MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  722
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 2,8 GHz - 24" ALU, Macbook Pro 15" (2011) och Macbook Pro 13" (2017)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

837 profilvisningar
 1. Kanske en dum fråga. Men man kan ju aldrig var för säker. Är det någon som vet om det är 1 eller 2 minnesplatser i de senaste skönheterna?
 2. Har en AOC 144 Hz skärm kopplad via Displayport till dator (via grafikkortet) med i7-processor (8600) och Geforce 1070-kort med 8 Gb minne, laggar i spel. Kan detta indikera fel på skärmen tro?
 3. Är nu lite kluven över hur jag ska göra. Hittade en intressant Mac mini 2014 (late) på Blocket för 3.900:-, 2.6 GHz, 8 Gb och 1 Tb men den gick snabbt iväg. Funderar trots allt på en ny. 9.990: för den senaste eller 6.890:- för en som är likadan som den på Blocket. Båda modellerna har sina för och nackdelar!
 4. mpower

  Mac mini (late 2014) av intresse

  Är intresserad av att köpa en begagnad Mac mini (late 2014) med 2.6/2.8 GHz i5-processor.
 5. Tack för intressant information. Att grafikkortet är kass på den modell får ju en till att fundera lite extra. Vore ju skönt om det var lite bättre än urk. Bör man inte även kontrollera hur länge den har använts, hur många timmar den har varit igång m.m? Eller sådant är inte så viktigt? Tycker du annars priset är okej för denna modell? Visst är det bra med 256 Gb SSD och 16 Gb RAM. 👍 BTW Intressant program du har för att se prestanda på olika modeller. Vad heter det?
 6. Är grymt sugen på den nya Mac minin men plånboken säger annat så jag sneglar lite på att hitta någon begagnad. Tänkte höra mig för om någon har några speciella tips/råd när det gäller av begagnat? Något speciellt man ska tänka på, något speciellt man kan kolla/prova etc? Har t.ex hittat en Mac mini (late 2012) med 256 Gb SSD, 750 Gb extra HD, 16 Gb RAM och i5-processor för 5.500 kr. Vet inte själv om detta är prisvärt eller ett bra köp över huvud taget. Tror säkerligen den skulle passa bra för mitt användande men priset kanske är för högt. Visst, ju nyare är ju alltid bättre men också dyrare. Tacksam för alla tankar, tips och råd.
 7. Valde till sist att kryssa i "Force Cache Rebuild" vilket fixade problemet. 😊👍🏻 Trevlig helg på er allihop och tack för tipsen.
 8. Nix, det var inte till någon hjälp heller. Var först 100 på att det skulle fixa det.
 9. Beskrev lite fel i början, fungerar inte i säkert läge heller. Musen och tangentbordet fungerar bara när jag håller nere Alt-tangenten vid uppstart så jag kan välja vilken volym jag ska boota på. Vet inte om det kan ha något att göra med patchen till Sierra?! Kör det på en Mac från 2008/2009. Funkar dock perfekt när jag bootar med den patchade installationsstickan.
 10. Nej, dessvärre löste inte det dilemmat heller.
 11. PRAM var nästan det första jag provade utan framgång. Men SMC tänkte jag inte på. Tack för tipset, ska provas ganska omgående. 😊👍🏻
 12. Har en äldre iMac jag kör Sierra på, patchad version. Allt har funkar bra, ända tills vi hade strömavbrott här om dagen. Strömavbrott har vi haft förr utan att stöta på problem. Men efter denna gång fungerar inte musen och tangentbordet när jag startat upp. Startar man i säkert läge eller håller inne Alt-tangenten vid start så fungerar det. Någon som vet något sätt man kan lösa det på?
×