Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lassenordenhem

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om lassenordenhem

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  iphone, macbook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Då behöver jag sitta i telefonen och trycka på varje bild av de 800 bilder för hand?
 2. Använder en iPhone SE och en MacBook Air med OS Mojave 10.14.2. Jag behöver desperat överföra alla mina bilder från min telefon till datorn så jag kan ta bort dem på telefonen då jag inte har plats på telefonen. Har kopplat in telefonen till macen via usb, när jag öppnar iPhoto/Bilder/bildinsamling och trycker på min telefon så finns det två kategorier; redan importerat och "nya bilder". På nya bilder finns 1 bild, som jag absolut inte förstår varför det är just den bilden. På min telefon har jag ca 800 bilder. Dessa bilder kan tydligen inte iPhoto (som förövrigt är det värsta program jag varit med om) inte registrera. Nån som har nåt förslag? Vansinnigt frustrerande.
 3. Uppdaterade till nya OS:et igår och efter detta har PDF-förhandsvisning som jag använder extremt mycket varit ett (om möjligt) ännu värre haveri än innan. Det går inte längre att söka i dokumenten, söker jag på ett ord som jag vet förekommer massvis med gånger i dokumentet står det ändå Inga träffar. Att markera text och göra anteckningar har blivit ännu mer fucked up (innan var det så att när jag stängde ner dokumentet "försvann" anteckningarna, och jag var tvungen att markera random text och trycka "lägg till anteckning" för att de gamla anteckningarna skulle ploppa upp och bli synliga). Nu noterar jag att tidigare markerad text t.o.m. förlorar sin markering när ibland när jag markerar text i närheten. Jag förstår inte hur detta program kan vara så uselt och faktiskt bli ännu sämre vid en OS-uppdatering. Har provat några gratisvarianter till PDF-viewers från App store men tyckt att dessa varit väldigt bökiga och ej användarvänliga så har ändå hållit mig till förhandsvisaren. Vad ska jag göra? Tips? Finns det måhända ett bra användarvänligt PDF-program för en acceptabel slant som också kan importera de anteckningar jag gjort från tidigare? Mycket tacksam för hjälp.
 4. Installerade macOS Sierra för någon veckan sen, såg att det var lite (urusel) Siri och nytt grejs med iCloud, som jag för övrigt använt väldigt lite genom åren. Ganska snart började det ploppa upp meddelanden (när jag öppnade pdf-filer framförallt) om att min icloud-data var slut och att jag kunde köpa ny. Sjukt störande så jag gick in på inställningar i icloud drive och tickade av Skrivbord och Dokument. Tänkte att jag har absolut inget behov av att filer på mitt skrivbord eller i mina dokument (skolprojekt mest) ska kunna nås på iphone eller så. Då försvann allt från mitt skrivbord och från mina dokument. Fick panik. Googlade lite och lyckades gå in på icloud drive (där filerna lagrats istället) och kunde dra filerna som varit på mitt skrivbord, tillbaka till skrivbordet. Puh. Men filerna som var i mina dokument, och som numera är tillfångatagna hos vidriga icloud drive, går inte att dra över till dokument. När jag ska göra detta står det bara "förbereder flytt" hur länge som helst, och om jag låter det vara igång kommer det så småningom upp ett felmeddelande om error 36. Vissa av filerna i som hålls fångna i icloud drive kan jag inte ens öppna, det står att jag saknar behörighet. Detta är vansinnigt irriterande och utan tvekan det sämsta jag upplevt med Apple sen jag bytte till Mac för 4 år sen. Nån som vet vad jag kan göra för att inte ha förlorat filerna som var i dokument? Jag vill få tillbaks dem till dokuemnt, och sen ha så lite med icloud att göra som möjligt framöver.
×
×
 • Skapa nytt...