Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Billman

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Billman

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Min MacBook Pro är från slutet av 08. 2,4 GHz Intel Core 2 Duo. Jag uppdaterade först till Leopard, sedan El Captain på den(gratis). Bytte alldeles själv ut minnet till 8GB. Går som en dröm. Vet inte om det hjälper, men på gamla Macar är det ju enkelt att uppgradera minnet till skillnad mot de nya och de gör skillnad. du kan säkert uppgradera i alla fall till 4 GB
 2. Tack igen. Provade med att på min externa 1TB Seagate hårdisk köra igång TM. Den har alltså legat och kvartat under 10 år. Den gick inte med på det. Hänvisade till att skaffa en Apple extern trots att min externa syntes på TM som en tänkbara disk för TM. Hmmm... Jag ska gå igenom SirKnasens lina, men det är som sagt många ord där och annat som jag helt enkelt inte begriper. Jag loggar aldrig in eller har password utan låter bara datorn gå - det har funkat i tio år och den är sällan avstängd. Kanske var fjortonde dag under någon natt. Men jag vet ju att Apple har blivit hard core när det gäller sitt eget ekosystem för att ta andelar så det är inte så konstigt att saker och ting inte är kompatibla.
 3. Tusen tack. Börjar fatta något, men långsamt. Köra över routern? Startat i hårddiskläget etc. Hmmm... Om jag skulle börja trycka över allt till TimeM så går det väl åt lika mycket filstorlek som jag har på min hårddisk? Alltså jag tankar ur regelbundet till en extern, men har ungefär 150 använt på en HD på 250. Suger inte TM upp det direkt när jag börjar använda TM, så det inte blir något utrymme kvar på min hårddisk? Får nog göra en skattkarta, steg för steg, med användarid, nummer på datorn, gamla och nya namn etc.. Och sen viktigt, följer mina gamla program med, eller måste jag köpa nya? Alltså stoppas jag vid gränsen för programmet tror att jag delar med mig det till någon obehörig? Hursomhelst. Jag förstår att jag måste glömma den prosaiska sladden mellan den ena datorn till den andra och så bara, genom ett klick, köra över allt från den ena till den andra. Tack igen. Måste börja plugga på. Problemet med min MacBP är att jag aldrig behövt mecka med den alls. Jo, jag uppgraderade alldeles själv från 4 till 8 GB minne under det tio årens gång och uppgraderade till dom nya Os systemen. Utan en glitch.
 4. Hej Min gamla fantastiska MacBookPro(08 - inte ett fel någonsin 15 tum) ska bytas ut mot en ny MacBookPro(2015 - 15 tum.) p,g,a att en idiot på flyget(inte jag)tappade min laptop i golvet så att batteriet inte fungerar, men går via ström.) Nu undrar jag hur man överför all data från min gamla laptop/El Capitan till min nya med Sierra. Jag har viktiga program i min gamla som är licensierade, Office/Word och Screenwriter plus bibliotek som är livsviktiga att få med till den nya datorn om det låter sig göras. Eftersom jag aldrig haft något fel på min MBP så kan jag Nada om hur man gör. Jag hoppas på svar att sätta in en sladd i den ena och köra över allt genom den till den andra, men så enkelt kanske det inte är? Använder inte Cloud eller Timemachine. Hur gör man? Gamla är således MBP 15 tum, 8 GB, 2,4 Hårddisk - El Capitain Nya MBP 15 tum, 2,2, 16 GB, 252 flash - High Sierra
 5. Jag har El Capitan. Som sagt. Kolla dosans fönster när du sätter igång. Tre svarta fyrkanter och sedan strecken. Om dom finns där så är du hemma.
 6. Jag har HB på dosa. Med sladd. Om den misslyckas med att hitta Bankid filen kör jag utan sladd. Nån gång har jag fått precis som du att den inte hittar filen, då kör jag det gamla tricket att starta om datorn. Då brukar det funka. Jag hare en mycket gammal MacBook Pro som är bäst i världen. Kolla dosans fönster när du startar inloggningen. Den ska ha tre tre fyrkanter först. Sedan en massa streck överst. Då är den i sync.
 7. Vad jag förstår så kan man inte använda de nya IMacen 21,5 som externskärm till ex. i mitt fall Macbook Pro?
×
×
 • Skapa nytt...