MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  691
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 2,8 GHz - 24" ALU, Macbook Pro 15" (2011) och Macbook Pro 13" (2017)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

584 profilvisningar
 1. Finns det någon här i forumet som har erfarenhet av Jamf, från det att man får sina datorer som ska "deployas" tills de kommer in i Jamf och kan levereras/driftsättas?
 2. Har en gammal NAS stående sedan 2010 som rullar på men som är väldigt begränsad - Netgear STORA. Tänkte det var dax att förnya sig en aning. Funderar på att bygga en själv med FreeNAS installerat för att driva alla tjänster. Har surfat runt en del och tittat, tycker det är en djungel när det kommer till rekommenderade komponenter. Hade tänkt mig moderkort av typen mITX alt. mATX och lämplig låda till det. Frågan är om det räcker att satsa på ett moderkort med integrerad processor? Det absolut viktigaste är att man kan köra Plex Server på den för att streama HD-material (1080p). Skulle den även klara 4k så är det ju inget minus men inget måste. Prioriterar även storlek och ljud, ju mindre ju bättre och ju tystare ju bättre. Tänkte förhöra mig här på detta forum om det finns någon som kan rekommendera några bra komponenter att satsa på? Tycker det är drygt och en stor djungel där ute att leta och hitta rätt.
 3. Hjälpte inte att lägga till kontot manuellt i Outlook heller. Undersöker inställningar i MDM-systemet i hopp om att där finns något som vi har missat.
 4. Försökte precis prova det men trots jag har både mailkonto för iCloud och Exchange aktiverat finns där inget "Förvalt konto" under Inställningar > E-post. Kör senaste versionen av iOS. Det märkliga är ju det också om jag delar en bild från Bilder via mail och vill ändra från-adressen så finns bara iCloud som val - det går inte att ändra till Exchange-kontot. Går jag dock in i mailprogrammet och skapar ett nytt mail kan jag välja vilket konto det ska skickas via. Fattar ingenting!
 5. Precis så tänker och resonerar jag också.
 6. Mycket skumt faktiskt, mailto-länkar på webbsidor funkar galant...så visst känner den av att där finns aktivt mailkonto bortsätt från när det ska dela bilder. Sedan att vi inte använder Exchange som mailserver utan annan servermjukvara borde ju inte ha med saken att göra?!
 7. Följande kanske kan funka? https://www.tomsguide.com/us/how-to-download-icloud-photos,news-24697.html
 8. På jobb använder vi Exchange-konto för mail via mobiltelefonerna. Det går inte (tror det berör alla med iPhone på jobb) att dela bilder via mail (utan att kopiera bild och klistra in i mailet), utan då visas bara bara fönstret "Lägg till konto" upp, där jag får välja om jag vill sätta upp ett konto för iCloud, Exchange, Google, Yahoo, Aol. eller Outlook.com Men, om jag väljer att aktivera mail för iCloud så fungerar det att dela direkt via mail men inte via Exchange-kontot utan bara via iCloud. Det är precis som om telefonen inte förstår att där redan är ett mail-konto uppsatt och aktiverat. Någon som har varit med om liknande problem och eventuellt känner till någon lösning? Kan ju även passa på att nämna att vi sätter upp mail-kontona via MDM-system Jamf, om det nu mot förmodan skulle påverka eller ha någon betydelse.
 9. Vi snackar i runda slängar 100 skrivare, ca 600 Macar och drygt 2.500 iPads. Sedan behöver ju inte glömma bort att vi har ca 2.000 PC-enheter men de finns det annat system som sköter. Idag använder vi nämligen Printopia men som vi uppenbarligen har en del problem med samt att företaget bakom programmet sköter inte supporten så vidare bra. Därför undersöker jag lite om det finns någon alternativ/bättre lösning.
 10. Någon som vet vad det finns för något utbud av printservers för Mac dessa tider? Gärna med stöd för AirPrint. Vi snackar många skrivare, Macar och iPads.
 11. Eller må det finnas något sätt eller program att göra "smarta/dynamiska" PDF:er i som är kompatibelt med alla plattformar?
 12. Någon som vet om man skulle kunna konvertera om (batcha) dokument skapade med Livecycle genom exempelvis Acrobat DC Pro?
 13. Tusen tack för informationen, guld värt. Men antag man vill på något sätt fortsätta med någon form av interaktiva PDF-formulär, vet du om det finns något bättre program att jobba med som håller sig till någon ISO-standard? Just nu känns det som många Mac-användare upplever Macen som sämre kompatibel med PDF. I vårt fall rör dig sig kanske om 500+ Macar och nästan 2000 iPads som drabbas av väldigt många formulär de inte kan komma åt. Vet att man bör kunna göra liknande dokument med Indesign men det kanske blir samma skräp ut?
 14. Vilket innebär att man ska försöka spara/publicera dokumenten i lägre version, om möjligt?
×