Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ZandraHallstrom

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om ZandraHallstrom

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack alla för hjälpen... nu har jag kommit till identifiering av tangentbord och det går inte. Har tryckt ner knappen till höger om shift som den bett mig men det dyker upp en ruta som säger att sen inte kan identifiera tangentbordet ändå.... hjälp!
 2. Ok! Nu har jag fått upp skivverktyg och har tydligen två hårddiskar att välja på - en som heter Toshiba media och en Macintosh HD.... vilken ska jag radera?
 3. hej igen! Nu har jag kommit till skivverktyg och det finns, under intern - toshiba Media Och Macintosh HD hårddiskar att välja mellan för att radera.... toshiban har noll utrymme kvar medan Macintosh HD har 107 GB kvar.... vilken raderat jag? Tack! Starta om med ALT+CMD+R intryckt INNAN startljudet. Håll i tills antingen jordgloben eller snurran kommer. När du kommer fram till Verktygsprogram, tar du Skivverktyg, markerar partitionen på hårddisken, och klicka radera. När det är klart går du ur Skivverktyg och klickar Installera om OSX, och följer instruktionerna på skärmen.
 4. Räcker det att jag håller ner dem precis vid uppstart eller ska jag hålla dem nere längre?
 5. En Macbook quote name="iEricF" post="1858106" timestamp="1484839289"] Vad är det för Mac. Finns rätt många fr 2009... t ex 12 iMac kom det året. Att starta med shift nedtryckt gör att du gör en säker start. Då startas datorn upp utan resurser/tillägg osv... Bilden flimrar och allt går supersegt. När du startat upp så, loggat in - starta om som vanligt igen. Vill du nolla helt. Starta upp från recovery-partitionen. Där finns skivverktyget så du kan formatera om hårddisken och installera systemet på nytt.
 6. It's now or never.... snart åker skiten ut genom fönstret. Har över 100 GB ledigt på hårddisken, jag har startat om den med shift nedtryckt men datorn är så trög att jagnkanppr kan göra någonting längre utan att det tar 100 år eller att jag tvingas tvångsavsluta... tänkte jag skulle radera hårddisken och börja om från början. Har sparat allt jag vill ha kvar på en extern hårddisk, stoppade in Mac OS skivan jag fick vid köpet av datorn för att sedan hålla in C knappen... men nej då det går inte för jag har tydligen Mac OS 23.1 nu så det är en stor access denied symbol över allting.... hur gör jag nu?
 7. Vad menas med att säkerhetskopiera allt? Att jag kort och gott lagrat undan det jag vill behålla så som bilder och filer?
 8. Hej! Jag har en Mac från 2009 som nu är så seg att jag blir tokig. Så jag tänkte rensa den men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Jag har fört över alla viktiga dokument och bilder till en extern hårddisk, men behöver jag spara nåt mer än det? Vad jag förstår ska jag tömma hårddisken helt och sedan installera om programvaran med de skivor som följde med datorn när jag köpte den. Någon som kan förklara steg för steg hur jag ska gå tillväga? Tack
×
×
 • Skapa nytt...