Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iMacKalle

Medlem
 • Antal inlägg

  148
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av iMacKalle

 1. Hej igen. Jag har ingen aning om var jag borde lägga denna fråga. Jag håller på att bygga upp en ny tråd i Cancertråden med nya artiklar om cancer, så att inte det händer som förra gången när "Besservissers" förstörde tråden som blev rena soptippen med all sköns dravel där faktatrollen som minsann hittat andra artiklar om det jag pratade om som faktiskt inte alls berättade någonting om det jag pratade om.
 2. iMacKalle

  Lösenord

  Så du var fullärd från början. Ha.Ha.
 3. iMacKalle

  Lösenord

  <snip /> Du om någon vet att det finns tusentals macanvändare och massor med trådar där man klagar på inloggningsproblem och när du var ny Macanvändare hade samma problem som de som nu klagar. Jag hade hoppats på att du skulle svara på min intressanta teori om varför folk anklagar lösenorden för att vara problemen när det är anndra saker som är orsaken. För Lösenord går bara inte sönder av sig själv helt plötsligt. Inte nu så mycket, men tidigare kunde det hända att när jag loggade in på en sida som gick hur bra som helst att logga in på varje dag i flera månader helt plötsligt inte gick att logga in på. Varför då. Du kan knappast hävda att om jag hade haft 1Password så hade jag sluppitt strulet. Jag hade inget strul i flera månader innan utan 1Password så den bevisar ingenting. Nu passar jag på att säga det du brukar säga till mig." Sura nu inte ihop" utan försök ge en bra förklaring på problemet i stället. Trevlig dag.
 4. iMacKalle

  Lösenord

  Tack Telly82 Jo använder man sunt förnuft så vet man att ett klurigt långt lösenord är bättre än 12345678. Jag måste erkänna att jag slarvar med att byta lösenord av gammal rädsla när man alltid hade problem varje gång man böt lösenord, men nu när alla lik är borta så går det nog bättre. Att hackarna köper mejladresser vet vi, men att dom kan komma åt lösernord det trodde jag inte. Man läser dagligen hur bovarna lyckas tömma konton och att dosan är orsaken. Jag som har dosa tills min gamla mobil lägger av så jag kan köpa en smartphone som behövs för att logga in på Swedbank Jag tror jag tar ut miljonerna och lägger dom i madrassen. Tack.
 5. iMacKalle

  Lösenord

  Tack Telly82. Ursäkta om jag verkar otydlig, men jag tycker inte det. Jag har inga som helst problem med inloggning dom funkar galant. Jag ställde frågorna mer för att klargöra om kopiera och klistra in är bättre än skriva in lösenorden. och att folks strul med inloggningar inte har med lösenorden utan någonting annat som lösenorden får skulden för. För lösenord går väl inte sönder. Jo jag har ett klurigt lösenord på 10 nuffror Tack för hjälpen.
 6. iMacKalle

