MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mixxon

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om mixxon

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1980-02-19

Kontakt

 • Twitter
  mixxon

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Hjo

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  iPhoneSE· iPad mini 4 · MacBook Pro Late 2013 · Apple TV Gen 3
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

254 profilvisningar
 1. mixxon

  Ikon trots avstängd Apple-TV

  Ett litet men aningen irriterande problem. AirPlay symbolen i systemfältet dyker upp och försvinner, trots att min Apple-TV är strömlös. Om jag går in på 'Bildskärmsinställningar' och bockar ur "Visa skärmdubbleringsalternativ när de är tillgängliga" försvinner den för att direkt komma tillbaka när jag bockar för alternativet igen. Och sedan ser man i ögonvrån hela tiden när man sitter vid datorn att den hoppar fram och tillbaka i menyfältet uppe till höger. Är det någon annan enhet än Apple-TV som styr denna ikon? Den visar ju dessutom "AirPlay: Av" om jag trycker på den? Fast den verkar leta febrilt efter sin käre vän Apple-TV... macOS High Sierra 10.13.5
 2. mixxon

  Irriterande från iCloud

  Och hon får ingen inloggnings-notis till sin andra iPhone? Testa logga ut från icloud på båda hennes iPhones och sen logga in med en åt gången.
 3. mixxon

  Irriterande från iCloud

  Har din vän fler enheter? Gå in under inställningar>Namn Längst Upp>iCloud. Scrolla ner och titta vilka enheter som finns registrerade på din väns konto. Om det finns enheter som inte används - radera!
 4. mixxon

  inget ljud i iPhone 6

  Om du höjer/sänker volymen med de fysiska knapparna på sidan, står det "hörlurar" eller "Volym" då?
 5. mixxon

  Problem med ned/uppladdning

  Om det funkar med Safari är det nog inte fel på din dator? Håll dig till Safari bara
 6. Jag har fått det felmeddelandet någon gång när jag försöker ansluta till min NAS, efter datorn varit i vila. Toggla wifi-anslutningen löser det problemet. Men du får detta alltså med ett usb-minne direkt kopplad till datorn?
 7. Antar att ni pratar om iOS här? Dit är sökvägen för återställning av tangentbordsordbok, på Svenska: Inställningar>Allmänt>Nollställ>Nollställ Tangentbordsordbok. Lycka till! 🤓 Edit: Löste det ditt problem?
 8. Gött 👍🙂
 9. Är problemet bara på din Macbook eller andra enheter? Jag prenumererar på några kalender också dock inga Gmail-diton men ändå, såhär ser det ut hos mig 👇 Har du dina kopplade till iCloud eller står det "På min Mac"? Om de är kopplade till iCloud testa att gå in på inställningar för datorn och Välj Icloud och bocka sedan ur kalendrar. Vänta någon minut och bocka sedan i det igen.
 10. mixxon

  Stulen email

  Jag brukar få mina bekräftelsekoder via sms. Det där med ikonerna i launchpad förstår jag inte riktigt vad menar med men om du trycker ner alt, så börjar de ”vicka” och påsåvis kan du radera de som har ett kryss i vänstra hörnet. Inte mycket till hjälp med ditt lösenordsproblem kanske men vad hindrar dig från att bara skapa en ny emailadress hos Microsoft om du nu måste ha en just sådan? Jag rekommenderar starkt att du isåfall aktiverar tvåfaktors-autentisering, (även på alla andra tjänster du använder som stödjer det) då det i stort sett eliminerar risken att någon kan logga in på ditt konto även fast de får reda på ditt lösenord. Lycka till!
 11. mixxon

  Staingate - fläckig skärm

  Lämnade in den på en certifierad Apple-verkstad. Senaste gången var i höstas någongång... änsålänge är allt frid och fröjd.
 12. https://www.malwarebytes.com/
 13. mixxon

  Dialogrutor efter uppdateringar

  High Sierra 10.13.3, tyvärr.
 14. mixxon

  Dialogrutor efter uppdateringar

  Är det bara jag som, den senaste tiden är tvungen att "toggla" systemspråk efter varje systemuppdatering? Vissa dialogrutor är helt plötsligt på engelska. Exempelvis inloggningssidan och dialogrutan vid avstängning/utloggning.
 15. mixxon

  Staingate - fläckig skärm

  Det ska inte behöva "daltas" med skärmar till datorer i det här prispannet... visst, rengör med för ändamålet riktig fiberduk och andra standard föreskrifter ska räcka!
×