Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

littlemaze

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om littlemaze

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  iPhone, iPad, Mac mini, AppleTV
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

474 profilvisningar
 1. Nej, har inte upplevt några problem. Kör dual på en 11 pro, e-Sim privat och fysiskt för jobbet. Funkat smärtfritt så här långt.
 2. Troligast är väl att MacMini inte visar SMS? Om det är så kontrollera om SMS-koppling är gjord. Du hittar den under inställningar/meddelanden på din iPhone.
 3. Nej du måste göra det via den oranga ikonen "Dator(?)" på AppleTVn om du inte använder Apple Music eller iTunes Match. Sen har jag för mig om att man var tvungen att ha iTunes öppet på den datorn man ville strömma musiken ifrån.
 4. Sidnumreringen löser du med Avsnittsbrytning. Ställ markören mellan sidorna som du vill inte ska följa numreringen. Infoga Avsnittsbrytning. Välj Dokument. Ställ markören på den sidan som du vill ska börja med 1 Klicka ur Matcha föregående avsnitt och Klicka i Börja på 1. Sen kan du markera första sidans Sidnummer och radera den sidnumreringen. Nu ska första sidan vara tom och sida nummer 2 bör visa Sida 1 av xx.
 5. Jag gjorde som lappen71 föreslår och avbröt och startade om, när jag hade väntat över natten. Det funkade fint för mig på en MacBook Pro 2012.
 6. Ett enkel metod är att använda funktionen OMFEL. Då skulle din formel bli OMFEL((C9−C8)÷C8;0) och skulle generera 0 när den inte kan göra någon beräkning. Om du hellre vill att det ska bli en tom cell skriv OMFEL((C9−C8)÷C8;"") istället.
 7. Jag har kollat lite på Intervals, ser ut att möta fler av de önskemål jag har men har inte hunnit testa än. Verkar dock inte ha nån pulsintervall-funktion vad jag kan se.
 8. Under Allmänt/Hjälpmedel har jag ett reglage för att ”trycka för att väcka” . Kör iOS 12.1
 9. Inget av det där är ju heller sant. Apple Pay går det att välja en bank alt två oberoende kreditkort. Förvisso är inga svenska men det beror mer på senfärdighet ifrån svenska banker och kreditinstitut som vill behålla sitt maktmonopol snarare än Apple. Att det bara är Tre som idag erbjuder eSIM till telefon är nog också bara ett utryck för senfärdighet ifrån Telia som då får räknas som svenskt i det här fallet och inte att Apple skulle utesluta någon. Att Apple väljer sitt egna AM istället för Spotify är nog inte så konstigt dock, även om det kan vara lite trist. Vet inte hur setupen är på klockan, men det lär väl ändra på sig så småningom. Ps har för tillfället ingen AW men använder AM.
 10. Om du går in på Inställningar -> Appar -> TV. Under menyn Anslut till TV, så borde du kunna stänga av dom "TV-kanalerna" som du inte vill ska komma upp i TV appen. Jag har bara SVT Play och Viafree där.
 11. Bäst är om du lägger till "Underkonton" i din bokföring. I ditt fall skulle jag lägga till två extra kolumner där en av dem svarade emot "Vem". Exemplet nedan är med ett Underkonto och hur man skulle kunna göra i ditt fall för att summera. I SUMMA.OMF står DEMET,KONTO och UNDERKONTO för "hela" kolumnen med den rubriken.
 12. littlemaze

  Excel

  Om du slår Alt+Enter efter texten där du vill göra radbrytning i cellen så löser problemet också.
 13. Är du ute efter ett totalvärde eller ett värde på lag? Vill du se totalvärden på borta resp hemmalag också?
 14. Fast Mattis.ses tips gör precis det du önskade i din frågeställning men i Finder. Markera texten ”Byt namn” välj Formatera istället för ”Ersätt text”, så får du namn och sekvensnr automatiskt. Alternativt att du gör det med ”Lägg till text” först innan du gör ”Formatera” och lägger till sekvensnr. Hur många olika sätt behövs?
 15. Fungerar med Hemmadelning också. Slå på det på Macen/ i iTunes och AppleTVn. Då ska du hitta bilderna under Datorer-ikonen på AppleTV. OBS du måste ha ITunes igång, men du kan låta programmet vara kvar i Dockan.
×
×
 • Skapa nytt...