Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NattisMac

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om NattisMac

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. NattisMac

  Formatera Mac?

  Attans. Hur mycket skulle ni rekommendera? Använder till generell surf och det tyngre är filmredigering och lightroom bildredigering RAW-filer. Ska googla på hur man gör
 2. NattisMac

  Formatera Mac?

  Aktivitetshanteraren är alltså en lista på det som ligger aktivt i bakgrunden? Hmm.. jag har lärt mig att CMD+W stänger fönster occh CMD+Q stänger ner program. Jag har alltid varit mån om att stänga ner program heeeela tiden när jag är klar. Men det verkar ju enligt Aktivitetshanteraren ännu vara igång program? Hur gör jag smidigast för att alltid stänga ner program löpande när man använt klart om nu inte CMD+Q är rätt? Stänga i aktivitetshanteraren? Tack för era hjälp!
 3. NattisMac

  Formatera Mac?

  Hmm. jag får inte bort eller kan censuerera inlägget högst upp med bilden. Är det något du kan hjälpa? Typ bara ta bort den, enklast Kommer inte åt någon redigera-knapp för det inlägget
 4. NattisMac

  Formatera Mac?

  Tack! Kan ta bort den eftersom de svarat nu oxo
 5. NattisMac

  Formatera Mac?

  Okej! Jag har lite program som ligger och skrotar som jag inte använder där licens gått ut. Jag kan ta bort dom, men hur mycket ligger kvar o skrotar efter att man tagit bort i en mac? Tänker om det ändå är att föredra att formatera så det verkligen inte är annat än nödvändigaste på, och att man kör externa minnen som har själva material på sig och tar hand om de tunga (bilder/filmer). Eller är mac bra på så sätt att om man avinstallerar ett program så är det verkligen Allt som försvinner som hör den installationen till? Generellt.
 6. NattisMac

  Formatera Mac?

  Tyvärr har jag raderat alla projekt jag är klar med och avslutat och tömt iMovie, men det ser ut såhär:
 7. NattisMac

  Formatera Mac?

  Har jag gjort rätt? (tack för er hjälp!)
 8. NattisMac

  Formatera Mac?

  Typ av medium: SSD Intern: ja Typ av partitionskarta: GPT Typ av medium: Rotation
 9. NattisMac

  Formatera Mac?

  Hårddisk med 1TB SSD vad ä det? 😳
 10. NattisMac

  Formatera Mac?

  Besvarar detta de flesta frågor om min dator?
 11. NattisMac

  Formatera Mac?

  Hej! Jag har haft min mac i säkert 5 år och aldrig behövt köra formatering likt förr i tiden med PC. Men nu vill jag ha lite råd för min Mac av er mer erfarna: Jag har kört över alla filer/dokument till en ny hårddisk och funderar på att göra en "systemåterställning/fabriksåterställning" samtidigt av datorn så den ska bli clean. Fråga 1: är det mac's variant på formatering??. Huvudanledningen är främst att iMovie som jag börjat redigera mer och mer i hänger hela datorn totalt. Jag kan aldrig redigera färdig filmer utan att det hängt sig minst tre gånger (minst!!) och jag får starta om den alla de gångerna. Fråga 2: är det klassiska att iMovie hänger hela datorn eller hänger det mer på min dator, och skulle må bra av att återställas? Fråga 3: Om jag köper ytterligare en hårddisk - som backup till själva datorn, trots att den är tömd på innehåll, - bör jag köra in den backupen om den innehåller skräp i program osv? eller är det bättre att bara ha systemåterställningen och lägga över mina bilder/filmer/dokument igen som finns på min redan inköpta hårddisk? Jag vet inte hur pass rensad den blir efter en systemåterställning. Har ni fler råd att ge mig innan jag börjar, så peppra mig!
 12. Lycka!! Det var så enkelt och fungerade! Puh, då slipper jag köra till grannstaden med bebis igen och försöka byta/returnera! Tack!
 13. Ja, säkert behöver jag formatera och radera allt innehåll på den för att börja om. Är det möjligt att se den som ett vanligt utrymme sedan, alltså likt en USB-sticka? Har du någon erfarenhet av det? Ska iallafall påbörja och försöka..
×
×
 • Skapa nytt...