MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Balder78

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Balder78

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  3D animeringar, dragspel och båten.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2002
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. Kan någon bena ut vad som är rätt och vad som är fel. Tidigare gjorde jag alla text/ bildarrangemang i Affinity Photo som jag sedan använde i mina animerade projekt i Blender 2.79, men det går bättre att göra allt i Blender utan att engagera bildredigerare. Att lägga in en platt bild på en flagga i ett objekt är inga större problem. Häftigare är att lägga dit en animerad flagga som fladdrar i vinden som man under animeringen fryst där man tycker att fllaggan ser häftigast ut genom att göra om den till en png som sedan renderas ut med samma bakgrundsfärg som objektet och detta går bra om man gör allt i Blender. Blender har lampor och HDRi med styrkor som bildredegerarna inte har därför ser man många gånger fula gränser mellan bildredigerarens bakgrund och objektets, trots att jag använder samma Hex-koder är det stor skillnad. Jag gjorde en hjälm för det är enkelt att göra. Risken att skuggor från lamporna lägger sig mellan flaggan och bakgrunden löser man genom att bocka ur skuggor från lampor. Samples använder jag alltid 500. Tar tid men blir bra. Som ni ser så slår HDRi ifrån sig sitt innehåll på hjälmen. Även när jag gjorde Flaggan fanns samma lampsättning och HDRi så jag tror att jag gjort rätt utan bildredigerare. Jag tycker dessutom att objektet ser mer levande ut med en HDRi i strandkanten. Kom med kritik. Jag är nöjd. Här ser ni slutresultatet.
 2. Jag hade liknande problem med mejladress från Comhem jag haft i 15 år. Eftersom Comhem upphör med sin mejladresshantering raderade jag dem och registrerade mig för två mejladresser hos Gmail som löste problemet. Som tidigare nämnts, svara aldrig på dessa mejl.
 3. Balder78

  Mojave uppdaterat till 10.14.2

  Tack Raphael för tipset. Jag kollade båda och där var det "Urbockat" Problemet kanske försvinner efter nästa uppgradering 10.14.3 Vi får vänta och se. Tack.
 4. Balder78

  Mojave uppdaterat till 10.14.2

  Jag hoppar på i tråden eftersom mitt problem "Förmodligen" har med Mojave att göra. Det är känt att man får vissa problem vid varje uppgradering som brukar försvinna efter några uppgraderingar. Jag har hunnit till 10.14.2 men har fortfarande problem med MacMail som poppar upp på skrivbordet när som helst utan orsak. Första gången trodde jag att jag fått nytt mejl i inkorgen, men där fanns inga mejl. Jag har avslutat MacMail och startat det igen, även kört Säker omstart med Shift nertryckt men ingenting hjälper. Jag har två G-mailkonton registrerade i MacMail Jag kör på en iMac från 3/2018 med 10.14.2 och jag har både Safari och Chrome men valt Chrome som förstaval. (Den känns smidigare) Någon som har ett tips om hur jag får MacMail att inte poppa upp när som helst utan anledning. Tack.
 5. Den skall jag absolut testa. Tack för tipset.
 6. Tack Sven. Jo jag körde dessa instruktioner. Tydligen får man inte radera HD.
 7. Hej, Jag har något liknande problem med min gamla iMac från mid 2011 med High Sierra som jag inför försäljning ville tömma på allt som är mitt. Jag har gjort detta tidigare med OS X 10.6 Snölejoparden där man kunde radera allt eget utan att radera innehållet i OS X 10.6, men jag tror inte man kan göra detta i High Sierra. Datorn står i förrådet så jag kan inte bifoga skärmbilder. Jag använder nu min nya iMac för att kunna skriva detta. 1. Jag startade upp gamla iMac med Cmd+R 2. Raderade HD i Skivverktyg 3. När jag försökte installera High Sierra igen fick jag konstigt meddelande om att installationen hittade ingen disk att lägga High Sierran på. 4. Jag försökte i Skivverktyg med + och Journalförd göra ny hårddisk men det lyckades inte så jag gav upp. När jag senare gjorde ett nytt försök stannade "Förloppsindikatorn" i stället för att öppna upp datorn Jag testade då med wi-fi att öppna nätverket som fungerade perfekt. Sedan gjorde jag om procedurerna i skivverktyget som klagade på att det fortfarande inte fanns en disk att ladda ner OS X på. Det borde innebära att min gamla iMac är tom på allt som fanns på den, (Vad Bra) men jag vill att nästa köpare skall slippas besvär med att ominstallera OS X. Hur kan jag göra detta, eller är det kört. Tacksam för tips.
 8. Gå in på Systeminställningar - Tangentbord -Text och bocka ur "Rätta stavning automatiskt"
×