Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erik1900

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Erik1900 vann dagen: 11 Maj

Erik1900 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

36 Bra

Om Erik1900

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Fast i Silicon Valley var han nog en ganska typisk chef, arketypen för en entreprenör även om han själv avskydde den beteckningen. Bill Gates och Zuckerberg mfl var och är inte direkt kända för sin ödmjukhet om man säger så.
 2. Det inbyggda Windows Defender duger alldeles utmärkt som antimalware, och realtidsskyddet är påslaget per default.
 3. Jag har själv byggt en hackintosh tillsammans med en polare för inte så länge sedan och det fungerade kanon. Det stämmer att Apple försöker försvåra för "hackintoshare" men de gör det uppenbart ganska halvhjärtat för det krävs inga större kunskaper att förbigå det. Det är helt enkelt så att hackintosh-datorer inte utgör någon konkurrens för Apples produkter och därför bryr de sig inte överdrivet mycket. Dock är det mig veterligen ingen som fått iCloud-sync, FaceTime och iMessage att funka utan att kopiera en riktig macdators serienummer, det funkar alltså inte med Clover configurator som en del mindre seriösa sidor påstår. Problemet med att göra det är dock att hackintosh-datorn och den riktiga macdatorn får inte vara uppkopplade samtidigt eller ens någonsin efter det, då kommer nämnda funktioner att sluta funka. Det lustiga är att det går alldeles utmärkt att logga med sitt Apple-ID på tex Mac app store, eller kanske inte så lustigt...Apple säljer nog gärna appar via deras store oavsett vilken hårdvara man kör på. 🙄
 4. Jag kan nästan slå vad om att Apples problem är samma som Microsoft har med OS-släppen. Man förlitar sig i betydligt högre utsträckning än tidigare på beta-testare som ska vara frivilliga försökskaniner (insider program i Microsofts fall) men problemet med det är att dessa är inte ett representativt urval av respektive användarbas och bara en begränsad mängd buggar fångas upp tack vare det. Dessutom är det helt uppenbart så att både Apple och Microsoft betraktar sina tidigare flaggskeppsprodukter, macOS och Windows som legacy-produkter, något att mjölka ur så länge det går medan man samtidigt riktar huvuddelen av sina resurser på annat håll på produkter som man uppfattar som framtiden för företagen och det är också dit de bästa mjukvaruutvecklarna hamnar istället för att stanna kvar hos gårdagens teknologi.
 5. Finns lite tips om hur man åtgärdar just det problemet här: https://macreports.com/update-apple-id-settings-macos-catalina-fix/ Punkt 3 och 4 är nog mest relevant i ditt fall tror jag.
 6. Apple är duktiga på att designa kretsar som påtagligt förbättrar och/eller introducerar nya funktioner till redan existerande lösningar. Jag tänker främst på deras blåtands-chip som gjort underverk för att blåtand funkar sömnlöst på iOS- och macenheter. Det är verkligen nåt som övriga OEM-tillverkare gärna får "stjäla" från Apple för blåtand funkar sisådär på PC, och det är inte OS-beroende, på Linux funkar det lika skakigt. Både UI och API för blåtand är bedrövligt dåligt dokumenterad och framförallt implementerat på PC och det var också anledningen till att Apple gjorde en egen lösning för problemet.
 7. Säkerligen men sälja på volym är ovant för Apple men varje steg i den riktningen är välkommet för oss konsumenter. Sicken gammal surgubbe.
 8. Jag försökte komma in på Apple store precis när jag skulle skriva inlägget men lyckades inte. Glädjande att Apple uppenbart tagit åt sig åt kritiken för justerat priserna nedåt måste de ha gjort med svensk moms ovanpå dollarkursen.
 9. Med svensk moms runt 10000 kr. Propriset kan nog tyvärr gå över gränsen ännu en gång.
 10. Vore smutt med en uppdaterad "iPhone SE". Skulle dock gissa att skärmen blir lite större än bara 4" som många tyckte var lite för litet när det begav sig sist.
 11. Eftersom strålning från elektronikprylar är av typen icke-joniserande strålning så har jag svårt att tro det och forskningen på det området lutar väl åt att det inte ska vara hälsofarligt: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/om-stralning/
 12. Hej din pajas. Nej, du är aldrig "ball", bara en sur och grinig gubbe.
 13. Det går alldeles utmärkt att installera Linux på Surface. Men det du nog och ville bara visa hur "ball" du är som dissar Windows.
 14. Ska man diskutera något så får man gärna veta något om det, "infrastrukturen för avancerad teknikproduktion" är av avgörande betydelse för industriell produktionskapacitet, det trodde jag var ganska självklart. Du har uppenbart svalt hela myten om det förlovade landet i öst med deras magiska flexibilitet, Du och andra verkar dock glömma bort hela tiden att Kina är en brutal diktatur som kan piska på sina arbetare på ett helt annat sätt än vad EU-länder och USA kan göra. Att det skulle vara så otroligt mycket mer avancerat att tillverka datorer än tex bilar är trams och visar tydligt att du bara sitter och gissar vilt.
 15. Det är lite av en myt att Kina skulle ha en så fantastisk mycket bättre industrikapacitet än USA. Räknar man endast enskilda länder (räknas ekonomisk zon/union så är EU tvåa) så är USA faktiskt fortfarande världens näst största land vad gäller industriproduktion och har som bekant varit ett industriland mycket längre än Kina så nog lär det finnas gott om kapacitet för industriell produktion även där, fortfarande: https://www.worldatlas.com/articles/10-countries-with-the-highest-industrial-outputs-in-the-world.html Att produktion läggs i Kina handlar självklart först och främst om löneläget. Det är den största utgiften efter initiala investeringskostnader i infrastruktur och får ett direkt genomslag i priset hos konsumenten.
×
×
 • Skapa nytt...