Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ame44

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om ame44

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2014
 • Appleprylar
  iPad, iPhone, MBP
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Oj, många bra tips här! Tackar för detta allihopa! Ska ge mig på hans dator igen imorrn och prova detta.
 2. ok! Jag lämnade tillbaks den till grannen idag, men då förra ägaren är hans svärson så ska det nog gå att få både admin lösenord och kanske tom appleid för att kunna göra en ominstallation. För då borde det funka väl? Dvs göra en ominstallation efter konstens regler och använda förra ägarens apple id. Jag antar att då blir allt nollställt och grannen kan sen skapa sin egen användare med sitt egna apple-id?
 3. Ok! Ja det var ju hyffsat pris på den. Går det att uppgradera från denna sedan? Yosemite ligger på idag. Och detta är alltså enda sättet?
 4. Nej tror inte det. Tror att han bara fick datorn och laddare tyvärr.
 5. Jag skulle hjälpa grannen att ominstallera en gammal Macbook Pro från 2008 som han fått men det strular. Till att börja med så har förra ägaren inte "blåst" datorn alls utan hans användare ligger kvar som admin. Dock så är den inställd på att logga in automatiskt så inget lösenord behövs för att komma in på den, men så fort man försöker göra nån ändring så krävs så klart admin lösenordet, vilket den nya ägaren (grannen) inte har. Försökte följa instruktionen här: https://support.apple.com/sv-se/HT204904 Men får under processen upp meddelandet: "Item is temporarily unavailable" (eller nåt liknande). Googlade detta och det verkar alltså då vara att de apple-id jag använde inte känns igen. Dvs datorn och OS:et verkar vara knutet till den förra ägarens apple-id. Är det så? Så hur kan jag göra en ominstallation om jag inte har varesig förra ägarens apple-id, eller lösenord? - Anders
 6. Det skulle jag gärna göra men jag har tyvärr redan packat ner de andra 2 skärmarna för att skicka tillbaka. Men jag kan ta en bild på denna skärmen (Dell 4K skärmen)
 7. Har ett tag dragits med att bilden (och då framförallt text) upplevdes som oskarp när jag har min Macbook Pro Retina (2015) kopplad till extern skärm. Den skärmen jag hade var en Dell U2713HM. Efter att ha läst en del och testat en patchlösnning för att sätta den i RGB läge utan att det blev något bättre bestämde jag mig för att testa en annan skärm. Beställde hem den som var rekommenderad av alla nämligen Acer 277. Men, även denna hade samma problem, dvs oskarp text. Bestämde mig för att göra ett sista försök och beställde hem en Dell P2715Q, dvs en 4K skärm! Och nu jäklar snackar vi!! Såhär ska bilden se ut. Texten är numer knivskarp och jag ser ingen större skillnad på denna och den inbyggda Retina skärmen. Det verkar också som datorn nu också upplever denna som en Retina skärm för i systeminställningarna få jag inte längre upp menyn för externskärm där man kan välja upplösning (dvs 2550x1440, ... osv..) utan nu ser menyn och precis som när man kör på den inbygga skärmen dvs den visas som "Större text---------"Mer utrymme".. Så nu är jag nöjd och kan skicka tillbaka de andra skärmarna!
 8. Funderar även på om det blir nån skillnad på bildkvaliteten på en 16:10 skärm jmfrt med en 16:9 ?
 9. Får man en skarpare bild på en 27" 4K skärm vid upplösningen 2560x1440, jämfört med en icke-4K? -Anders
 10. Var tvungen att koppla ifrån skärmen nu. Orkar inte sitta framför den utan att få huvudvärk och anstränga ögon.. Om man ska köpa en skärm som har samma skärpa som den inbyggda Retina skärmen. Vad ska man köpa då?
 11. Ja, även om bokstäverna är kantigare så föredrar jag det. Som det är nu får jag huvudvärk. Jom den har ju antireflexbehandling men som sagt när jag kör på PCn så upplever jag inte problemet. (Dock så har den nu krashat, därav så har jag kopplat in Macbooken..)
 12. Hej, Nja, färgerna är inte heller helt optimala utan det är just att det är så oskarpt som är det jobbiga. Jag lyckades få till så att den använder RGB mode, men tycker inte att det blev bättre. Ska läsa din länk och tar gärna emot hjälp!! Jag hojtar!
 13. Har själv en Dell U2713, där jag inte är speciellt nöjd med att texten är "suddig". Och tydligen är det just detta problemet att Macen vill se den som en TV och inte som en datorskärm. Det finns tydligen lösning för detta. Har inte testat ännu men håller på att läsa in mig. http://www.mathewinkson.com/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor
 14. Jodå det gör den. Har Googlat en del på detta nu och det verkar vara en typisk Apple grej. Dvs står det inte Apple på grejorna så hanterar de den annorlunda. Tydligen så tycker Macen att skärmen som är kopplat är en TV och vill därmed använda sig av YCbCr istället för RGB. Håller på att läsa in mig på hur man gör override på en EDID sättning för att sätta till RGB. http://www.mathewinkson.com/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor
 15. Hej, Har en Macbook Pro Retina som jag ansluter till min Dell skärm men är inte nöjd. Texten upplevs enormt oskarp. Jag använder även skärmen till min stationära PC och där är den mycket bättre. Trots att jag inte har nåt speciellt bra grafikkort på PC. Vad kan man göra åt detta? Jag kör med en mini displayportkabel. Finns det andra alternativ som är bättre? Tex med nån Thunderbolt adapter? -Anders
×
×
 • Skapa nytt...