Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mpower

Medlem
 • Antal inlägg

  772
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

7 Neutralt

Om mpower

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1972-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  IT, Mac, iOS m.m

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 2,8 GHz - 24" ALU, Macbook Pro 15" (2011) och Macbook Pro 13" (2017)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 387 profilvisningar
 1. Hej! Brukar vara mycket ute och resa med familjen inom EU. Har under de senaste åren haft 100Gb familjeabonnemang (obegränsat inom Sverige) under tre veckors tid i EU. Men, det är sällan det räcker. Någon som har något bra/bättre tips på abonnemang/lösning? Vi är två vuxna och tre barn - 12, 16 resp. 19 år. Visst, man skulle ju kunna förbjuda vissa saker när man är på resande fot. Det förekommer ju mycket Snapchat och Youtube som man kunde skära ner på och kanske bara tillåta när man har tillgång till något WiFi. Men om någon har något bra tips att komma med så skulle det inte skada.
 2. Provkörde det som hastigast, upplever det som de har långt kvar innan de är i nivå med Wunderlist.
 3. Tack för tipsen. Vill komma undan så billigt som möjligt så det första alternativet är mer intressant.
 4. Letar efter vad titeln säger - USB-C y-kabel / USB-C splitter / USB-C hubb. Någon som vet om det finns? Önskvärt är endast 1 st USB-C hane till dator och minst två USB-C hona. Verkar inte vara så lätt att hitta, inte när jag har försökt i varje fall. Kanske finns en förklaring till det, som jag inte känner till dock. Frågar man inte så vet man inte.
 5. Har själv en iMac från 2008 som ersatte hårddisken med en SSD för några år sedan. Funkar väldigt bra tanke på sin ålder. Nackdelen med den är att den bara kan köra upp t.o.m El Capitan vilket börjar märkas nu då många av de program jag använder kräver nyare system för att kunna köra senaste versionerna av programmen. Men den har verkligen hängt med ett tag vilket har varit bra. Snart blir det dax att köpa en ny burk men den andra kommer att få leva vidare med lite andra sysslor ändå.
 6. Då har vi det utrett, tack för infon. Håller med dig nu när man har lite mer kött på benen. 👍
 7. Någon som vet om det går att handla från Apples sida i ett annat land? Alltså handla här ifrån, från t.ex Australien. Misstänker dock att man åker på en smäll med tullkostnader
 8. Överlag är jag nöjd med iPhones hårdvara. Det viktiga för mig är just nu operativsystemet, användarvänligheten och app-utbudet vilket också är väldigt bra som det är. Givetvis kan mycket gällande dem bitarna givetvis förnyas och finputsas/förbättras på många sätt också. Ser väldigt mycket fram emot iOS 13.
 9. De måste ju hänga med på 5G-racet oavsett om de tillverkar själva eller köper in från annan tillverkare.
 10. Letar efter något verktyg (cross platform, gärna med server) för att katalogisera diskar/nätverksvolymer med filer och mappar, liknande Neo Finder och DiskCatalogMaker. Några tips?
 11. "Ingen internetanslutning" vid uppdatering av iOS. Någon som känner igen problemet? Stöter på detta till och från när man t.ex ska uppdatera från 12.1 till 12.2 - uppdateringen laddas ner men vid ett senare tillfälle vid verifiering så dyker meddelandet upp och uppdateringen avbryts, trots man är ansluten till nätet (WiFi). För egen del har jag bara stött på problemet med iPad. Ända lösningen jag har i dagsläget är att ansluta till dator och uppdatera via iTunes. Någon som vet om det finns andra sätt och/eller någon enkel fix? Har ca 2.700 enheter där felet kan uppstå...om man har otur.😱
 12. Tack för tipset. Text-program fixade problemet.
 13. Förr i tiden använde man ResEdit och kunde enkelt se type/creator.
×
×
 • Skapa nytt...