Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iMacKalle

Medlem
 • Antal inlägg

  148
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

iMacKalle vann dagen: 7 februari 2018

iMacKalle hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

12 Neutralt

Om iMacKalle

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Dragspelare
  3D animerare Blender

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  ny iMac 21,5 i7 Retina
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 049 profilvisningar
 1. Hej igen. Jag har ingen aning om var jag borde lägga denna fråga. Jag håller på att bygga upp en ny tråd i Cancertråden med nya artiklar om cancer, så att inte det händer som förra gången när "Besservissers" förstörde tråden som blev rena soptippen med all sköns dravel där faktatrollen som minsann hittat andra artiklar om det jag pratade om som faktiskt inte alls berättade någonting om det jag pratade om.
 2. iMacKalle

  Lösenord

  Så du var fullärd från början. Ha.Ha.
 3. iMacKalle

  Lösenord

  <snip /> Du om någon vet att det finns tusentals macanvändare och massor med trådar där man klagar på inloggningsproblem och när du var ny Macanvändare hade samma problem som de som nu klagar. Jag hade hoppats på att du skulle svara på min intressanta teori om varför folk anklagar lösenorden för att vara problemen när det är anndra saker som är orsaken. För Lösenord går bara inte sönder av sig själv helt plötsligt. Inte nu så mycket, men tidigare kunde det hända att när jag loggade in på en sida som gick hur bra som helst att logga in på varje dag i flera månader helt plötsligt inte gick att logga in på. Varför då. Du kan knappast hävda att om jag hade haft 1Password så hade jag sluppitt strulet. Jag hade inget strul i flera månader innan utan 1Password så den bevisar ingenting. Nu passar jag på att säga det du brukar säga till mig." Sura nu inte ihop" utan försök ge en bra förklaring på problemet i stället. Trevlig dag.
 4. iMacKalle

  Lösenord

  Tack Telly82 Jo använder man sunt förnuft så vet man att ett klurigt långt lösenord är bättre än 12345678. Jag måste erkänna att jag slarvar med att byta lösenord av gammal rädsla när man alltid hade problem varje gång man böt lösenord, men nu när alla lik är borta så går det nog bättre. Att hackarna köper mejladresser vet vi, men att dom kan komma åt lösernord det trodde jag inte. Man läser dagligen hur bovarna lyckas tömma konton och att dosan är orsaken. Jag som har dosa tills min gamla mobil lägger av så jag kan köpa en smartphone som behövs för att logga in på Swedbank Jag tror jag tar ut miljonerna och lägger dom i madrassen. Tack.
 5. iMacKalle

  Lösenord

  Tack Telly82. Ursäkta om jag verkar otydlig, men jag tycker inte det. Jag har inga som helst problem med inloggning dom funkar galant. Jag ställde frågorna mer för att klargöra om kopiera och klistra in är bättre än skriva in lösenorden. och att folks strul med inloggningar inte har med lösenorden utan någonting annat som lösenorden får skulden för. För lösenord går väl inte sönder. Jo jag har ett klurigt lösenord på 10 nuffror Tack för hjälpen.
 6. iMacKalle

  Lösenord

  God morgon. Jag har några frågor om lösenord och dom behövs överallt så därför lade jag frågan här. 1. Vilket är bäst att kopiera och klistra, eller att skriva in lösenord 2. Varför kan man och måste man byta lösenord när någonting strular. Dom går väl inte sönder. Är det inte så att man skyller problemen på lösenordet när det är någonting annat som är orsaken och därför byter folk lösenord i onödan. Att Comhem ber en att byta lösenord är bara för att dom tar betalt för varje lösenord om man har mer än tre. Tack.
 7. OK, det kan förklara varför första textraden hamnar mellan raderna när man skriver i citatfönstret. Det ser ut som att det ligger en sida framför den man skriver på som döljer halva textraden. Det luktar PC. Tack för tipset.
 8. OK, men han pratade om Nyckelhanteraren. Tack i alla fall.
 9. Eftersom jag känner igen problemet som jag löste tack vare Comhems tekniska supporter som var bra på Macdatorer som galant löste problemet åt mig. Nu är det inte säkert att du har samma problem, men det ser så ut. I början strulade alla inloggningar på Mejl och annat något vansinnigt så jag uppmanades av Comhem att gå in på deras hemsida och hämta nytt lösenord som löste problemet med inloggning, men efter en del bök. Efter 15-20 nya lösenord gick det inte att logga in någonstans det var då räddaren från Comhem tog över. Han berättade att för varje nytt lösenord jag hämtade för puttefnask@comhem.se så lades mejladressen in i nyckelhanteraren automatiskt. När vi sedan gick in i Nyckelhanteraren så ser vi 20 puttefnask@comhem.se under varandra men lösenorden var inte synkade till rätt meljadress så jag skrev in fel l ösenord överallt. I stället för att testa 20 lösenord så raderade vi alla puttefnask@comhem.se och i Mejlfönstret registrerade jag ett sprillans nytt konto för puttefnask@comhem.se. Sedan dess funkar inloggningarna perfekt.
 10. OK, Det jag gjort de sista dagarna är att skriva i detta forum där jag behövt efterredigera det jag skrivit och att skrivna ord byter bokstäver utan att jag är med och ändrar Till exempel blir Alix Alex. Jag har också märkt när jag citerar så syns bara översta halvan på textraden som visar hela textraden när jag scrollar ner med musen. Det tyder på att forumet inte lirar med macdatorer, men så kan det knappast vara att ett macforum inte funkar ihop med macdatorer. Tack.
 11. Tack. Jo, jag har även gjort en omstart med Shift nertryckt men problemet finns kvar. Jag har märkt att på nya iMac under Hjälpmedel - Tangentbord finns nya funktioner jag inte hade på min gamla iMac. Jag har lärt mig att där skall man inte gå in och ändra om man inte vet vad som kan hända. Det kanske är det jag behöver göra.
 12. Tack Alix. som du ser så skrev jag att jag hade testat att bocka ur denna ruta, men tack i alla fall.
 13. God morgon. Jag märker när jag skriver så ändrar datorn vissa ord till annat som exempel Alix blir Alex. Jag har testat med att bocka ur Rätta stavning automatiskt men problemet kvarstår. Är det någon som har en ide om vad jag behöver göra för att få ord jag skriver att också skrivas in. Jag har en 7 månader gammal iMac (Retina4K 21,5 tum i7 Tack.
 14. <snip /> Jag äntrade tråden där jag sakligt berättat om mina erfarenheter och teorier hur man kan lösa trafikproblemen i och kring Stockholmstrakten, självklart eftersom jag bor i Stockholm, det verkar som att lantisarna ogillade det. Vi hörs.
 15. Jag blev påhoppad av Lappen 71 och kallades för allt möjligt bland annat "Ditt Spån" ändå var det jag som blev varnad för att inte använda god ton. Fy fan så sinnessjukt. Låt stå.
×
×
 • Skapa nytt...