Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Markusa80

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Markusa80

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  MacBook iPhone iPad
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag har samlat alla bilder från iPhone och Mac i iCloud-bibiloteket i iCloud vilket betyder att bilderna på iPhone och Mac i många fall inte är i originalstorlek för att spara utrymme. Jag vill regelbundet ta backup av iCloud-biblioteket till en extern hårddisk. Hur gör man det bäst? Några problem jag stött på: Att markera alla bilderna eller några i iCloud för att sedan kopiera ned dem går inte Att göra samma sak i Bilder på Macen gör inte heller Enda sättet jag kan komma på är att exportera bilder från Bilder appen på Macen. Där finns det tre alternativ 1. Exportera bilder 2. exportera oförändrade original 3. exportera bildspel. Är detta det rätt sättet att säkerhetskopiera bilderna i iCloud? Är det alternativ 1 eller 2 man skall välja då och får man med originalbilden i sitt stora format eller endast den version som finns på Macen (som kan vara jätteliten)? Jättetacksam om någon har någon vägledning att dela med sig av!
 2. OK, jo jag har valt optimera MAC-lagring och då skall originalbilder lagras i iCloud.
 3. Att iPhoto biblioteket är 10 GB större än Bilder biblioteket är lite konstigt. Kan det bero på att jag slagit på iCloud bildbiblioteket? Bilderna som ligger utanför hittar jag när jag öppnar Finder och väljer Bilder i Findermenyn till vänster.
 4. Tack för svar! Jag menar icloud-biblioteket men att föra över är kanske fel ord. Min tanke är att alla originalbilder skall ligga i iCloud istället för på olika ställen som det gör nu. Att Bilder- biblioteket krymper är kanske normalt då originalbilderna har förts över till iCloud-biblioteket? Om jag tuttar på info om Bilder i Finder så innehåller den 145 GB vilket det endast kan göra om iPhoto biblioteket är medräknat. Sedan ligger det bilder utanför dessa bibliotek på ca 8 GB som jag inte vet om de tillhör Bilder biblioteket. Jag har testat söka vissa bilder och då hittar jag dem i Bilder biblioteket.
 5. Tack för svar! Jag menar icloud-biblioteket men att föra över är kanske fel ord. Min tanke är att alla originalbilder skall ligga i iCloud istället för på olika ställen som det gör nu. Att Bilder- biblioteket krymper är kanske normalt då originalbilderna har förts över till iCloud-biblioteket? Om jag tuttar på info om Bilder i Finder så innehåller den 145 GB vilket det endast kan göra om iPhoto biblioteket är medräknat. Sedan ligger det bilder utanför dessa bibliotek på ca 8 GB som jag inte vet om de tillhör Bilder biblioteket. Jag har testat söka vissa bilder och då hittar jag dem i Bilder biblioteket.
 6. Upptäckte att jag även har ett iPhoto-bibliotek. Detta är större än Bilder-biblioteket. Någon som vet om det är unika bilder i iPhoto-biblioteket? Hur kan man då få in dem i Bilder-biblioteket?
 7. Hej, Jag håller på och för över hela mitt bildbibliotek på min mac till iCloud och har då stött ett litet problem eller fundering som jag skulle bli mycket tacksam om någon skulle vilja hjälpa mig reda ut. Jag har förstått att bilder kan antingen ligga i bilder-biblioteket eller vara refererade bilder (som verkar vara samtliga bilder som inte ligger i biblioteket?). Min fråga är hur man är säker på att alla bilder finns med i bildbiblioteket och var ligger de isåfall? Refererade bilder lagras inte på iCloud så allt skall in i bilder-biblioteket. Om jag markerar Bilder i Finder och väljer info så står det att det finns 2600 objekt och har en storlek på 145 GB. Där ligger även bilder-biblioteket som har 17000 bilder. Så det verkar som om 2600 bilder ligger utanför bilder-biblioteket. Genom att använda Bilder appen kan jag söka upp bilder bland de 2600 bilderna som ligger utanför. Betyder det att det redan finns en kopia av bilderna i bilder-biblioteket då? En sista undrar är att jag fört över ca 60 GB till iCloud och på datorn verkar det finnas 145 GB bilder och den verkar vara klar med synkroiniseringen. Hmm
 8. Tack för era svar. Vill inte att något skall gå förlorat och jag tänker ta regelbundna backuper också. Kan man använda time machine för att ta backup av iCloud till en extern hårddisk? Låter inte så troligt men vad recommenderas isåfall?
 9. Hej, jag använder icloudbibliotek på flera enheter men tänkte bocka ur det alternativet på en äldre enhet för att frigöra utrymme. Finns det risk att bilder mm kan förloras om man gör det? Något man bör tänka på innan man gör det?
×
×
 • Skapa nytt...