  Lösenord

  God morgon. Jag har några frågor om lösenord och dom behövs överallt så därför lade jag frågan här. 1. Vilket är bäst att kopiera och klistra, eller att skriva in lösenord 2. Varför kan man och måste man byta lösenord när någonting strular. Dom går väl inte sönder. Är det inte så att man skyller problemen på lösenordet när det är någonting annat som är orsaken och därför byter folk lösenord i onödan. Att Comhem ber en att byta lösenord är bara för att dom tar betalt för varje lösenord om man har mer än tre. Tack.
 7. OK, det kan förklara varför första textraden hamnar mellan raderna när man skriver i citatfönstret. Det ser ut som att det ligger en sida framför den man skriver på som döljer halva textraden. Det luktar PC. Tack för tipset.
 8. OK, men han pratade om Nyckelhanteraren. Tack i alla fall.
 9. Eftersom jag känner igen problemet som jag löste tack vare Comhems tekniska supporter som var bra på Macdatorer som galant löste problemet åt mig. Nu är det inte säkert att du har samma problem, men det ser så ut. I början strulade alla inloggningar på Mejl och annat något vansinnigt så jag uppmanades av Comhem att gå in på deras hemsida och hämta nytt lösenord som löste problemet med inloggning, men efter en del bök. Efter 15-20 nya lösenord gick det inte att logga in någonstans det var då räddaren från Comhem tog över. Han berättade att för varje nytt lösenord jag hämtade för puttefnask@comhem.se så lades mejladressen in i nyckelhanteraren automatiskt. När vi sedan gick in i Nyckelhanteraren så ser vi 20 puttefnask@comhem.se under varandra men lösenorden var inte synkade till rätt meljadress så jag skrev in fel l ösenord överallt. I stället för att testa 20 lösenord så raderade vi alla puttefnask@comhem.se och i Mejlfönstret registrerade jag ett sprillans nytt konto för puttefnask@comhem.se. Sedan dess funkar inloggningarna perfekt.
 10. OK, Det jag gjort de sista dagarna är att skriva i detta forum där jag behövt efterredigera det jag skrivit och att skrivna ord byter bokstäver utan att jag är med och ändrar Till exempel blir Alix Alex. Jag har också märkt när jag citerar så syns bara översta halvan på textraden som visar hela textraden när jag scrollar ner med musen. Det tyder på att forumet inte lirar med macdatorer, men så kan det knappast vara att ett macforum inte funkar ihop med macdatorer. Tack.
 11. Tack. Jo, jag har även gjort en omstart med Shift nertryckt men problemet finns kvar. Jag har märkt att på nya iMac under Hjälpmedel - Tangentbord finns nya funktioner jag inte hade på min gamla iMac. Jag har lärt mig att där skall man inte gå in och ändra om man inte vet vad som kan hända. Det kanske är det jag behöver göra.
 12. Tack Alix. som du ser så skrev jag att jag hade testat att bocka ur denna ruta, men tack i alla fall.
 13. God morgon. Jag märker när jag skriver så ändrar datorn vissa ord till annat som exempel Alix blir Alex. Jag har testat med att bocka ur Rätta stavning automatiskt men problemet kvarstår. Är det någon som har en ide om vad jag behöver göra för att få ord jag skriver att också skrivas in. Jag har en 7 månader gammal iMac (Retina4K 21,5 tum i7 Tack.
 14. <snip /> Jag äntrade tråden där jag sakligt berättat om mina erfarenheter och teorier hur man kan lösa trafikproblemen i och kring Stockholmstrakten, självklart eftersom jag bor i Stockholm, det verkar som att lantisarna ogillade det. Vi hörs.
 15. Jag blev påhoppad av Lappen 71 och kallades för allt möjligt bland annat "Ditt Spån" ändå var det jag som blev varnad för att inte använda god ton. Fy fan så sinnessjukt. Låt stå.
 16. Slussenområdet har haft tunnlar för olika ända mål sedan mitten av 1800 talet. Några år innan andra världskriget började man bygga tunnelbanan i Stockholm. Bland annat byggde man tunneln mellan Katarinaberget bort till Björns Trädgård. Nerfarten var vid Katarinavägen vid OK macken som nu är riven för att nya bussterminalen håller på att byggas på platsen. Under kriget användes tunneln som skyddsrum. När kriget var över hade man gjort om sträckningen så tunneln lämnades övergiven som än idag går att promenera och cykla igenom.
 17. Börja inte med dina löjliga källor igen. Trots att du ser att jag redan nämt 1october 1950 så måste du spamma. Blää
 18. Jovisst har man bestämt sig för att använda taggarna utåt och sprida osämja då ägnar man sig åt löjliga jämförelser. Jag förstod att det skulle bli tjafs om när tunnelbanan började därför skrev jag 1 October 1950 vilket är det rätta datumet. Att det fanns flera provtunnel bland annat mellan Slussen och Skanstull det visste jag men den räknades aldrig som en riktig tunnelbana. Varför du tjafsar om att Stockholm som är den största staden som borde vara den största, det brukar huvudstäder vara det måste vara för att du skulle göra dig putslustig Du kanske är avundsjuk som bor på landet. Tar du sparken på lördagarna ner till station som enda nöje, eftersomn du inte kunde delta i tråden med det den är gjord för. Jag ser att forumets snorungar börjar äntra inläggen med sina spydiga emojis. Det står det ingenting om i Snowreelers regellista.
 19. Jo, jag förstår att dom från landet är avundsjuka på oss Stockholmare som haft tunnelbana sedan 1 October 1950. Om Helsingborg var lika stort som Stockholm så hade ni också haft dom. Det är en bra uppfinning. Som småstad har säkert Helsingborg fördelar som Stockholmarna längtar efter, men eftersom dom inte vet vad dom saknar lider man inte av det. En sak jag är säker på är att ni också har era bilköer i rusningstider.
