MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  706
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 2,8 GHz - 24" ALU, Macbook Pro 15" (2011) och Macbook Pro 13" (2017)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

652 profilvisningar
 1. Osäkert om det var från den sidan. Vet inte om det är samma som https://www.idownloadblog.com/2017/02/23/install-sierra-unsupported-hardware/ Fick nämligen "access denied" på dosdude1's sida.
 2. Har installerat macOS Sierra på en äldre iMac, 24-tum från 2008, med hjälp av en liten patch. Fungerar bra, som önskat med andra ord. Men så plingar App Store till och meddelar att det finns lite uppdateringar som bl.a säkerhetsuppdatering m.m. Ingen ny version då alltså, då jag kör sista versionen av Sierra. Någon som vet om man vågar man genomföra uppdateringarna, utan att det blir problem?
 3. Tusen tack för alla tips och tankar. Får ta en riktig funderare kring det här. Två gånger skrivarens pris för nya toners!!! Hmmm....färglaser kanske inte är det som gäller. Kanske ska satsa på en svart/vit istället, färg är ju inte alltid nödvändigt och det är ju inte så himla ofta den kommer användas.
 4. Det absolut viktigaste är att utskriftskvaliteten är bra och att tuners inte kostar som en halv skrivare. Skanner och andra extra funktioner är inte prio för mig men inget minus.
 5. Letar efter en färglaser som är bra, prisvärd och hyfsat billig att byta tuners på. Multifunktion är ju inget krav men givetvis ett plus. Någon som har några tips? Brukar kolla mycket på prisjakt och googla rundor men det står sällan vad det kostar att byta tuners. Tacksam för tips nu när man är trött på sin bläckstråleskrivare.
 6. Och så är fallet - senaste uppdateringen och ansluten till sitt trådlösa tangentbord.
 7. Skulle fixa till detta på fruns iPad som har 2-3 år på nacken. Men hittar ingen batteri-widget över huvud taget. Något extra man bör tänka på?! Fungerade på min egna iPad, som är betydligt äldre.
 8. Plockade bort den gamla iPhonen från iCloud-kontot, återställde bokmärkena på dator 1 och nu är alls som det ska. Dator 1 och nya iPhone synkar med läslista och bokmärken medan dator 2 har annorlunda uppsättning av bokmärken och synkar inte med dator ett och ny iPhone när det gäller Safari. Frid och fröjd! 😊👍
 9. Jag loggade in på appleid.apple.com och kollade vilka enheter som hade tillgång till mitt iCloud. Där fanns dator 1, dator 2, gamla iPhone och nya iPhone. Jag tog bort gamla iPhone om ifall att det är den som orsakar det hela. Vet mer senare under dagen.
 10. Nä du, det hjälpte inte! Grejen var den att Safari inte var ikryssat på dator 2 över huvud taget. Skulle det kunna vara så att boven i dramat är min gamla iPhone? Jag använder den inte längre och den är i och för sig inte igång heller men samma iClouds-konto används på den. Är det möjligt tro?
 11. Men, går det trots att alla enheterna använder samma iCloud-konto?
 12. Långt om länge gav jag mig i kast med att utnyttja läslistan i Safari vilket uppenbarligen är en väldigt bra funktion. Efter att jag satt på min arbetsdator och skapade en läslista tyckte jag det vore toppen att det synkades med min iPhone, vilket inte var några problem. Men helt plötsligt blev mina favoriter/bokmärken ersatta med favoriterna/bokmärkena jag har på dator 2 vilket inte var tänkt. Finns det någon lösning på det här tro, att bara synka läslista och hoppa över favoriter/bokmärken?
 13. Tusen tack för all info. Utifrån detta ska jag nog kunna ta ett beslut vad jag kommer fortsätta med eller ha som alternativ.
 14. Någon som vet om det finns något annat program man kan använda istället för Apples Anteckningar som synkar mot iCloud? Eller något likvärdigt alternativ som är minst lika bra/enkelt eller bättre som fungerar på typ Mac, PC och iOS?
×