MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  751
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

7 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 2,8 GHz - 24" ALU, Macbook Pro 15" (2011) och Macbook Pro 13" (2017)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 248 profilvisningar
 1. mpower

  IPTV-levörantör och med ATV?

  Hur surfat runt och försökt hitta något bra forum och information överlag utan att lyckas något vidare. Försöker reda ut vilken IPTV-leverantör som är den bästa att satsa på och som fungerar bra med Apple TV. Någon som har några tips att ge? Det viktiga är ju också att det ska vara enkelt och sällan strula. Hade tänkt skaffa det till mig själv och till farsan som är 87 år.
 2. För egen del är jag lite skeptisk till 21,5-tums skärm. Men saker och ting förändras ju med upplösning och lite annat. För egen del sitter jag med 27-tums skärm på jobb idag (2K). Men kanske en 4K 21,5-tum duger gott och väl?!
 3. iMac Pro och ju väldigt lämpad för spel?! Inget vidare lockade pris och grafikkortet är ju inte direkt en gamers val. Nä, mer modulanpassade köpmöjligheter med möjlighet att uppgradera specifika delar. Då har Apple en stor möjlighet att vara med i spelbranschen på riktigt när det gäller datorer.
 4. Men varför då inte ge en skjuts åt datorerna, återuppliva dem liksom. Det hade funkat klockrent kan jag garantera.
 5. Vore faktiskt inte fel om de satsade lite mer på spel för datorer också. Det är ju mycket i spelvärlden som det finns pengar att kamma hem. Tänk konfigurationsbara Macar (vid beställning) som sedan även går att uppgradera typ minne, hårddisk och grafikkort på. På just den biten var det betydligt bättre förr.
 6. mpower

  Kalender / almanacka för iPad

  Utseendet / funktionen som på bilden. Har en tanke om att ha en iPad på väggen hemma i köket, kalender som huvudapplikation så att säg men med lite andra appar som också fyller en funktion i hemmet. Kalender på detta sätt visar ju en lite enklare översikt. Tänkte att det inte skadar att ventilera frågan.
 7. mpower

  Kalender / almanacka för iPad

  Någon som vet om det finns en kalender-app (almanackan) som ger en översikt över vecka/månad där man t.ex kan lägga in händelser för olika användare i familjen, liknande en traditionell almanacka man har hemma i köket? Något liknande bilden nedan.
 8. Det är ju sjutton vad allt ska öka i pris! Känns lite som det var bättre förr, när priserna succesivt gick neråt.
 9. Alltså väldigt svårt att konkurrera mot t.ex Netflix. För egen del ser jag 99% serier på Netflix och film på annat håll eller sätt. Men visst finns det en del bra filmer på Netflix också.
 10. Frågan är ju hur de skulle kunna bli bättre än Neflix? Endast barnvänligt material???
 11. Är personligen ganska trött på dessa event, den magiska tiden är förbi. Den dag de lyckas få till ett wow-event blir jag glad. Men vem vet, plötsligt händer det.
 12. Inte förvånad över det svaga intresset för "Netflix-dödaren". Är nog inte en enkel match att konkurrera mot just Netflix med deras påstådda strategi. Men, vi vet ju inte exakt hur de har tänkt sig ännu. Vi lär veta mer när tjänsten finns tillgänglig.
 13. Räknar knappt med att hitta en lösning här men provar ändå. Lite udda program det gäller som vi använder på vårt jobb - Novell Messenger, Novells egna meddelande-applikation inom Novell-nätverk. Vi har inte haft problem att använda Adium (som har stöd för Novell/Groupwise Messanger) tidigare på bl.a Sierra och High Sierra men nu funkar det inte alls i Mojave. När det gäller Adium-klienten får vi inte direkt något felmeddelande mer än att den fastnar på 33% vid inloggningen. Provar vi med Pidgin säger programmet att det är fel användarnamn eller lösenord. Sist men inte minst så säger Novells egna klient att klienten inte kan skapa en säker anslutning till den angivna servern. Då det funkar på äldre versioner av Mac OS så har det ju definitivt med Mojave att göra. Någon som vet vad man kan göra eller prova?
 14. Letar efter något smart och snyggt för att montera upp på en vägg där hemma där man kan ställa/lägga sina iOS-enheter när man laddar. Någon som har några länkar/tips/ideér? Nedan finns några bilder för inspiration. Tycker det var konstigt att inte Ikea hade något liknande. 🤔
×