MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mixxon

Medlem
 • Antal inlägg

  23
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om mixxon

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1980-02-19

Kontakt

 • Twitter
  mixxon

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Hjo

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  iPhoneSE· iPad mini 4 · MacBook Pro Late 2013 · Apple TV Gen 3
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

314 profilvisningar
 1. mixxon

  Streama tv till skärmen

  Även Telenor Stream körs via webbläsare på datorn enligt Telenor själva: https://www.telenor.se/handla/tv/stream/
 2. Nej egentligen inte mer än att om jag jämför med min Macbook Pro late 2013 så har du lägre siffror både på Full laddning (mAh) och Volttal (mV). För att inte säga att ditt skick där, som du tidigare sagt står Byt ut nu, istället hos mig står Normalt. Värt att notera är att jag har fler cykelantal. Kanske det enda är att lämna in den ändå Jag skulle väl i och för sig även försöka testa med en annan laddare men det kanske är ett "longshot"? Det vore intressant och höra från dig och höra hur du löste allt tillslut. Godspeed!
 3. macOS har ju lite inbyggda tester man kan kika på. Om du går in på  > 'Om den här datorn' > 'Systemrapport' Och väljer 'Ström' i den vänstra kolumnen får du lite mer information om ditt batteri. T ex. hur många laddcykler det gjort. Sedan kan du testa och köra det inbyggda diagnostikverktyget. Till sist kan du ju installera ett tredjeparts program som exempelvis Coconut Battery.
 4. mixxon

  Köpa en iphone? Nej

  Hmm jag inser väl att jag förr eller senare är tvungen att vika mig på den punkten
 5. mixxon

  Köpa en iphone? Nej

  Är det bara jag som bojkottar alla nyare iPhonemodeller än SE, pga kameran som buktar ut?! Ge mig en kamera som inte "står ut" så betalar jag gärna några extra tusenlappar...
 6. mixxon

  Hur ladda iPhone i bilen?

  Jag använder mig av den klassiska 12v - USB adaptern i uttaget för baksätet. Sedan drar jag sladden under armstödet i mittkonsolen till en lämplig plats mellan framsätena.
 7. mixxon

  Ikon trots avstängd Apple-TV

  Ett litet men aningen irriterande problem. AirPlay symbolen i systemfältet dyker upp och försvinner, trots att min Apple-TV är strömlös. Om jag går in på 'Bildskärmsinställningar' och bockar ur "Visa skärmdubbleringsalternativ när de är tillgängliga" försvinner den för att direkt komma tillbaka när jag bockar för alternativet igen. Och sedan ser man i ögonvrån hela tiden när man sitter vid datorn att den hoppar fram och tillbaka i menyfältet uppe till höger. Är det någon annan enhet än Apple-TV som styr denna ikon? Den visar ju dessutom "AirPlay: Av" om jag trycker på den? Fast den verkar leta febrilt efter sin käre vän Apple-TV... macOS High Sierra 10.13.5
 8. mixxon

  Irriterande från iCloud

  Och hon får ingen inloggnings-notis till sin andra iPhone? Testa logga ut från icloud på båda hennes iPhones och sen logga in med en åt gången.
 9. mixxon

  Irriterande från iCloud

  Har din vän fler enheter? Gå in under inställningar>Namn Längst Upp>iCloud. Scrolla ner och titta vilka enheter som finns registrerade på din väns konto. Om det finns enheter som inte används - radera!
 10. mixxon

  inget ljud i iPhone 6

  Om du höjer/sänker volymen med de fysiska knapparna på sidan, står det "hörlurar" eller "Volym" då?
 11. mixxon

  Problem med ned/uppladdning

  Om det funkar med Safari är det nog inte fel på din dator? Håll dig till Safari bara
 12. Jag har fått det felmeddelandet någon gång när jag försöker ansluta till min NAS, efter datorn varit i vila. Toggla wifi-anslutningen löser det problemet. Men du får detta alltså med ett usb-minne direkt kopplad till datorn?
 13. Antar att ni pratar om iOS här? Dit är sökvägen för återställning av tangentbordsordbok, på Svenska: Inställningar>Allmänt>Nollställ>Nollställ Tangentbordsordbok. Lycka till! 🤓 Edit: Löste det ditt problem?
 14. Gött 👍🙂
 15. Är problemet bara på din Macbook eller andra enheter? Jag prenumererar på några kalender också dock inga Gmail-diton men ändå, såhär ser det ut hos mig 👇 Har du dina kopplade till iCloud eller står det "På min Mac"? Om de är kopplade till iCloud testa att gå in på inställningar för datorn och Välj Icloud och bocka sedan ur kalendrar. Vänta någon minut och bocka sedan i det igen.
×