MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

incolour

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

incolour vann dagen: 18 november 2018

incolour hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om incolour

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Uppsala

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Performa 6300CD, Macintosh Plus, iMac (27 tum, mitten av 2011), iPhone X
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Självklart, det var denna: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F112889501168 Har även denna för CF liggandes och väntar, har ej testat den än men köpte specifikt denna efter tips av någon på thinkclassic.org eftersom den tydligen fungerat för honom: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F142442413681 Minneskortet jag använde nu är ganska gammalt, skulle tippa på tidigt 2000-tal och endast 512 mb, ifall det kanske också spelat roll... Har dock även testat att installera MS-DOS i en Pentium 1 på den med samma kort i, vilket inte lyckades, systemet frös vid uppstart. Planen är att köpa ett nytt större och anända det istället, detta var bara vad jag hade liggandes för tillfället. Återkommer när jag kommit så långt!
 2. Kan nu glatt meddela att jag fått det att fungera strålande! Använde en adapter för ett SD-kort dock. Det verkar som att det är ganska oförutsägbart ifall det vill fungera eller ej, efter vad jag läst om hittills på nätet.
 3. Tanken är att installera ett flash-lagringsmedia i den och sedan installera System 7.6 på den. Sedan, via en iBook som kör 9.2.2 och därmed har stöd för HFS, föra över de filerna jag vill ha från originalhårddisken till det nya SSD-minnet. Detta är av dels den aledningen att jag vill kunna ha igång datorn av rent nostalgiska skäl eftersom den betydde mycket för mig i barndomen, och dels för att kunna använda gammal mjukvara som jag tycker är extremt skoj. Just nu bråkar jag mest med att få tag i en fungerande diskett att boota datorn med då jag ska utföra installationen och initiera hårddisken/SSD. System 7.6-skivan bootar ju inte, och jag saknar Verktygs-disketterna...
 4. Vad Upplevde du för problem med dem? Och vilka datorer har du testat på? Har ju sett att det går i diverse videor och tutorials, så man önskar ju man kunde lyckas! Skulle kännas så smidigt att kunna flytta filer mellan den datorn och min iMac via ett sådant kort...
 5. God kväll, Mitt första inlägg här, antagligen det första av många då jag har ett par projekt på gång om vilka jag skrivit på min profil! Lite kort om detta; Jag har under många år ägt den Macintosh Performa 6300CD som stod i mitt klassrum då jag gick i 1an/2an, vi snackar sent 90-tal. Jag skulle vilja få denna att fungera så bra som möjligt nu då jag har den ekonomiska möjligheten samt plats. * Mitt första bekymmer är hårddisken; Den fungerar utmärkt nu men det lär den ju inte alltid göra, så jag är inne på att ersätta den. Det är en Quantum Trailblazer 800mb. Skulle en ny IDE-disk fungera lika bra som ersättare, förutsatt att den är formaterad rätt? Storlek, värmeutveckling och liknande tänker jag på... Det jag helst skulle vilja, är att ersätta den med en SSD-adapter i stil med denna: https://www.ebay.com/itm/4GB-SSD-Replace-Vintage-3-5-IDE-Drives-with-this-40-PIN-IDE-SSD-Card-Adapter-/253701469444 , är detta en möjlighet eller medför det komplikationer jag inte ännu är medveten om? Jag är som säkert märks ganska grön på området, men vill lära mig allt nödvändigt! Idén skulle vara att skaffa en ny disk/kort, formatera och sedan kopiera den nuvarande diskens innehåll dit... Kan det vara så enkelt eller är det lite av en önskedröm? Alla tips och svar mottages tacksamt!
×