Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

nadjalisa

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om nadjalisa

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  iPhone, Apple watch, MacBook Air, iPad
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack! Jag får tydligare information från dig än från supporten på Apple :-) Då förstår jag! Jag har tillräckligt minne på iCloud (har köpt extra just för detta). Då är det klart jag använder bilder då, det är så jag vill använda det som du beskriver men uppfattade det som att jag inte skulle kunna använda bilder med så stor mängd foton eftersom det skulle äta upp minnet på mina andra enheter,även om det sparades mindre förhandsvisningar. Jag har optimerat lagring på iPhone och iPad men det gick inte att ställa in på MacBook Air under systeminställningar/icloud/bilder men det kanske är så det ska vara? Testar med dessa ca 2500 bilderna jag har lagt in på icloud.com/bilder och de som finns i telefonen. Stämmer det att jag inte kan optimera lagring på MacBook Air? Verkligen stort tack att du tar dig tid att svara!!!
 2. Det vill säga: utifrån vad jag beskrev tycker du fortfarande jag ska använda bilder även om bildbiblioteket inte fungerar som det är tänkt (att det inte synkas mellan de olika enheterna) när det gäller lagring/säkerhetskopia i molnet av mina bilder? Eller är det bättre att lagra bilderna på driven och bara ha de nya/senaste året på bilder och samtidigt kunna använda bildbibliotek i bilder (synkas)?
 3. Tack för svar! (Även på den andra tråden Jag har idag lärt mig att det är skillnad på bildström och bildbibliotek! Jag använder mig av icloud (bilder) dvs jag laddar upp bilder manuellt på icloud.com/bilder (som en säkerhetskopiering i molnet). Jag har stängt av funktionen iCloud-bildbibliotek på mina enheter (MacBook Air121 gb, iPhone 7 128gb och iPad Air 32gb) i och med att jag är tveksam till om det fungerar med så mycket bilder som jag har (drygt 100 gb bilder). Jag hade kontakt med Apple-support och jag uppfattade att detta var det smartaste sättet i och med mängden bilder om jag ville ha en säkerhetskopia i molnet. Ingen av mina enheter klarade av den mängden data (hade PC tidigare med mer lagringsutrymme . Tänkte aldrig då på att fråga om jag lika gärna kunde lägga alla bilder på driven (om jag stänger av synken till driven på mina enheter) och samtidigt använda iCloud-bildbibliotek på mina enheter. Det hade ju varit smidigt om alla bilder jag tar är uppdaterade på alla mina enheter och sedan kan jag ju föra över de bilder jag vill spara till driven (där då de övriga finns. Jag förstår att bilder är gjort för bilder och det kanske är bra att ha senaste årets bilder (de bilder jag har i mobil och iPad) där men säkerhetskopior på bilder de senaste 14 åren kanske inte hör hemma där?! Det kanske är bättre att ha dessa på driven? Jag har laddat upp ca 2500 bilder i icloud.com/bilder men har MÅNGA fler och innan jag fortsätter undrar jag om denna lösning ändå är den bästa... De kort jag redan har laddat upp kan jag exportera till driven och sedan radera från bilder (får göra det noggrant så att originalen läggs på driven och inga thumbnails...). Jag hoppas att du förstår vad jag menar och att du har möjlighet att svara en gång till!
 4. Är det ett smidigt sätt att spara ALLA sina bilder på icloud.com/bilder (och då stänga av funktionen att ladda upp bilder automatisk pga mängden bilder, drygt 100 GB) eller är det bättre att spara alla sina bilder i icloud.com/drive och använda bilder med automatisk uppladdning för nytagna bilder?
 5. Hej! Finns det någon som kan hjälpa mig med hur jag ska tänka kring och planera hur jag ska organisera och lagra mina bilder vore jag tacksam. Använder MacBook Air, iPhone, och iPad. Tidigare (PC) lagrade jag mina bilder i årsmappar med eventuella undermappar. Jag flyttade alla mina bilder (drygt 100 GB) till iPhoto när det begav sig och har nu flyttat alla bilder till extern hårddisk i väntan på hur jag ska göra. Nästan i alla fall. Jag har börjat laborera men är inte helt säker på om det är bästa sättet för mig... Har stängt av bildströmmen på mina tre enheter (för att min mängd bilder skulle ställa till det) och börjat lagra bilder i icloud bilder (utan bilddelningen på) men osäker på om det är bästa sättet att spara och lagra mina foton i och med att jag kan skapa mappar i icloud drive och istället spara där i och med mängden foton. Då skulle jag också kunna använda mig av bildströmmen på mina tre enheter för smidigare hantering än idag när telefonens alla bilder sparas i dropbox som jag sedan flyttar över... Är det ett smidigt sätt att spara ALLA sina bilder på icloud bilder (med bildströmmen avstängd) eller är det bättre att spara alla sina bilder i icloud drive och bara de "nya" i bildströmmen och när mängden börjar bli för mycket för enheterna flytta över från bilder till driven? Tacksam för tankar från andra kloka
×
×
 • Skapa nytt...