Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

leapfrog

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om leapfrog

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  graphic design, photography

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  Imac, Iphone
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej igen, har laddat ner programmet Blender och valt Maya men jag får inte samma upplägg av verktyg och platsform som i originalprogrammet Maya. Stämmer det? Eller kan jag få fram Mayas platform eftersom jag vill försöka lära mig programmet via kurs på nätet? Blir då lättare att lära sig hur man använder Maya.
 2. Hej! Kanske en konstig fråga men jag vet inte vart jag ska vända mig till. För en månad sen laddade jag ner programmet MAYA för Mac för en gratis prövotid pga sjukdom och mycket jobb så hann jag inte pröva och testa hur MAYA fungerar innan de 30 dagarna hade gått ut. Jag har inte de pengar ca 2000 kr det skulle kosta mig om jag ville hyra programmet under en månad samt att jag ville bara testa programmet för att se om jag tyckte det var värt och intressant att förkovra mig i programmet och VR. Finns det på något sätt jag kan ladda ner programmet och få testa det gratis igen på min Macdator?
 3. Hej igen. Tack för svar, jag köpte den begagnade men det visades att den var från mitten av 2014. Påverkar det värdet av datorn när den är från 2014 än 2015? Är det fortfarande ett bra köp? Allt verkar fungera på datorn och den ser som ny ut men jag har ännu inte laddat ner photoshop och börjat jobba med mina foton, får se då hur datorn levererar.
 4. Hej, Tack för svar. Datorn från 2015 säljs via datorfirma som säljer bl a begagnade datorer enligt säljaren så kan han ge mig 1 månads garanti. Jag hade en känsla att priset var lite i underkant och trodde att det kanske var lite bra för att vara sant men han verkar ärlig och seriös. Jag jobbar inte professionellt med bilder utan endast amatörfotograf och har inte mycket pengar. Om jag skulle köpa den senaste så tänkte jag köpa med avbetalning eller lån via Apple.se. 10.000 kr kan jag nog skrapa ihop ifrån besparingar men inte 30.000 kr utan isåfall den "billigare" 15 tum version. Den "billigare" 15 tum Mac Book pro med 2.2 GHz kan den klara av RAWbilder och tunga program som Photoshop? Eller är den likvärdig i kapacitet som den från 2015?
 5. Hej! Jag har blivit erbjuden en begagnad Mac Book Pro från 2015, i7, 2.8 Ghz, 16 GB minne, 512 SSD lagring, dubbla grafik för 10.000 kr. Den är har inga repor eller skador utan är i Mint condition - knappt använd - batteriet är laddat endast 12 gånger. Men jag funderar även på den senaste 15 tum av Mac Book Pro skulle vara bättre att betala för även om det är betydligt dyrare att införskaffat men bättre i längden att ha. Jag tänker använda datorn främst för RAW bilder och program framförallt som Photoshop, Lightroom, Bridge och ev Illustrator. Vill även ha möjlighet att koppla på extern skärm och hårddisk. Har ni några råd? Vad är det bästa datorn att köpa? Tack på förhand,
 6. Tack för svar. Jag har inte bråttom utan jag kan vänta några månader men kan man koppla in en extern datorskärm på en Macpro från 2013?
 7. Hej igen, Tack för svar - mycket behjälpligt. Har jag fattat rätt att dessa årgångar 2013/14 kan uppgraderas til senaste OSsystemet på Macbook pro15"? Sen kan kan man med dessa årgångar koppla in en extern datorskärm ifall jag behöver kunna jobba "stort"?
 8. Hej! Ny medlem i detta forum men gammal Macanvändare. Jag har endast haft Mac-datorer stationära sedan 90-talet men funderar på nu att skaffa mig en laptop. Jag jobbar ibland med Illustrator, indesign och Photoshop och framförallt behöver datorn för redigera bilder. Jag har inte råd att köpa den senaste Macbook Pro men funderar på en begagnad. Nu undrar jag vilken årgång och prestanda av Macbook Pro 15 tum ska man söka efter som även har möjlighet att uppgraderas? Eller räcker det med en Macbook air?
×
×
 • Skapa nytt...