. Vad gäller deras "innovationsförmåga" så är ju Apple välkända för att stjäla andras idéer så hur man öht kan föra fram det som ett argument är för mig helt främmande.
 7. Det stämmer nog, Xiaomi och Oneplus tex har riktigt fina premiumtelefoner för nästan en tredjedel av vad motsvarigheten skulle kosta hos Apple vad gäller lagringsutrymme mm. Mitt förslag på prissänkning är vad jag tror att Apple skulle kunna tolerera för att bibehålla en bra vinstmarginal. Det är svårt att veta hur de tänker i nuläget med sjunkande marknadsandel och en prisnivå som sticker de flesta i ögonen utom om man är en välbetald chef i Apples ledningsgrupp då.
 8. Visst är det så och visst är deras marginaler ganska rejält tilltagna, bara fånigt att påstå något annat. En sänkning med 5-10 % på framförallt iPhone men även mac-produkterna skulle imo sätta fart på försäljningen. Nu när marknaden är mättad så kanske det är dags för Apple att även testa volymförsäljning.
 9. Det var en konsekvens av att PowerPC för desktop var stendött då IBM inte kunde hålla jämna steg med Intel.
 10. Det är väl en ganska självklar sak som varit i görningen ett tag nu även hos Apple. Det kostar mycket pengar att underhålla två helt olika system, bättre vore att även Apple fixar fram ett appramverk som kan köras på både iOS och macOS "sömnlöst" precis som Microsoft har gjort.
 11. En mycket bättre nyhet som macworld kan få djupdyka i är att Apple uppenbart förbereder sig för en post-iPhone värld: https://digital.di.se/artikel/ommoblering-i-ledningen-hos-apple-for-en-framtid-efter-iphone
 12. Jag kom just på att jag läste diagrammet fel, ni kan med fördel ignorera mitt föregående inlägg.
 13. Känns ganska troligt med ett MB/MBA/MBP storlek på bildskärmen på 12, 13 (som kanske blir 14) och 16. Ser fram emot WWDC det här året. Särskilt som att Mac Pro bör ha kommit till prototypstadiet.
 14. Haha, ja det är väl inte så mycket att slå vad om. Homepod startar på 349 dollar, billigaste smart speaker från Amazon och Google startar på 24 dollar. Apple har förlorat redan från start.
×