Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

olsson-dahl

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om olsson-dahl

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Efter installation av InDesign CS6 kunde jag återskapa vissa av de gamla filerna som har ikonen för Exec. Men riktigt gamla dokument kunde inte öppnas (ID "klagade" på att vissa plugin:er saknades).
 2. Jag kör just nu InDesign CC 2019. Ska testa att installera CS6 få se om det funkar. Återkommer...
 3. Hej! Från 1989 och ett 10-tal år framåt körde jag Pagemaker som layoutprogram i Macen. När jag nu går in gamla mappar sedan den tiden så har alla dessa dokument ikonen för exec (alltså körbara filtyper i PC-miljö). Och det här har skett någon gång under alla uppdateringar av OSX under åren, när vet jag inte. Jag har inte gjort något som helst annat med filerna under tiden. Och det hjälper inte att ändra filändelsen till "pmd" eller annat. InDesign kan inte öppna filen. Jag vet att detta ämne varit uppe tidigare men jag har inte sett någon lösning på problemet. Någon som har en susning hur man kan återskapa filerna så de blir öppningsbara i InDesign eller annat program? (Kör idag OSX 10.12.6).
 4. Tack för svar. Rättigheterna kan jag ju inte se eftersom visa info på filerna inte låter sig göras. Däremot så försvann alla krångliga filer efter en säker start. Och även efter normal start på mitt konto så syns inte filerna längre. Frid och fröjd igen. 🙂
 5. Hej! På min jobbdator (iMac 27 sent 2012, med system 10.12.6) ligger en hel del filer på skrivbordet som jag inte kan radera. Vid försök att dra dem till papperskorgen meddelas: "objektet kan inte flyttas till papperskorgen eftersom det inte får raderas". Jag kan inte heller visa info på dessa filer för att se om de är låsta. Provar jag att byta namn på filen och sedan radera får jag meddelandet: "Åtgärden kan inte fullföljas eftersom ett oväntat fel inträffade (felkod -8062)". Någon idé om hur jag kan få väck dessa filer från skrivbordet?
 6. Tack för svar. -Ja, det beror säkert på att jag "glömde" avauktorisera datorn. Får fixa det med nya ägaren som får "låna" mitt Apple ID för att logga in och koppla bort den från mitt ID. MVh Tommy
 7. Hej! Jag har sålt min iMac (late 2011). Datorn rensades på allt genom omformattering av HD:n. Nytt OSX-system installerades från början och uppgraderades till senaste fungerade version på datorn (High Sierra). Köparen har nu problem med att datorn frågar om inloggning till mitt Apple ID trots att vi skapade ett nytt Apple ID åt honom. Hur kan jag "döda" mitt Apple ID på den sålda iMacen?
 8. Slutrapport: Allt funkar nu klockrent. Jag fick tips av Macsupport här i Västerås att uppgradera till High Sierra genom "mellanlandning" på El Capitan. Så med system OSX 10.11 kom Wifi tillbaka från Airport tidigare. Killens trådlösa hittades och kopplades upp utan problem. Allt frid & fröjd.
 9. Aha, killen som har problem med min gamla iMac har Comhem som bredbandsleverantör. Kan ju säkert bero på hans router då. Han nämnde också att datorskärmen fick mystiska färgfält här och där.
 10. OK, och sedan lägga till hans egna trådlösa nätverk menar du?
 11. Hej! Jag har sålt min iMac 21.5 tum (mitten 2011) till en kille som inte jobbat med Mac förut. Han har PC-miljö hemma. När han slår på Airport för att hitta det trådlösa nätverket i hans lägenhet så får han bara en snurrande badboll. Vi försökte lösa det per telefon genom att ta bort Airport som tjänst i nätverksinställningar och sedan lägga till tjänsten igen och aktivera. Men han får bara snurrande badbollar hur han än försöker. Är det något speciellt som han måste göra för att få iMacen att funka i hans trådlösa nätverk hemma? Macen har OSX 10.6.8 installerat. Hemma hos mig innan jag sålde iMacen funkade det klockrent med Airport för att hitta mitt trådlösa nätverk. Någon som har en lösning? Mvh Tommy
 12. Det är redan gjort. Ingen framgång där heller.
 13. Internet funkar som det ska. Jag kan logga in på Bredbandsbolagets webmail utan problem och läsa och skicka mail därifrån. Och det märkliga är att allt funkar klockrent på min iPad + iPhone och min iMac 27" på jobbet, men INTE på min iMac version 2011 hemma.
 14. Japp, omstart av dator och router har testats. Ingen framgång.
×
×
 • Skapa nytt...