MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Balder78

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Balder78

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  3D animeringar, dragspel och båten.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2002
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag tror att priset skrämmer bort fler eventuella köpare än de som lockas.
 2. Jag hade också problem med inloggningen efter att ha uppgraderat min iMac från 2018 till Mojave. Det som hände var att vid första försöket ruskade inloggningsfönstret på sig, ett tecken på att inloggningen misslyckades. Jag testade att logga in igen och då fungerade inloggningen. Jag ringde Supportern som kände igen problemet som bad mig vänta in några uppgraderingar, så när 10.14.3 kom försvann problemet.
 3. Balder78

  Öka ljudet på min iMac

  Igår läste jag en artikel här på MacWorld skriven av Anders Lundberg att musiker upplever problem med usb 2.0-ljud på nya Macar. Det fick mig att tänka på de problem jag haft på båda mina iMac:s jag köpte efter varandra under första kvartalet 2018. Den första jag köpte skrek rakt ut. Jag kollade alla kablar för att se om det var någon glappkontakt men det var det inte. När jag drog ur kabeln till ljudet fortsatte datorn att skrika. Ett bevis på att det inte var mina Harman/Kardon högtalare det var fel på. Jag tog kontakt med H/K som verkligen försökte lösa problemet utan att lyckas, så jag tog kontakt med Applesupportern som efter en del undersökningar kom fram till att jag fick göra ett återköp. Jag tänkte att "Måndagsexemplar" kan man råka ut för så jag köpte en ny iMac, men den skrek den också, men bara när ljudkabeln var intryckt. Jag ringde H/K som var ganska säkra på att högtalarna sprängdes sönder när jag satte på den första datorn som därför började skrika. Alltså: Mina H/K högtalare fungerade i 7 långa år på gamla iMac mid 2011, men som började skrika konstant efter att jag pluggat in kabeln i nya iMac som fortsatte att skrika på den andra nyinköpta iMac. Ett bevis mer eller mindre på att första datorn sprängde sönder högtalarna som H/K supportern är inne på. Konstigt att Applesupportrarna som jag kontaktade inte nämnde någonting om detta som borde vetat om det Anders Lundberg berättar om. Nu är högtalarna 8 år gamla så någon garanti kan jag knappast åberopa. Datorn har en månad kvar på garantin. En sak är jag säker på, nämligen att om jag inte köpt ny iMac så hade mina H/K högtalare fortfarande fungerat perfekt på gamla iMac från mid 2011. Kan jag åberopa någonting till min fördel eftersom det finns tid kvar på garantin, eller är det kört.
 4. Du kan ju ladda ner gratisprogrammet Blender 2.79 där du väljer Maya för dom kör på samma plattform och testa om det är vad du letar efter.
 5. Jag trodde du hade koll på vad du pratar om, men tydligen inte. Google äger YouTube, men i Google kan du inte öppna album för video, utan det måste du göra i YouTube.
 6. Som sagt, nu när man har facit i hand och läst trådar i alla forum om Googlemeddelandet som oroat massor med användare i onödan, där jag är en av dem. I stället för att skicka ut ett knökfullt A4 meddelande som knappast gick att tyda kunde Google nöjt sig med att skriva ett kort begripligt meddelande. Google lägger ner Google+ eftersom det inte blev det vi trodde att det skulle bli, men ni behöver inte oroa er för ingenting försvinner från det ni nu har i YT album eller bilder. I mejlmedelandet står det klart och tydligt att videos och bilder också raderas. Onödigt att skrämma upp folk i onödan.
 7. Håller med med tanke på hur många som använder Google och har egna album i YouTube, men det står klart och tydligt att bilder och videoklipp försvinner. Hoppas det är fel.
 8. OK. Jag har minst 100 egengjorda videoklipp ligger i mitt YouTubealbum. Jag får väl bida tiden och se vad som händer. Tack.
 9. Jag är inte säker på om jag valt rätt ämneskategori, men jag tror det eftersom det är ett tips. Nu på morgonen får jag ett mejl från Google Team där man meddelar att mitt Konsumentkonto (PrivatKonto) upphör den 2 april 2019. Motiveringen är att det är låg användning därför läggar man ner det. Jag har både ett YouTube album och i Disqus valt Google, allt upphör. Jag har även Gmail som ägs av Google men det nämner man ingenting om. När jag läst alla delbeslut känns det väldigt rörigt så jag börjar misstänka att det är någon sorts spam jag fått. När jag öppnade mitt YouTubealbum fick jag inga alternativ att välja på. När jag registrerade mitt Googlekonto för 15-20 år sedan följde jag instruktionerna och där sade man ingenting om Konsumentkonto utan jag bara fick ett konto som jag trodde var ett vanlig Baskonto som fungerat i alla år. Det måste finnas runt en miljard människor som har det jag har hos Google som borde fått samma mejl. Jag undrar ju förståss vad jag erbjuds istället. Har ni på forumet fått detta mejl och hur reagerade ni och hur löste ni problemet. Tacksam för tips.
 10. Balder78

  iMac Badbollar.

  Tack igen för bra hjälp.
 11. Balder78

  iMac Badbollar.

  Det gick ju lätt. Hela installationen tog 35 minuter. Jag undrade hur mycket ledigt utrymme på hårddisken som skulle finnas kvar när nya installationen skulle trängas med gamla installationen. Till min förvåning finns mer ledigt utrymme 108 GB efter uppgraderingen än det var innan då det fanns 107GB. Badbollandet borde försvunnit för en tid framöver. Tack för hjälpen.
 12. Balder78

  iMac Badbollar.

  Vad bra då vet jag. Tack
 13. Balder78

  iMac Badbollar.

  OK. Nu har jag läst instruktionerna från Apple hur man ominstallerar OS X 10.14.4 på samma dator men jag gör detta så sällan så jag är osäker vad som skall göra. Om jag kommer ihåg rätt skall jag stänga av och sätta på datorn med knappen på baksidan samtidigt som jag håller nere Cmd+R Jag är inte säker på om jag skall radera hårddisken innan jag ominstallerar OSX igen, men eftersom jag inte har tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken (Se skärmdump) så måste jag tydligen radera den och sedan ominstallera OS X igen. Här fastnar jag för jag har för mig att jag måste döpa nya uppladdningen till Journalförd någonting och då hittar jag ingen disk att ladda upp till, så jag törs inte försöka. Jag trodde att hårddisken tömde sig själv innan nya uppgraderingen laddas ner.
 14. Balder78

  iMac Badbollar.

  Poca måste mena gamla iMac från 2011 eller 27 tums versionen för på min nya iMac finns ingen lucka längre.
×