MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  682
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  PowerBook G4 1,5 GHz - 15", iMac 2,8 GHz - 24" ALU och Macbook Pro 15" i5
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Vi snackar i runda slängar 100 skrivare, ca 600 Macar och drygt 2.500 iPads. Sedan behöver ju inte glömma bort att vi har ca 2.000 PC-enheter men de finns det annat system som sköter. Idag använder vi nämligen Printopia men som vi uppenbarligen har en del problem med samt att företaget bakom programmet sköter inte supporten så vidare bra. Därför undersöker jag lite om det finns någon alternativ/bättre lösning.
 2. Någon som vet vad det finns för något utbud av printservers för Mac dessa tider? Gärna med stöd för AirPrint. Vi snackar många skrivare, Macar och iPads.
 3. Eller må det finnas något sätt eller program att göra "smarta/dynamiska" PDF:er i som är kompatibelt med alla plattformar?
 4. Någon som vet om man skulle kunna konvertera om (batcha) dokument skapade med Livecycle genom exempelvis Acrobat DC Pro?
 5. Tusen tack för informationen, guld värt. Men antag man vill på något sätt fortsätta med någon form av interaktiva PDF-formulär, vet du om det finns något bättre program att jobba med som håller sig till någon ISO-standard? Just nu känns det som många Mac-användare upplever Macen som sämre kompatibel med PDF. I vårt fall rör dig sig kanske om 500+ Macar och nästan 2000 iPads som drabbas av väldigt många formulär de inte kan komma åt. Vet att man bör kunna göra liknande dokument med Indesign men det kanske blir samma skräp ut?
 6. Vilket innebär att man ska försöka spara/publicera dokumenten i lägre version, om möjligt?
 7. Har stött på ett (för mig) udda problem när det gäller PDF-filer. På Mac går de bara att öppna i Acrobat Reader, inte i webbläsare eller Förhandsvisning. Någon som vet vad detta kan bero på och hur man eventuellt kan åtgärda felet? Observera att det gäller våra egenproducerade PDF-filer som är s.k interaktiva formulär. Se bild nedan för felmeddelande. Filerna produceras i Adobe LiveCycle. Själv är jag inte skaparen av filerna. Det ända jag kan finna är när jag tittar på filernas egenskaper. Filen som inte fungerar är PDF 1.7 medan en fungerande är PDF 1.5.
 8. Okej, då känns det inte som det är någon ko på isen riktigt ännu. Kommer levereras många Mac till med High Sierra förinstallerat. Men man måste ju trots allt förbereda sig.
 9. Någon som vet när det blir slut med stöd för 32-bitars - High Sierra eller 10.14? Blir det i en uppdatering för High Sierra får vi väldigt stora problem på jobb. Vi kör nämligen ett mailstystem som är under all kritik, speciellt när det gäller klienten för Mac - Groupwise (Novell). Tror definitivt inte att de kommer släppa någon 64-bitarsversion. Senast klienten för Mac uppdaterades var 2008.
 10. Hmmm...ok, nu kör jag KeePassx men fann det inte så vidare användarvänligt som jag hoppades på. Exporterade mina gamla lösenord från Lasspass som csv-fil för att importera i KeePassx. Men det ville sig inte på Macen. Ladda ner på Windows och skapade en databas och importerade allt från Lastpass med ett klick. Tips om hur man ska hålla sig till en databas för alla enheter? iCloud, Dropbox eller annat?
 11. Någon som kan rekommenderar ett bra/bättre alternativ till Lasspass, för att spara/hantera lösenord m.m? Inte fel om det även finns till mobilen och kanske är gratis där också.
 12. Har använt Plex Media Server på min gamla iMac väldigt länge som läser film-material från en NAS. Allt har alltid fungerat kanonbra, fram tills nu. Trodde det kunde vara fel på vår Apple TV eller materialet vi tittade på för stunden. Men har tittat på annat material, som jag har tittat på tidigare som nu också stöter på problem - alltså nytt som gammalt. Bilden fryser/hänger sig men inte ljudet. Händer även många gånger. Pausar man i någon sekund och sedan fortsätter så funkar det igen. Men det är ganska störigt. Någon som har stött på samma problem och eventuellt löst det eller bara har något tips? Uppdaterade server här om dagen. Kanske har med uppdateringen att göra?!
 13. Problemet är att jag har en Macbook Pro (2011) som kör High Sierra som jag vill ansluta till lite då och då från min äldre iMac (El Capitan, 2009) och min jobbdator (Sierra, 2017) - båda maskinerna får spel. Visar till att börja med tom mapp från HS-maskinen och hänger sig till slut. Eller så är det min Macbook Pro i sig som bålar?!
×