Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

martincarlsson83

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om martincarlsson83

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Mac, iPhone, iPad
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Lite osäker på vad du menar nu. Bilderna i fråga har tidigare funnits på iCloud bildbibliotek och nu är de borta.
 2. Jag har testat att återställa den senaste iCloud säkerhetskopian (skapad bara ett par dagar innan problemet uppstod) till en annan iPhone (4S med senaste iOS), men den senaste tidens bilder (tagna efter 31 dec 2016) fanns inte med, bara samtliga äldre bilder. Det är exakt samma situation när jag loggar in på iCloud.com och kollar bildbiblioteket (testat från olika datorer) samt när jag synkar med "Bildbiblioteket" på min Mac och väljer "Hämta original till datorn". Apple supports svar är att säkerhetskopior inte alltid innehåller bilder som synkas till iCloud bildbibliotek. Verkar märkligt tycker jag, och bilderna finns ju inte på något av ställena. Jag funderar på att köpa en ny likadan iPhone 6 för att testa återställa senaste iCloud säkerhetskopia till en exakt likadan telefon. Frågan är om man då även borde/kan(?) köra samma iOS (hade inte hunnit uppdatera till senaste när problemet uppstod). Apple support sa att detta inte skulle ge annat resultat än att återställa senaste iCloud säkerhetskopia till en iPhone 4S med senaste iOS, men självklart kommer jag att testa allt. Apple har hittills inte kunnat svara på varför alla bilder tagna efter den 31 dec 2016 försvunnit från bildbiblioteket på iCloud. Jag tycker detta är väldigt märkligt. Jag har alltid haft synkning till iCloud påslagen. Telefonen har varit kopplat till wifi och laddats samtidigt och därmed synkats regelbundet innan problemet uppstod. Jag menade att jag i framtiden absolut ska ha _synkning_ även till Dropbox, "backup" var fel ordval av mig.
 3. Jomen precis, jag trodde att betala för en utökad iCloud lagringsplan (mycket utrymme kvar där) gjorde att man slapp tänka på sådana här problem, men tydligen inte:S Kommer i framtiden köra parallell backup med dropbox eller liknande och göra regelbundna säkerhetskopior på iTunes.. Apple support trodde att det skulle gå att få ut datan med tredjepartsprogram, men kunde pga policy inte säga något mer specifikt utan hänvisade till forum och annan research :/
 4. Bilder från en månad/60 lax Karibien drömsemester borta..brrr gör ganska vad som helst för att rädda bildmapp och fotoapp alltså :S Ingen som har erfarenhet av program som kan spara ner data från mobil som fastnat i recovery mode? :S Googlat runt men rädd att testa något som inte hjälper och samtidigt pajjar andra möjligheter. Att telefonen hittas av iTunes borde dock vara ett gott tecken tänker jag.
 5. Tack för svar, Telefonen har alltså låst sig i recovery mode och iTunes säger att den måste uppdateras eller återställas (göra säkerhetskopia kommer ej upp som alternativ) och när jag försöker uppdatera kommer okänt fel nr 45 upp. Jag minns inte om bägge eller enbart den ena av bildström och iCloud bildbibliotek var aktiverat, men gissar enbart den ena och det har alltid fungerat tidigare och inte gjort några ändringar. Mobilen har varit i laddare och ansluten till wifi, har som sagt en iCloud säkerhetskopia sedan bara ett par dagar innan felet uppstod, men denna säkerhetskopia saknar de senaste tre månadernas bilder samt alla camera+ bilder. Någon kreativ lösning? Typ ett program som nollställer inställningar utan att radera någon data och sen testa starta om mobilen?
 6. Hej och tack för svar! Apples ingenjörer kunde inte få fram några bilder tagna efter 1 jan så jag är osäker på om de senaste bilderna verkligen är med på säkerhetskopian. En anledning jag fick höra var att bilder som borde lagras på iCloud inte inkluderas i säkerhetskopian. Och tyvärr har alltså något oförklarligt hänt med iCloud. Jag frågade specifikt om det spelade någon roll vilken iPhone jag försökte återskapa iCloud-kopian till, om jag tex skulle köpa en exakt likadan telefon, men supporten svarade att det inte skulle hjälpa, då den mobil jag återskapade till (iPhone 4S med senaste iOS) borde vara kompatibel med den icke fungerande mobilen (iPhone 6 med förra eller förrförra iOS). Någon som har erfarenhet, kan det hjälpa att testa återskapa till en exakt likadan iPhone? Spelar exakt rätt iOS någon roll?
 7. Min iPhone 6 startar plötsligt inte utan fastnat i recovery mode (svart skärm med iTunes-logga). Jag har testat allt som jag kan själv inkl uppdatera med iTunes men får bara felmeddelande: iPhone-enheten "iPhone" kunde inte uppdateras, Ett okänt fel uppstod (45). Jag har ingen säkerhetskopia på iTunes. Jag har en säkerhetskopia på iCloud sedan ett par dagar innan problemet uppstod, men när jag testade att återskapa den till en annan mobil, saknades de enda två sakerna som jag verkligen vill ha: senaste månadernas bilder i vanliga bildmappen och bilderna i en nedladdad fotoapp (camera+). Jag kom hem från en lång drömsemester för några veckor sedan och måste verkligen få tillbaka datan från bildmappen och fotoappen i mobilen. Återställning till fabriksinställningar är därför inte ett alternativ. Jag har varit i kontakt med apple support flera gånger och de har testat allt inkl eskaleringsläge där deras ingenjörer har försökt återskapa försvunna filer i iCloud utan att lyckas. Jag tycker det är väldigt märkligt, hade tom köpt en extra stor lagringsplan med mycket utrymme kvar. Min enda chans verkar vara att få ut data direkt från mobilen med ett recovery-program. Någon som vet ett sådant program som kan plocka ut data från både bildmapp och en nedladdad fotoapp? Googlat runt lite men svårt att veta vad som fungerar/vad man kan lita på. Misstänker att det är platsbrist i mobilen som gör att jag inte kan uppdatera med iTunes/får felmeddelande 45. Kanske går det att ta bort några mindre viktiga appar med ett recovery-program och sedan testa uppdatera igen? Alla råd mottages tacksamt. TUSEN TACK på förhand till den som kan lösa detta åt mig<3
×
×
 • Skapa nytt...