Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mixxon

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av mixxon

 1. Då var det alltså ingen pil, utan ett pappersflygplan! Gött att det "löste" sig 👍
 2. Fungerar det om du stänger av ”Originalfoto”? Du hittar det under ’Inställningar’ > ’Konto’
 3. Näe förmodligen inte. Men försökte ändå hjälpa till att luska ut vilket mystiskt program det skulle kunna vara...
 4. Kolla under 'System Preferences' > 'Security & Privacy' > Fliken 'Privacy' och 'Location Services' och se vilka program du har där i listan. Sedan om det startar automatiskt vid uppstart, kanske det finns med i 'Login Items'...
 5. mixxon

  Backup av SMS

  Det är nog snarare bilagorna som tar plats. Exempelvis video, bilder etc. Kanske ska börja rensa bland dessa?
 6. Eller bara swipe:a vänster på smskonversationen och tryck på det lila fältet ”Visa Notiser” 🤪
 7. Tryck först på smset du menar. Sedan på kontaktikonen längst upp. Sedan på ”info”. Reglaget vid ”Göm Notiser” är antagligen aktiverat. Avaktivera det, så försvinner månen.
 8. Eller omvänd ordning
 9. Harold & Kumar: Go To White Castle 😛
 10. istället för att återställa hela telefonen kan det vara idé att först bara testa återställa nätverk. En annan fråga du skrev att ”vanliga sms funkar” men funkar specifikt iMessage för dig?
 11. Vilken operatör har du? Min sambo hade samma problem med Vimla för ett halvår sedan.
 12. Här har Macworld skrivit en guide i ämnet: https://macworld.idg.se/2.1038/1.652262/mac-extern-skarm edit: Den verkar ju fått bra recensioner iallafall. Vissa påpekar det relativt låga pixelantalet med tanke på att det finns bättre teknik att tillgå. "inte köper du en HD-tv när det finns 4K apparater" Men med det sagt, en prisvärd skärm vad jag kan se.
 13. Jag har ett alternativ som heter "Innehåll" längst upp till vänster? Om jag väljer "Visa alla enheter" och sedan själva hårddisk-partitionen (i mitt fall "Macintosh HD") brukar det funka att radera... testa även att skriva ett logiskt namn till din nya partition alltså inte bara "IIII".
 14. Jag har en "tom" ringsignal om du vill ha? Koppla bara in din iPhone till iTunes och välj "Signaler" under "På Min Enhet" i vänsterkolumnen och dra filen till biblioteket. Och sedan "Synkronisera". Sedan Väljer du den som standardringsignal och tilldelar din flickvän en annan. Då behöver du inte använda den fysiska "ljudlös-knappen". edit: Eftersom filtypen .m4r inte är tillåten här, var jag tvungen att lägga den i en mapp och komprimera den. ringsignal.zip
 15. Svar NEJ. "Med delade inköp debiteras samordnarens konto för alla nya inköp från iTunes, Apple Books och App Store som familjen gör." Källa: https://support.apple.com/sv-se/HT201060
 16. Gå in på icloud.com och kika på inställningarna där. Om det ser ut som på min bilde så testa att ta bort delningen mellan era konton och lägg till den igen.
 17. Har du Tvåfaktorsautentisering aktiverat på ditt konto? Det kan strula till det med äldre versioner av macOS. Jag upplevde det med Mavericks, till och med.
 18. Testa annars att ta bort skrivaren och lägg till den igen under Inställningar > Skrivare.
 19. Ja men då har du väl modellen med e-sim iallafall. Om du nu inte behöver ha mobilen med dig men fortfarande kan ringa och ta emot samtal/sms:a? Har du Tre som operatör? Hur gör man för att liksom få igång e-sim:et då? Det blir väl en ytterligare kostnad på ditt nuvarande abonnemang, eller hur löser man det? Men vad är det som du inte är riktigt nöjd med då? Klart det är säljsnack GRATTIS förresten 🎉
 20. Jag har ingen själv men är lite nyfiken på en med "cellular". Vilken modell har du? Jag hade gärna kastat min iPhone och bara kört med klocka 😊 Synd bara att man inte kan skaffa ett abonnemang enbart för det. Men det kommer kanske. Förhoppningsvis!
 21. "Tryck för att klicka" fungerar inte efter omstart, endast efter viloläge. Så är det för mig också! Jag förmodar att det är ska vara så. Du måste fysiskt trycka ner trackpaden. Men du behöver väldigt sällan starta om en mac 😜
 22. Även Telenor Stream körs via webbläsare på datorn enligt Telenor själva: https://www.telenor.se/handla/tv/stream/
 23. Nej egentligen inte mer än att om jag jämför med min Macbook Pro late 2013 så har du lägre siffror både på Full laddning (mAh) och Volttal (mV). För att inte säga att ditt skick där, som du tidigare sagt står Byt ut nu, istället hos mig står Normalt. Värt att notera är att jag har fler cykelantal. Kanske det enda är att lämna in den ändå Jag skulle väl i och för sig även försöka testa med en annan laddare men det kanske är ett "longshot"? Det vore intressant och höra från dig och höra hur du löste allt tillslut. Godspeed!
 24. macOS har ju lite inbyggda tester man kan kika på. Om du går in på  > 'Om den här datorn' > 'Systemrapport' Och väljer 'Ström' i den vänstra kolumnen får du lite mer information om ditt batteri. T ex. hur många laddcykler det gjort. Sedan kan du testa och köra det inbyggda diagnostikverktyget. Till sist kan du ju installera ett tredjeparts program som exempelvis Coconut Battery.
 25. Hmm jag inser väl att jag förr eller senare är tvungen att vika mig på den punkten
×
×
 • Skapa nytt...