 20. Går det att få "Svenssons" att överge bilen. När man ser att det sitter en och en i varsin bil som bor och jobbar tio minuters gångväg från kommunala transportmedel då undrar man om det är av gammal ful ovana eller lättja. Orsaken är nog den att man litar inte på alternativen som finns och att de som finns inte ger någon tidsvinst. Bygger man ut tunnelbanan under jord med två mil i alla väderstreck som går dubbelt så fort varje tio minut så det inte hinner bli köer vid hållplatserna som stoppar upp så borde svensson överge svindyra bilen.
 21. Dålig trafikplanering påverkar klimatet negativt. Elbilar lär förbättra den saken om tio år, men de tar inte bort kökaoset med alla olyckor som politikerna inte brytt sig ett dugg om. Alla tillåts armbåga sig fram i trafiken som går att få bort med relativt billiga metoder där man spar in på onödiga, värdelösa och svindyra fartkameror. Det är samma hastighetsregler i alla filer och samma krav att bakomvarande fordon skall hålla avstånd till framförvarande bil som "Stalkers" inte bryr sig ett dugg om som bestämt att ytterfilen är deras egen racerbana där dom alltid ligger 20 cm från framförvarande fordon i 250 och ilsket tutar med ljustutan om det ligger någon framför som håller hastigheten som gäller på sträckan. Dessa tilltag som är orsaken till de flersta irritationer och incidenter i trafiken slipper vi om vi inför följande. Tekniken finns redan. Bilbesikningen sätter in plomberade givare i motorerna på samtliga fordon som styrs från sensorer på bommar över vägbanan som ändrar hastigheten mellan bommarna och avståndet till framförvarande fordon. Då tvingas dom som aldrig brytt sig om några trafikregler att göra det. Gaspedalen kan man kasta för den får ingen användning. Dessutom förbjuds omkörning i rusningstrafik. Då först kan vi börja prata om "Nollvision" i trafiken. Sverige har världens bästa bergarter att göra tunnlar i. Hårt berg får bergborrar att äta sig genom berget snabbare än i porösa bergarter. Dessutom är Sverige världsledande på borrutrustning som använd i hela världen. Stockholm är uppbyggt på öar med svindyra broar som ruttnar efter 80 år, när man kan göra tunnlar som håller hur länge som helst, som inte behöver varken saltbilar eller snöplogar. Hade man byggt Östra Länken (mellan Gärdet och Värmdöleden) samtidigt som Norra länkenbygget då hade Stockholm haft sin första ringled runt huvudstaden. Det lär dröja 25 år till innan Östra Länkenbygget startar, då har alla U- länder redan fått sina. London har haft sina tre ringleder i 30 år. M1, M2, och M3 men inte Sverige.
 22. Jag gillar TS Snowreeler regelverk för att delta i hans tråd som sprudlar av sunt förnuftsmässiga värderingar. Här kommer mina teorier om klimatet jag samlat på mig under åren jag följt tidningar och klimatprogram på nätet och TV. Det blir varken för lite vatten eller för mycket för det är ett slutet system. Det är samma gamla vatten somn fanns för en miljon år sedan. Däremot regnar det på fel ställen vid fel årstider så grödor slår fel och monsunregn och översvämningar urlakar jorden som förhindrar grödor att växa som gör folk ännu hungrigare och fattigare. I pilotskolan lärde jag mig intressanta saker om vädret som visade sig vara uppbyggt efter sunt förnuft som politiker och andra förståsigpåare har förstört under åren som gått. Är det lagom varmt med grödor som kyler av marken då glider kallfronter in över områden som bildar regn, men är det kruttorrt i marken då knuffar varma marken upp kalla luften tills den inte har någon fukt kvar att göra regn av. Se på Sahara, så fort en kallfront närmar sig knuffar stekheta sanddynorna upp luften som avdunstar all fukt ur fronten. I år har vi sett många länder haft vattenbrist. Inget katastrofläge ännu, men en föraning om vad som kommer att hända inom en snar framtid. Nästa stora kris är bristen på drickbart vatten Alla redan törstar Indierna som stått ut i 50 år med fattigdom och torka. När folk svälter och törstar blir dom desperata som gör allt för att slippa eländet. Man börjar stjäla av varann och även mörda för att få vatten och mat. Den dan Indierna gör detta blir det en kedjereaktion som sprider sig till Bangladesh, Pakistan och dom andra fattiga länderna i regionen som urartar till krig som blir svåra att stoppa. De klimatforskare som håller koll på permafrosten i Sibirien är mest oroade över är att den håller på att tina och då lär metangas sippra ut över hela Sibirien som värmer upp jorden ännu mer. Vilken tur att man inte lever om 50 år.
 23. Hur många gånger sedan barnsben har man inte diskuterat idrottshistoria och rekord, årtal och tävlingar med hundratals utan att få på käften av besserwissers när man råkat nämna fel höjd, längd och felstavade namn. Jo den man diskuterat med har vänligen påmint om det rätta, utan att det känts som spydigt påhopp. Hade du gjort detta så hade tråden känts mycket trevligare..
 24. Fler som får på käften ser jag. Det som retar mig är att du försöker att utge dig för att vara expert på idrottsrekord, tider och namn när alla vet att du hämtat uppgifterna på Wikipedia och googlat på nätet efter uppgifterna. Syftet med dina tillrättalägganden är att göra folk till åtlöje och det är den riktigt dåliga saken med dina påhopp. Du hade ingen som helst aning om dessa uppgifter innan du smygtittade efter uppgifterna. Alla visste vad jag pratade om när jag nämnde de mest kända rekordhållarna, att jag råkade stava deras namn och avstånd fel det sög du åt dig. Känner du dig inte ynklig över sådana påhopp.
 25. Jo det visste jag att det är 8.94, men jag råkade skriva fel, det borde Alex förstått men valde att kritisera. Vad är det mer för faktafel för det var tydligen massor av dem.
×
×
 • Skapa nytt...